سلولیت چیست و تغذیه و ورزش چه تاثیری در درمان آن دارند؟

بسیاری از افراد به خصوص بانوان، از ایجاد سلولیت در نواحی مختلف بدن رنج می‌برند و به دنبال روش‌هایی برای رفع آن هستند. سلولیت در واقع مجموعه‌ای از چربی است که به بافت همبند زیر پوست فشار وارد می‌کند. سلولیت معمولاً در نواحی مختلف بدن مثل روی ران، شکم و باسن مشاهده می‌شود. این عارضه باعث می‌شود سطح پوست شما در ناحیه مورد نظر برآمده و چروکیده به نظر برسد.

 این برآمدگی‌ها و فرورفتگی‌ها، تاثیر بسیار بدی بر ظاهر بدن دارد و ممکن است باعث کاهش اعتماد به نفس و دوری از اجتماع شوند. به همین دلیل، بسیاری از افراد سعی می‌کنند با استفاده از روش‌های مختلف سلولیت را درمان کنند. در ادامه این مطلب از مجله تخصصی فیت کلاب قصد داریم به طور کامل درباره سلولیت و ویژگی‌های آن توضیح دهیم. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید. 

تفاوت سلولیت و لیپیدما چیست؟

تفاوت سلولیت و لیپیدما چیست؟
تفاوت سلولیت و لیپیدما چیست؟

قبل از هر چیزی، باید از تفاوت بین سلولیت پوستی و لیپیدما آگاه شوید. متاسفانه بسیاری از افراد لیپیدما را با سلولیت اشتباه می‌گیرند. به همین دلیل، در ادامه قصد داریم درباره تفاوت لیپیدما و سلولیت توضیح دهیم.

1.لیپیدما 

لیپیدما نوعی بیماری است که منجر به تجمع بیش از حد چربی در بخش‌های پایینی بدن به خصوص ران یا ساق پا می‌شود. این عارضه معمولا در اطراف باسن یا ران مشاهده خواهد شد. گاهی اوقات ممکن است در ناحیه بازوها نیز مشاهده شود. اما معمولا تاثیر چندانی روی دست‌ها ندارد. لیپیدما باعث حساس شدن پوست می‌شود.

 به عنوان مثال، سطح پوست دردناک، متورم و کبود خواهد شد. افراد مبتلا به این بیماری، معمولاً در سطح پوست احساس سرما دارند. بافت پوست در بیماری لیپیدما تغییر می‌کند و شبیه به پوست پرتقال یا پنیر به نظر می‌رسد. جالب است بدانید، این بیماری به مرور زمان تشدید می‌شود و بر انجام فعالیت‌های روزمره به خصوص راه رفتن تاثیر می‌گذارد.

2.سلولیت

سلولیت یک عارضه مربوط به ظاهر پوست است و به عنوان یک بیماری پزشکی شناخته نمی‌شود. این عارضه معمولا در سطح پوست باسن و ران مشاهده می‌شود. در این حالت، پوست شبیه به پوست پرتقال یا پنیر به نظر می‌رسد. سلولیت یک عارضه دردناک نیست‌. افرادی که به این عارضه مبتلا هستند، معمولاً با استفاده از روش‌های مختلف مثل پوشیدن شلوارهای بلند سلولیت را پنهان می‌کنند.

[elementor-template id=”37773″]

سلولیت چقدر شایع است؟

سلولیت یک عارضه بسیار شایع است و معمولاً در آقایان و بانوان مشاهده می‌شود. اما شدت آن در بانوان بیشتر است. زیرا میزان چربی‌های اضافی به خصوص در نواحی پایین تنه، در بانوان بیشتر از آقایان است. تقریباً ۸۰ تا ۹۰ درصد زنان، طی دوره‌های مختلف زندگی این مسئله را تجربه می‌کنند. اما کمتر از ۱۰ درصد مردان سلولیت دارند. عوامل مختلفی بر بروز این عارضه موثر هستند. به عنوان مثال ژنتیک، جنسیت، سن، میزان چربی بدن و ضخامت پوست، بر شدت بروز سلولیت تاثیرگذار هستند. این عارضه در افراد مسن بیشتر از افراد جوان مشهود است.

