تاثیرات آب سیب بر سلامت دستگاه گوارش

از فواید سیب برای سلامتی و زیبای هر چیزی بگوییم کم است. زیرا این میوه خوشمزه و خوش رنگ فواید بسیار زیادی دارد و به همین دلیل توصیه می‌شود، روزانه حداقل یک عدد از آن را مصرف کنید. در مطالعات مختلف مشخص شده است که مصرف آب سیب با کاهش وزن، سطح چربی بدن، کلسترول و خطر ابتلا به دیابت و فشار خون مرتبط است. این موارد تنها گوشه‌ای از تاثیرات آب سیب بر سلامت دستگاه گوارش به شمار می‌رود. از طرفی دیگر قیمت سیب مناسب و تهیه آب آن بسیار راحت و به صرفه است. در ادامه این مطلب از مجله سلامت محور فیت کلاب به بررسی خواص آب سیب برای دستگاه گوارش خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

خواص اب سیب در طب سنتی و پزشکی مدرن

برای تعداد زیادی از افراد که سبک زندگی سالمی دارند، خوردن سیب یا نوشیدنی یک لیوان از آب آن جزو عادات روزانه و رژیم غذایی است. معمولا برای این دسته از افراد مهم نیست که یک لیوان آبمیوه چند کالری دارد. در همین راستا آیا می‌دانید در یک لیوان آب سیب از هر ماده مغذی چقدر وجود دارد و این آبمیوه چند کالری دارد؟ در جدول زیر مشخصات یک لیوان آب سیب مشخص شده است.

محتویات آب سیب مقدار در 240 میلی‌لیتر
کالری 110
کربوهیدرات 28 گرم
ویتامین C 78 میلی‌گرم
پتاسیم 300 میلی‌گرم
سدیم 36 میلی‌گرم

به غیر از این مواد آب سیب حاوی مقادیری ویتامین‌های گروه B، آهن، کلسیم و مس است که بدن به آن‌ها نیاز دارد. در ادامه با توجه به این مواد به تاثیرات آب سیب بر سلامت دستگاه گوارش و دیگر ارگان‌های بدن آشنا خواهیم شد.

1. خواص آب سیب برای تقویت سیستم ایمنی بدن

آب سیب حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین C است که برای سیستم ایمنی بدن ضروری است. ویتامین C سیستم ایمنی را تقویت می‌کند و به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی از بدن در برابر استرس اکسیداتیو و التهاب محافظت خواهد کرد. به همین دلیل توصیه می‌شود که افراد در صورت بروز علائم بیماری‌های میکروبی و ویروسی یا قرارگیری در شرایط خطر (معرض بیماری) آب سیب مصرف کنند. همچنین مصرف آب سیب برای کودکان بسیار مفید و مقوی است.

مهم‌ترین تاثیرات آب سیب بر سلامت دستگاه گوارش و بهبود عملکرد این سیستم

2. مهم‌ترین تاثیرات آب سیب بر سلامت دستگاه گوارش و بهبود عملکرد این سیستم

سیب حاوی اسیدی به نام اسید مالیک (malic acid) است که احتمال دارد به هضم غذا و بهبود عملکرد کبد کمک کند. این آبمیوه، وقتی با فیبر و سایر مواد معدنی محرک ترکیب شود، علائم یبوست، گرفتگی عضلات، نفخ و اسهال را کاهش می‌دهد. همچنین در آب سیب ماده‌ای به نام سوربیتول (sorbitol) وجود دارد که به صاف شدن دستگاه گوارش کمک کرده و عبور مدفوع را آسان می‌کند.

در منابع مختلفی از سیب به عنوان بهترین میوه برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش نام برده‌اند. زیرا فیبر موجود در این میوه بالا است و به تحریک روده‌ها و افزایش حجم مدفوع برای دفع راحت‌تر کمک می‌کند.

[elementor-template id=”37773″]

3. خواص آب سیب برای سلامت قلب و عروق

ریز مغذی‌های موجود در آب سیب ممکن است به کاهش سطح کلسترول بد (لیپوپروتئین با چگالی کم) در خون کمک کنند. اما برای اثبات این اثرات به مطالعات بیشتری نیاز است. باید این گونه عنوان کرد که کاهش کلسترول به این معنی است که قلب سالم‌تر عمل خواهد بود. زیرا کلسترول با چسبیدن به دیواره رگ‌ها، فضای عبور خون را تنگ کرده و همین موضوع پمپاژ خون را سخت می‌کند. پس وقتی کلسترول کم باشد، پمپاژ خون راحت و قلب بهتر کار خواهد کرد.

4. تاثیرات آب سیب بر سلامت دستگاه گوارش و جلوگیری از سرطان

 مصرف مداوم آب سیب خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان را کاهش می‌دهد. همچنین در صورت ابتلا به انواع سرطان، مصرف آب سیب به کاهش شدت علائم کمک خواهد کرد. مطالعات نشان می‌دهند که نوشیدن آب سیب یا خوردن میوه آن، خطر ابتلا به سرطان ریه و روده بزرگ را کاهش می‌دهد.

برای کمک به تاثیرات آب سیب بر سلامت دستگاه گوارش باید موارد زیر را رعایت کنید:

  • متناسب نگه داشتن وزن بدن
  • فعال بودن و ورزش کردن
  • رژیم غذایی سالم و مقوی
  • کاهش استرس

مصرف آب سیب با خواص آنتی اکسیدانی به دلیل وجود ویتامین C و پلی فنول‌ها، برای جلوگیری از سرطان عالی است.

5. مصرف آب سیب برای سلامت و زیبایی پوست

خواص آنتی اکسیدانی ویتامین C در آب سیب به موارد زیر کمک خواهد کرد:

  • التیام سریع زخم‌ها
  • لخته شدن خون به موقع
  • سالم نگه داشتن سلول‌های پوستی و عملکرد آن‌ها
  • بازسازی و ترمیم پوست

این خواص آب سیب برای سلامتی و زیبایی پوست بسیار مفید خواهند بود.

مصرف آب سیب برای افزایش متابولیسم و کمک به کاهش وزن

6. مصرف آب سیب برای افزایش متابولیسم و کمک به کاهش وزن

بر اساس تحقیقات انجام شده خوردن آب سیب می‌تواند به موارد زیر کمک کند:

  • کاهش وزن
  • کاهش سطح چربی بدن
  • کم شدن میزان کلسترول بد
  • کاهش خطر ابتلا به دیابت و فشار خون (از عوامل خطر در ابتلا به سندرم متابولیک)

پس با توجه به این موارد، مصرف آب سیب متابولیسم را بهبود بخشیده و به محافظت از قلب و عروق نیز کمک می‌کند.

7. خواص آب سیب در محافظت از مغز با افزایش سن

آنتی اکسیدان‌های پلی فنولیک موجود در آب سیب از مغز در برابر آسیب‌های ناشی از مواد شیمیایی ناپایدار (رادیکال‌های آزاد) محافظت می‌کنند. طبق برخی تحقیقات مشخص شده است که مصرف آب سیب برای جلوگیری از مرگ سلول‌های مغزی و ابتلا به بیماری‌هایی مانند آلزایمر و پارکینسون مفید است. به همین دلیل در تمام طول زندگی، مصرف آب سیب پرفایده خواهد بود.

8. هیدراتاسیون کردن بدن با کمک خواص آب سیب

مصرف آب سیب ارگانیک بدون هیچ گونه مواد نگهدارنده و شیمیایی، منبعی عالی برای هیدراتاسیون بدن است. همچنین این نوشیدنی خوشمزه برای تامین و تنظیم الکترولیت‌های بدن در دوران بیماری بسیار عالی خواهد بود. به همین دلیل مصرف آب سیب در دوران بیماری، توصیه می‌شود.

9. کمک به رشد مو با مصرف آب سیب طبیعی

سیب حاوی ویتامین‌های مختلفی است که به رشد مو و سلامت پوست سر کمک می‌کنند. به همین دلیل مصرف آب سیب برای کمک به پرپشتی، سلامتی و رشد موها مفید خواهد کرد. البته توجه داشته باشید که در مصرف آب سیب زیاده روی نکنید.

10. کاهش رفلاکس اسید معده با مصرف درست و به اندازه آب سیب

رفلاکس اسیده معده به این معنی است که غذایی که می‌خوریم، از طریق مری برمی‌گردد. در این حالت فرد دچار درد، ناراحتی و سوزش سر معده و مری خواهد شد. یکی از راه‌های کاهش رفلاکس اسید معده، مصرف آب سیب به صورت روزانه است. زیرا این آبمیوه طبیعی به کنترل رفلاکس اسید کمک می‌کند. زیرا در آب سیب مقادیر بالایی فیبر وجود دارد.

وضعیت بدنی من به چه صورت است ؟

باید بدونیم وضعیت تناسب اندام ما به چه شکلی هست ؟ لاغریم ، اضافه وزن داریم یا وزنمون ایده آل هست. برای این که متوجه این قضیه بشیم یک شاخص معروف به اسم BMI یا شاخص توده بدنی داریم. برای حساب کردنش باید قد و وزنمون رو با جنسیت توی فرمول بزاریم از طریق جدول ها ببینیم توی چه شرایطی هستیم، اما اصلا نگران نباشید نیازی به حساب و کتاب کردن نیست. فقط کافی فرم زیر رو پر کنید و تا به صورت اتوماتیک شاخص توده بدنی شما حساب بشه و وضعیت بدنتون رو به شما نشان بده. بعد از پر کردن فرم اگر فکر کردی نیاز به یک برنامه اختصاصی تمرین و تغذیه دارید که با کمترین هزینه براتون طراحی و ارسال بشه کافی روی دکمه درخواست مشاوره کلیک کنی مشخصاتت رو بزنی تا کارشناس های ما تو اولین فرصت ( معمولا 2 روز بعد ) باهاتون تماس بگیرن و برای رسیدن به هدف راهنماییتون کنند. اگر هم عجله دارید برای دریافت برنامه اختصاصی می تونید توی سایت ثبت نام کنید و سفارش طراحی برنامه تمرین و تغذیه رو از قسمت دریافت برنامه جدید خودتون رو ثبت کنید.

 

محاسبه BMI - شاخص توده بدنی

bmi
loader...

 

مضرات آب سیب؛ خواص و مضرات سیب در کنار هم

هر ماده غذایی با وجود تمامی مزایایی که برای بدن دارد، ممکن است در شرایط خاصی مضر باشد و عوارضی ایجاد کند. آب سیب نیز از این قاعده مستثنی نیست. برخی از عوارض آب سیب عبارتند از:

  • ایجاد مشکلات گوارشی: نوشیدن بیش از حد آب سیب ممکن است منجر به مشکلات گوارشی مانند اسهال و نفخ شود. تحقیقات نشان داده است که وجود سوربیتول و فروکتوز در آب سیب باعث اسهال مداوم می‌شود.
  • ایجاد نفخ و گاز معده و روده: مصرف آب سیب با معده خالی به دلیل قند زیاد باعث ایجاد گاز و نفخ شکم می‌شود.
  • افزایش خطر ابتلا به سنگ کلیه: آب سیب حاوی اگزالات است. مطالعات نشان داده است که مصرف بیش از حد اگزالات در غذاها به طور مستقیم به تولید سنگ کلیه کمک خواهد کرد. مصرف یک لیوان آب سیب در روز کافی است.
  • افزایش احتمال پوسیدگی دندان: آب سیب به دلیل قند زیاد به روند پوسیدگی دندان سرعت می‌بخشد. این آسیب در آب سیب‌های شرکتی و بسته‌بندی شده بیشتر است.
  • افزایش سطح قند خون: آب سیب مانند دیگر آبمیوه‌ها، قند بالایی دارد. هنگامی که قند خون با سرعت بالا وارد گردش خون می‌شود، پانکراس تحریک شده و انسولین بیشتری برای از بین بردن قند خون ترشح می‌دهد. در این حالت قند خون پایین می‌آید و اشتهای فرد تحریک می‌شود.
  • افزایش وزن: مصرف بیش از حد آب سیب باعث افزایش کالری دریافتی و اضافه وزن خواهد شد.
  • کمبود سایر ویتامین‌ها و مواد معدنی: مصرف آب سیب به تنهایی و در طولانی مدت، تامین کننده نیاز بدن نبوده و منجر به کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌شود. به همین دلیل توصیه می‌شود که این آبمیوه طبیعی را در کنار دیگر نوشیدنی‌ها و میوه‌ها مصرف کنید.

با توجه به این موارد می‌توان گفت که مصرف آب سیب به میزان درست و کافی، عوارضی ندارد. زمانی این آبمیوه مضر خواهد شد که بیش از حد مصرف شود.

چگونه آب سیب را به رژیم غذایی خود اضافه کنیم؟

راه‌های مختلفی برای اضافه کردن آب سیب به رژیم غذایی وجود دارد. برخی از پرطرفدارترین آن‌ها عبارتند از:

  • مصرف آب سیب خنک
  • آب سیب و ماست
  • آب سیب در سوپ
  • تهیه پنکیک، کیک یا وافل با آب سیب
  • آب سیب و بستگی خانگی
  • اسموتی سیب

مصرف آب سیب به صورت عادی راحت‌ترین راه برای رساندن ویتامین‌ها و مواد مغذی این میوه به بدن است.

استفاده از تاثیرات آب سیب بر سلامت دستگاه گوارش با کمک برنامه غذایی و ورزشی خاص

میوه‌ها خواص زیادی دارند و این موضوع برای همه روشن است. اما اینکه هر میوه یا آب آن چه مزایایی دارد و چه میزان باید از آن مصرف شود برای برخی افراد نامشخص خواهد بود. به عنوان مثال مصرف آب سیب برای تقویت سیستم ایمنی بدن، سلامت دستگاه گوارش، بهبود عملکرد قلب و عروق و افزایش متابولیسم مناسب است. با توجه به این مزایا، شاید برخی افراد تصور کنند که باید روزانه از آب سیب، به میزان زیادی استفاده کنند. در حالی که این تصور اشتباه است. به همین دلیل نیاز است که برای تنظیم یک رژیم غذایی سالم با کارشناسان تغذیه مشورت کنید.

یکی از بهترین مجموعه‌ها برای تنظیم برنامه غذایی و ورزشی، مجموعه فیت کلاب است. کارشناسان تغذیه و مربی‌های ورزشی فیت کلاب با دریافت اطلاعات شخصی و هدف شما از برنامه درخواستی، بهترین برنامه را برای شما تنظیم خواهند کرد. شما می توانید از طریق شماره تلفن 02191090095 با کارشناسان فیت کلاب تماس بگیرید.

[elementor-template id=”25395″]

پرتکرارترین سوالات کاربران در مورد تاثیرات آب سیب بر دستگاه گوارش

آیا آب سیب برای سلامتی شما مفید است؟

بله. آب سیب طبیعی فواید زیاد برای سلامتی دارد که از آن‌ها می‌توانیم به تقویت سیستم ایمنی، بهبود عملکرد قلب، کمک به کاهش وزن و هیدراتاسیون بدن اشاره کرد.

چرا برخی افراد بعد از نوشیدن آب سیب دچار درد معده می‌شوند؟

در آب سیب قندی غیر قابل هضم به نام سوربیتول وجود دارد که باعث ایجاد مشکلات گوارشی در برخی افراد خواهد شد.

آیا نوشیدن آب سیب به صورت روزانه عوارضی دارد؟

مصرف روزانه یک لیوان یا 240 میلی‌گرم آب سیب برای بدن مناسب و کافی است. اما مصرف بیش از این مقدار باعث بروز عوارضی از جمله نفخ شکم، پوسیدگی دندان و افزایش قند خون خواهد شد.

آب سیب بهتر است یا آب پرتقال؟

آب سیب شاخص گلیسمی پایینی دارد که خطر ابتلا به دیابت را کاهش می‌دهد. اما آب پرتقال علاوه بر شاخص گلیسمی پایین، سرشار از ویتامین C و دیگر ویتامین‌های ضروری است که برای کاهش وزن و تقویت بدن نیاز است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --