تفاوت مولتی ویتامین ایرانی و خارجی در چیست؟ اگر شما هم به صورت مرتب از مکملها و مولتی ویتامینها استفاده میکنید، احتمالا این سوال را دارید. مولتی ویتامینهای ایرانی و خارجی در ترکیبات، مواد مغذی و بسیاری موارد دیگر با هم تفاوت دارند. اما آیا این تفاوتها موجب برتری یک محصول نسبت به محصول دیگر میشود؟
در این مقاله از مجله فیت کلاب میخواهیم در مورد تفاوت مولتی ویتامینهای ایرانی و خارجی با شما صحبت کنیم. همچنین میخواهیم به سوالاتی مانند، آیا مصرف مولتی ویتامین برای همه افراد لازم است؟ هنگام انتخاب یک مولتی ویتامین باید به چه مواردی توجه کنیم؟ آیا مولتی ویتامین را باید پزشک تجویز نماید؟ و مواردی از این دست پاسخ دهیم. بنابراین با ما همراه باشید.
۵ تفاوت مولتی ویتامینهای ایرانی و خارجی
همانطور که گفتیم مولتی ویتامینهای ایرانی و خارجی دارای تفاوتهای زیادی هستند. اما قبل از هر چیز بهتر است بدانید که مولتی ویتامینهای خارجی موجود در ایران یا به صورت مستقیم به کشور وارد شدهاند یا ترکیبات آنها به کشور وارد و سپس در ایران بستهبندی میشوند. نوع دوم معمولا تحت عنوان مولتی ویتامینهایی که تحت لیسانس هستند، به فروش میرسند و اصطلاحا به آنها ویتامین خارجی میگویند. لازم است بدانید که ۴۰ درصد مکملهای دارویی در دنیا به وسیله پنج کشور تولید میشود. داروسازان ایرانی هم سالها است که مولتی ویتامینهای زیادی را مشابه نمونههای خارجی تولید و به بازار عرضه می کنند. در نهایت نمیتوان منکر تفاوتهای میان مولتی ویتامینهای خارجی و ایرانی شد. در ادامه این تفاوتها را با هم بررسی میکنیم.
تفاوت مولتی ویتامینهای ایرانی و خارجی در ترکیب و میزان ویتامینها و مواد مغذی
یکی از تفاوتهای مولتی ویتامینهای ایرانی و خارجی در ترکیب و میزان ویتامینها و مواد مغذی است. منابع استخراج ویتامینها و مواد مغذی در انواع ایرانی و خارجی با هم تفاوت دارد و این موضوع به دلیل موقعیت جغرافیایی کشورها است که موجب تولید محصولات مختلف میشود. به عبارت سادهتر اگر به اطراف خود با دقت نگاه کنیم، متوجه میشویم نوع میوه و سبزیجاتی که در کشور ما وجود دارد با کشورهای دیگر تفاوت دارد. این موضوع در مورد ویتامینها هم صادق است و روی کیفیت آنها تاثیر مستقیمی دارد. با این حال موضوع در انتخاب مولتی ویتامینها موضوع این نیست که ویتامین مورد نظر از چه منبعی استخراج شده است، بلکه کیفیت ساخت و ترکیبات آنها اهمیت دارد.
تفاوت در مواد افزودنی مولتی ویتامینهای ایرانی و خارجی
تفاوت دیگر مولتی ویتامینهای ایرانی و خارجی در مواد افزودنیهای موجود در آنها است. این موضوع به کشورها و قوانین آنها هم بستگی دارد. استفاده از برخی مواد افزودنی در ویتامینها و داروها در بسیاری کشورها ممنوع اعلام شدهاست. مولتی ویتامینهای خارجی ممکن است حاوی موادی مانند روغن ماهی، گیاهان دارویی و عصارههای گوناگون هم باشند. این دسته از مواد افزودنی به منظور تامین نیازهای خاصی به ویتامینها اضافه میشوند.
در برخی موارد مشاهده است که مولتی ویتامینهای ایرانی حاوی افزودنیهایی مانند اسانسها یا رنگهای خوراکی هستند. استفاده از انواع خاصی از اسانس و رنگهای خوراکی در بسیاری از کشورها ممنوع است. البته این مواد روی جذب ویتامینها تاثیری ندارند و صرفا برای رنگ و لعاب دادن به آنها مورد استفاده قرار میگیرند.
تفاوت در کیفیت و چگونگی تولید مولتی ویتامینهای ایرانی و خارجی
لازم است بدانید که مولتی ویتامینهای خارجی معمولا تحت کنترل کیفی سازمان غذا و دارو و همچنین استانداردهای بینالمللی تولید میشوند. سازمان غذا و دارو امریکا (FDA)، در مورد کیفیت مواد دارویی استانداردهای محکمی دارد. بر همین اساس زمانی که دارویی وارد بازار میشود، میتوان با خیال راحت نسبت به تهیه آن اقدام کردم. البته در ایران هم سعی بر این است که، مولتی ویتامینها را با توجه به استانداردهای جهانی تولید کنند. در عین حال مولتی ویتامینها و داروهای ایرانی با توجه به قوانین و استانداردهای ملی کنترل میشوند.
[elementor-template id=”25395″]
تفاوت مولتی ویتامینهای ایرانی و خارجی در قیمت
مولتی ویتامینهای ایرانی و خارجی از نظر هزینه نیز با هم تفاوت دارند. همانطور که میدانید، وقتی ویتامین یا دارویی به کشور وارد میشود، علاوه بر هزینههای تولید، هزینههای دیگری هم مانند حمل و نقل، واردات، گمرک و مالیات هم دارد. همین امر موجب افزایش قیمت آنها میشود. اما مولتی ویتامینهای ایرانی به دلیل تولید در کشور، ارزانتر هستند.
تنوع در مولتی ویتامینهای خارجی
مولتی ویتامینهای خارجی در اشکال گوناگون و برای همه گروههای سنی تولید میشوند. شما با یک جست و جوی ساده میتوانید، مولتی ویتامینهای پاستیلی و جوشان را برای کودکانی که به استفاده از اشکال قرص یا شربت ویتامینها علاقهای ندارند، بیابید. البته این موضوع فقط در مورد کودکان نیست. برای افرادی که توانایی بلعیدن قرص را ندارند یا افرادی که نباید ویتامینهای محلول در چربی استفاده نمایند هم ویتامینهای سازگار وجود دارد.
به طور کلی ویتامینها در انواع قرص، شربت، قرص جوشان، پاستیل تولید میشوند. همچنین انواعی از ویتامینهای محلول در آب و محلول در چربی هم وجود دارد که برای افراد با شرایط خاص مورد استفاده قرار میگیرد. تنوع در مولتی ویتامینهای خارجی انتخاب را برای مصرف کنندگان راحتتر میکند. به این ترتیب میتوان به راحتی از میان گزینههای موجود، انتخابی متناسب با ذائقه و نوع مصرفی مناسب برای بدن خودتان داشته باشید.
بهترین مولتی ویتامین برای خانمها و آقایان
از آنجایی که ساختار بدنی زنان و مردان باهم تفاوت دارد، معمولا مولتی ویتامینهای مصرفی آنها نیز یکسان نیست. بهترین مولتی ویتامینها برای زنان شامل موارد زیر میشود:
- B12
- آهن
- اسیدفولیک
- کلسیم
- ویتامین D3
بنابراین بهتر است خانمها هنگام انتخاب مولتی ویتامین، به دنبال گزینهای باشند که شامل موارد گفته شده باشد. نیازهای غذایی و جسمی مردان با زنان تفاوت دارد. بنابراین بهترین مولتی ویتامین برای مردان باید شامل موارد زیر باشد:
- آنتیاکسیدانهایی مانند ویتامینهای A، B، C، E، روی و سلینوم
- کلسیم
- ویتامین D
- منیزیم
- زآگزانتین
- لوتئین
این ویتامینها و مواد معدنی برای آقایان ضروری است و هنگام انتخاب مولتی ویتامین باید به دنبال محصولی باشند که حاوی این ویتامینها باشد. مولتی ویتامینها برای سلامت مو، پوست و ناخن هم ضروری هستند به همین دلیل افراد زیادی مصرف روزانه این دسته از داروها را در برنامه خود قرار دادهاند. توجه داشته باشید الزاما تمام ویتامینها را نباید مصرف کنید و باید با توجه به شرایط بدنی خود و مشورت با یک پزشک متخصص میزان و نوع ویتامین مصرفی خود را تعیین نمایید.
وضعیت بدنی من به چه صورت است ؟
باید بدونیم وضعیت تناسب اندام ما به چه شکلی هست ؟ لاغریم ، اضافه وزن داریم یا وزنمون ایده آل هست. برای این که متوجه این قضیه بشیم یک شاخص معروف به اسم BMI یا شاخص توده بدنی داریم. برای حساب کردنش باید قد و وزنمون رو با جنسیت توی فرمول بزاریم از طریق جدول ها ببینیم توی چه شرایطی هستیم، اما اصلا نگران نباشید نیازی به حساب و کتاب کردن نیست. فقط کافی فرم زیر رو پر کنید و تا به صورت اتوماتیک شاخص توده بدنی شما حساب بشه و وضعیت بدنتون رو به شما نشان بده. بعد از پر کردن فرم اگر فکر کردی نیاز به یک برنامه اختصاصی تمرین و تغذیه دارید که با کمترین هزینه براتون طراحی و ارسال بشه کافی روی دکمه درخواست مشاوره کلیک کنی مشخصاتت رو بزنی تا کارشناس های ما تو اولین فرصت ( معمولا 2 روز بعد ) باهاتون تماس بگیرن و برای رسیدن به هدف راهنماییتون کنند. اگر هم عجله دارید برای دریافت برنامه اختصاصی می تونید توی سایت ثبت نام کنید و سفارش طراحی برنامه تمرین و تغذیه رو از قسمت دریافت برنامه جدید خودتون رو ثبت کنید.
محاسبه BMI - شاخص توده بدنی
معنای اعداد و نوشتههای روی مولتی ویتامینها
احتمالا هنگام خرید مولتی ویتامینها متوجه نوشتههای مانند RDA و DV روی بسته بندی آنها شدهاید، اما این نوشتهها به چه معنا است؟ عباراتی که روی بستهبندیهای مولتی ویتامینها مشاهده میکنید، به شما کمک میکنند تا متوجه شوید چه مقدار از آن مولتی ویتامین را باید مصرف کنید. در ادامه برخی از این عبارات را برای شما توضیح میدهیم:
- RDA مقدار مصرفی ویتامین در رژیم غذایی و Al میزان مصرف کافی ویتامینها را به شما نشان میدهد. همانطور که میدانید برای حفظ سلامتی و تغذیه مناسب به مقدار متناسبی از ویتامینها و مواد معدنی نیاز دارید. طراحی مولتی ویتامینهای مصرفی خانمها و آقایان بر همین اساس با هم تفاوتهایی دارد.
- UL نشاندهنده سطح بالای قابل تحمل مصرفی در مورد ویتامین ها است. به عبارتی حداکثر مقادیری از ویتامینها و مواد معدنی که میتوانید با خیال راحت مصرف کنید را به وسیله این عبارت نشان میدهند و همچنین هرچه از مقدار استاندارد UL بالاتر بروید، احتمال بروز مشکل برای شما بیشتر میشود.
- DV به وسیله سازمان غذا و دارو برای اندازه گیری ارزش روزانه ویتامینها تعیین شده است. عددی که در مقابل این عبارت نوشته میشود، نشاندهنده میزان ویتامینی است که از یک رژیم غذایی با ۲۰۰۰ کالری در روز باید دریافت کنید. DV در موارد زیادی همان RDA است.
ممکن است عبارت در جزییات با هم متفاوت باشند، اما برای مثال DV و RDA هر دو برای تنظیم میزان ویتامینهای مصرفی، جلوگیری از بیماری و مشکلات ناشی از کمبود تغذیه مشخص شدهاند. از آنجایی که دوزهای بالای مکملها میتواند برای بدن خطرات زیادی داشته باشد باید به دنبال حداکثر سطح دریافتی قابل تحمل یک ماده مغذی بگردید. به این ترتیب با تهیه بسیاری از ویتامین ها میتوانید مقدار مناسب را بدون به خطر افتادن سلامتیتان مصرف نمایید.
[elementor-template id=”25463″]
تفاوت مولتی ویتامینهای ایرانی و خارجی در چیست؟
تفاوت مولتی ویتامینهای ایرانی و خارجی را باید به صورت جزئی مورد بررسی قرار داد. همانطور که گفتیم مولتی ویتامینهای ایرانی و خارجی در ترکیب، مواد سازنده، منابع، اشکال، طعم و مزه با هم تفاوت دارند. نکته مهمی که در مورد این دسته از مکملها باید بدانید این است که، اثربخشی مولتی ویتامینهای ایرانی و خارجی تقریبا به یه شکل است. بنابراین اگر تصمیم به مصرف مولتی ویتامین دارید، حتما با یک پزشک متخصص در این باره مشورت کنید.
در این مقاله از فیت کلاب به بررسی تفاوتهای مولتی ویتامینهای خارجی و ایرانی پرداختیم و نکات مهم در مورد آنها را با شما در میان گذاشتیم. در صورتی که این باره سوال یا ایهامی دارید، از قسمت نظرات این مقاله با کارشناسان فیت کلاب در ارتباط باشید. همچنین میتوانید از طریق وبسایت fitclub.ir یا تماس با شماره ۰۲۱-۹۱۰۹۰۰۹۵ با ما در ارتباط باشید. به خاطر داشته باشید که هدف شما از رژیم و انجام تمرینات ورزشی هر چه که باشد، متخصصان فیت کلاب متناسب با شرایط شما، در کنارتان خواهند بود.
سوالات متداول
بهترین مولتی ویتامین ایرانی چیست؟
به صورت کلی نمیتوان یک مولتی ویتامین را به عنوان بهترین مکمل معرفی نمود. انتخاب بهترین مولتی ویتامین با توجه به شرایط جسمی و سلامتی افراد متفاوت است.
تفاوت مولتی ویتامینهای ایرانی و خارجی در چیست؟
مولتی ویتامینهای ایرانی و خارجی در ترکیب، منابع، افزودنیها، تنوع و استانداردها با هم تفاوت دارند.
بهترین مولتی ویتامین برای خانمها چیست؟
بهترین ویتامین برای خانمها باید حاوی کلسیم، آهن، ویتامین D و ویتامین b12 باشد.
آیا مصرف بیش از حد مولتی ویتامینها برای بدن ضرر دارد؟
مصرف بیش از حد برخی مولتی ویتامینها مانند ویتامین D و E برای بدن مضر است و موجب بروز عوارضی در بدن انسان میشوند.