 زیرا با بالا رفتن سن، پوست شما خاصیت ارتجاعی خود را از دست خواهد داد. در نتیجه، سلولیت بیشتر آشکار می‌شود. علاوه بر این، چاق شدن و افزایش وزن باعث بیشتر شدن سلولیت خواهد شد. سوال مهم این است که از کجا متوجه شویم میزان سلولیت چقدر است؟ میزان سلولیت، بر اساس قابل مشاهده بودن آن تشخیص داده می‌شود.

علائم سلولیت چیست؟

سلولیت ظاهر مشخصی دارد و به راحتی تشخیص داده می‌شود. می‌توان این عارضه را از روی علائم آن شناسایی کرد. در چنین شرایطی، پوست بدن دارای برآمدگی و حفره‌هایی خواهد بود که به راحتی قابل مشاهده هستند. به عنوان مثال سلولیت پا، زمانی مشاهده می‌شود که روی هر هر دو پا یا روی یکی از پاهای خود بایستید. در این حالت، فشار زیادی به چربی‌های ناحیه ران پا وارد می‌شود و سلولیت به راحتی قابل مشاهده خواهد بود. 

این عارضه در درجات مختلفی مشاهده می‌شود. به عنوان مثال، ممکن است هنگام ایستادن پوست شما صاف باشد. اما هنگام نشستن، برآمدگی و حفره‌هایی روی سطح پوست مشاهده شود. در درجه دوم، ممکن است پوست شما هنگام ایستادن یا نشستن دارای فرورفتگی باشد. درجه سوم، به این صورت است که پوست شما هنگام ایستادن یا نشستن دارای برآمدگی‌ها و حفره‌های شدیدی باشد.

علت اصلی سلولیت چیست؟

یکی از مهم‌ترین سوالاتی که برای بسیاری از افراد ایجاد می‌شود، این است که علت اصلی بروز سلولیت چیست؟ همانطور که گفته شد، افزایش یا کاهش وزن ممکن است باعث بروز این عارضه شود. مسائل ژنتیکی نیز بر این مسئله تاثیرگذار هستند. تاکنون دانشمندان تحقیقات گوناگونی درباره علت بروز این عارضه انجام دادند. اما نتایج کاملا دقیق در دسترس نیست. 

در واقع سلولیت زمانی بروز پیدا می‌کند که نوارهای فیبری متصل کننده پوست به عضلات زیرین، به شکل نامرتب منقبض شوند. به عنوان مثال زمانی که روی یک پای خود می‌ایستید، این نوارها تحت فشار قرار می‌گیرند و منقبض می‌شوند. سفت شدن این نوارهای فیبری، باعث می‌شود پوست شما به سمت پایین کشیده شود. در این حالت، لایه چربی طبیعی زیر پوست به سمت بالا فشار وارد خواهد کرد. 

در نتیجه، برآمدگی یا حفره‌های روی سطح پوست مشاهده می‌شود. علاوه بر این، هنوز مشخص نیست چرا شدت سلولیت در زنان بیشتر از آقایان است. البته نظریات مختلفی درباره این مسئله وجود دارد. به عنوان مثال برخی پزشکان معتقد هستند نوارهای فیبری متصل کننده پوست به عضلات زیرین، در آقایان به صورت متقاطع به یکدیگر متصل هستند. اما این نوارها، در بانوان در یک راستا قرار دارند و موازی با یکدیگر هستند.

چگونه از شر سلولیت خلاص شویم؟

روش‌های درمانی مختلفی برای کاهش سلولیت وجود دارد. بهترین روش این است که فعالیت‌های ورزشی انجام دهید و یک رژیم غذایی سالم را دنبال کنید. ترکیب رژیم غذایی و تمرینات ورزشی، به شما کمک می‌کند تا اثرات سلولیت را در مدت زمان کوتاهی کاهش دهید. سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا، چندین روش درمانی برای سلولیت پیشنهاد کرده است. برخی از روش‌های درمانی، حفره‌ها و برآمدگی‌های سطح پوست را از بین می‌برند و چربی اضافی را کاهش می‌دهند.

 در ادامه برخی از روش‌های درمان سلولیت را مورد بررسی قرار می‌دهیم: 

1.ماساژ

اولین روش، ماساژ دادن سطح پوست است. ماساژ دادن پوست باعث کاهش حفره‌ها و برآمدگی‌های سطح پوست می‌شود و اثرات سلولیت را کاهش می‌دهد. البته فرایند ماساژ باید توسط ماساژورهای حرفه‌ای یا درمانگران انجام شود. زیرا ماساژی که برای کاهش سلولیت انجام می‌شود، با ماساژ معمولی متفاوت است. 

2.امواج صوتی یا لیزر

یکی دیگر از روش‌های درمان سلولیت، استفاده از امواج صوتی برای از بین بردن حفره‌ها و برآمدگی‌ها است. در حال حاضر، دستگاه‌های لیزر گوناگونی برای درمان سلولیت ابداع شده‌اند که علائم این عارضه را تا حد زیادی کاهش می‌دهند. برای درمان سلولیت، باید در چند جلسه لیزر شرکت کنید. معمولاً نمی‌توان با یک جلسه لیزر به نتیجه مطلوبی رسید. 

3.لیپوساکشن 

یکی از روش‌های پرطرفدار برای درمان سلولیت، لیپوساکشن است. در این روش، چربی‌های اضافه زیر سطح پوست با استفاده از یک لوله نازک به نام کانولا از بدن خارج می‌شوند. ابتدا یک برش کوچک روی سطح پوست ایجاد می‌شود. سپس لوله کانولا از طریق این برش وارد لایه‌های زیرین پوست خواهد شد. در مرحله بعد، ارتعاشات لوله باعث ذوب شدن چربی زیر سطح پوست می‌شود. در نهایت، می‌توان چربی‌های اضافی را با استفاده از مکش از زیر سطح پوست خارج کرد.

4.مزوتراپی 

روش دیگر مزوتراپی است. در این روش، پزشک داروی درمان سلولیت را با استفاده از یک سوزن به لایه زیرین پوست تزریق می‌کند. بعد از چند جلسه مزوتراپی، اثرات سلولیت کاهش پیدا خواهد کرد. 

5.روش غیر تهاجمی

می‌توان از روش‌های غیر تهاجمی مثل کرم‌ها و لوسیون‌های حاوی کافئین یا رتینول، برای کاهش اثرات سلولیت استفاده کرد. البته مدت زیادی طول می‌کشد تا با استفاده از این روش به نتیجه برسید. روش‌های غیر تهاجمی، در برخی افراد کاملاً بی‌اثر هستند. میزان درمان و مدت زمان درمان، به شدت سلولیت در نواحی مختلف بدن بستگی دارد. البته روش‌های غیر تهاجمی دیگری نیز وجود دارد که در ادامه برای شما بیان خواهد شد. 

6.درمان سلولیت با ورزش 

یکی از بهترین روش‌ها برای درمان سلولیت، ورزش کردن است. تمرینات ورزشی می‌توانند بر ظاهر بدن شما تاثیرگذار باشند و علائم سلولیت را کاهش دهند. اگر به صورت مداوم ورزش کنید، حجم توده‌های عضلانی افزایش می‌یابد. همین مسئله باعث صاف شدن پوست و از بین رفتن سلولیت می‌شود. علاوه بر این، ورزش کردن باعث افزایش جریان خون در نواحی خاصی از بدن می‌شود و متابولیسم بدن را افزایش می‌دهد. 

بنابراین، به مرور زمان چربی‌های اضافی بدن برای تامین انرژی تجزیه می‌شود و سلولیت کاهش می‌یابد. ورزش‌های مختلفی برای درمان سلولیت مورد استفاده قرار می‌گیرند. به عنوان مثال، دویدن یا دوچرخه سواری برای کاهش اثرات سلولیت در ناحیه پا مناسب هستند. بهترین ورزش برای درمان این عارضه، انجام دادن تمرینات قدرتی یا بدنسازی است.

 اگر یک برنامه ورزشی سالم و مفید را دنبال کنید، خیلی زود به نتیجه مطلوبی می‌رسید. برنامه بدنسازی که توسط مربیان مجموعه فیت کلاب ارائه می‌شود، شامل تمرینات مفید و ساده است که به راحتی انجام می‌شود. این تمرینات به مرور زمان علائم سلولیت را کاهش می‌دهند و بر بهبود فرم اندام‌ها نیز موثر هستند.

چگونه از بروز سلولیت جلوگیری کنیم؟

هیچ روشی وجود ندارد که به صورت تضمینی از بروز سلولیت جلوگیری کند. با این حال، می‌توانید اقداماتی را انجام دهید که به کاهش علائم سلولیت کمک خواهد کرد. در ادامه برخی از این روش‌ها را برای شما بیان می‌کنیم.

1.کاهش مصرف غذای فرآوری شده 

تا جایی که می‌توانید، از مصرف غذاهای فرآوری شده حاوی چربی‌های اشباع و مواد نگهدارنده خودداری کنید. این مواد غذایی آسیب بسیار زیادی به بدن وارد می‌کنند و باعث تجمع کلسترول بد در بدن می‌شوند. در نتیجه، چربی‌های اضافی زیر سطح پوست تجمع پیدا کرده و سلولیت مشاهده خواهد شد. 

2.دنبال کردن رژیم غذایی سالم 

رژیم غذایی خود را تغییر دهید و یک برنامه غذایی سالم را دنبال کنید. به عنوان مثال، می‌توانید مصرف مکمل‌های حاوی کافئین یا نوشیدنی‌های تهیه شده از عصاره هسته انگور را افزایش دهید.

3.ورزش

به صورت مداوم ورزش کنید و تمرینات قدرتی انجام دهید. اگر فعالیت‌های ورزشی بخشی از روتین روزمره زندگی شما باشد، احتمال بروز سلولیت کاهش خواهد یافت.

پیشگیری از سلولیت شدید

اگرچه سلولیت به عنوان یک عارضه پزشکی به شمار نمی‌آید و معمولاً بر ظاهر پوست و اندام‌ها تاثیرگذار است، اما همیشه موارد استثنایی وجود دارد. اگر بیماری سلولیت تشدید شود، ممکن است آسیب بسیار زیادی به بدن شما وارد کند. به عنوان مثال، سلولیت شدید باعث بروز عفونت‌های پوستی می‌شود. در چنین شرایطی، باید به پزشک مراجعه کنید و داروهای کاهش دهنده التهاب مثل آنتی بیوتیک مصرف کنید. پزشکان در موارد بسیار حاد، از روش‌های زیر برای کاهش علائم سلولیت شدید کمک می‌گیرند:

1.جدا کردن عضو

در حادترین شرایط، اولین روش قطع عضو است. گاهی اوقات، پزشک مجبور است عضوی از بدن که دچار عفونت شده است را قطع کند تا عفونت به سایر نواحی بدن منتقل نشود.

2.جراحی

جراحی یکی دیگر از روش‌هایی است که برای درمان قطعی سلولیت عفونی انجام می‌شود در روش جراحی، چربی‌های اضافی بدن برش داده شده و خارج می‌شود.

[elementor-template id=”25395″]

بررسی کلی

در این مطلب به طور کامل درباره سلولیت توضیح داده شد. سلولیت یک عارضه تقریباً رایج است که زیبایی ظاهری پوست را تحت تاثیر قرار می‌دهد. افزایش تجمع چربی در نواحی مختلف بدن از جمله باسن و ران پا، باعث جمع شدن و چروکیدگی پوست در این ناحیه می‌شود. در نتیجه، جذابیت ظاهری پوست و اندام‌ها کاهش خواهد یافت. 

این مسئله ممکن است باعث کاهش اعتماد به نفس و افسردگی افراد چاق یا دارای اضافه وزن شدید شود. روش‌های مختلفی برای درمان سلولیت مورد استفاده قرار می‌گیرد. برخی از این روش‌ها شامل لیپوساکشن، مزوتراپی و مواردی مانند این هستند. بهترین روش انجام تمرینات ورزشی است. البته بهتر است در کنار انجام تمرینات ورزشی یا تمرینات بدنسازی، یک رژیم غذایی سالم را دنبال کنید.

 برنامه غذایی و ورزشی که توسط مربیان مجموعه فیت کلاب ارائه می‌شود، علائم سلولیت را در بدن شما کاهش خواهد داد. این برنامه کاملاً با شرایط جسمانی و سبک زندگی شما سازگاری دارد. علاوه بر این، با کمترین هزینه در اختیار شما قرار می‌گیرد. به این ترتیب، همه افراد می‌توانند سلولیت را درمان کنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --