لیست انواع خورش رژیمی خوشمزه

آیا  به دنبال یک غذای سالم و خوشمزه مثل خورش رژیمی برای تکمیل برنامه ورزشی یا رژیم غذایی خود هستید؟ خورش‌های ایرانی با عطر و طعم بی‌نظیرشان در اغلب موارد هوس برانگیز هستند. با چند تغییر ساده و هوشمندانه می‌توان از میزان کالری و چربی این غذاهای محبوب کاست و آن‌ها را به گزینه‌ای مناسب برای ورزشکاران و افرادی که به سلامتی خود اهمیت می‌دهند تبدیل کرد.

انتخاب مواد اولیه تازه و باکیفیت، استفاده از روغن‌های سالم‌تر، کاهش نمک و شکر و افزودن سبزیجات متنوع راهکارهایی موثر برای تهیه خورش‌ رژیمی محسوب می‌شوند. این تغییرات ساده نه تنها از طعم و لذت غذا نمی‌کاهند بلکه به شما انرژی و مواد مغذی لازم برای عملکرد بهتر در ورزش و زندگی روزمره را می‌دهند. در ادامه این مطلب از مجله فیت کلاب قصد داریم چند خورشت ایرانی رژیمی را به شما آموزش دهیم.

خورش جو؛ خورشت رژیمی با مرغ

جو یکی از موادغذایی پرفیبری است که در رژیم غذایی به خصوص رژیم لاغری کاربرد بسیار زیادی دارد. به همین منظور با بهره از جو می‌توانید یک خورش رژیمی سیرکننده درست کنید. با اضافه کردن مرغ به این خورش می‌توانید میزان پروتئین دریافتی روزانه را نیز افزایش دهید.

مواد لازم جهت پخت خورش رژیمی؛ مرغ و جو

برای تهیه باید مواد غذایی زیر را تهیه کنید:

  • سینه مرغ بدون پوست و استخوان: 500 گرم
  • جو پرک: 1 پیمانه
  • پیاز نگینی خرد شده: 1 عدد بزرگ
  • هویج نگینی خرد شده: 2 عدد متوسط
  • کرفس خرد شده: 2 ساقه
  • پوره گوجه‌فرنگی: 2 عدد بزرگ
  • سیر رنده شده: 3 حبه
  • عصاره مرغ کم‌نمک: 4 پیمانه
  • روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
  • زردچوبه: 1 قاشق چای‌خوری
  • پودر زیره: 1 قاشق چای‌خوری
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم
  • آب لیمو تازه: 1 قاشق غذاخوری
  • جعفری تازه خرد شده: برای تزئین

پس از آماده کردن مواد می‌توانید برای تهیه خورش رژیمی جو و مرغ اقدام کنید. در ادامه طرز تهیه خورش مرغ و جو را آموزش می‌دهیم.

طرز تهیه خورش مرغ و جو

طرز تهیه خورش مرغ و جو؛ خورش رژیمی مقوی و حاوی فیبر

برای تهیه خورش مرغ و جو مراحل زیر را انجام دهید:

  1. آماده‌سازی جو: جو پرک را به مدت 30 دقیقه در آب گرم بخیسانید تا نرم شود. سپس آبکشی کنید و کنار بگذارید.
  2. تفت دادن مرغ: در یک قابلمه بزرگ، روغن زیتون بریزید. قطعات مرغ را اضافه کنید و تا زمانی که طلایی و نیم‌پز شوند، تفت دهید. سپس از قابلمه خارج کنید و کنار بگذارید.
  3. تفت دادن سبزیجات: در همان قابلمه، پیاز خرد شده را اضافه کنید و تا زمانی که نرم و طلایی شود، تفت دهید. سیر رنده شده را اضافه کنید و به مدت 1 دقیقه دیگر تفت دهید.
  4. اضافه کردن سبزیجات دیگر: هویج و کرفس خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا کمی نرم شوند.
  5. افزودن ادویه‌ها: زردچوبه و پودر زیره را به قابلمه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.
  6. افزودن گوجه‌فرنگی: پوره گوجه‌فرنگی را اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا به خوبی با سبزیجات مخلوط شود.
  7. پختن خورشت: مرغ، عصاره مرغ و جو پرک آبکش شده را به غذا اضافه کنید. سپس حرارت را کم کرده و بگذارید به آرامی به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت بپزد.
  8. اضافه کردن آب لیمو: در آخرین مرحله، آب لیمو تازه را اضافه کنید و خورشت را بچشید تا در صورت نیاز نمک و فلفل بیشتری اضافه کنید.

پس از آماده شدن، خورشت را در کاسه‌های سرو ریخته و با جعفری تازه خرد شده تزئین کنید. این خورشت خوشمزه و مقوی را می‌توانید با نان سبوس‌دار یا برنج قهوه‌ای سرو کنید.

نکات تکمیلی تهیه خورش جو؛ بجای مرغ از بوقلمون استفاده کنید!

در تهیه خورش رژیمی جو می‌توانید دو نکته زیر را نیز در نظر داشته باشید:

  • برای کاهش بیشتر کالری می‌توانید از سینه بوقلمون به جای سینه مرغ استفاده کنید.
  • افزودن سبزیجات بیشتر مانند اسفناج یا فلفل دلمه‌ای به خورشت ارزش غذایی آن را افزایش می‌دهد.

البته در اضاف کردن سبزیجات دقت کنید. گاهی افزایش یک ماده می‌تواند طعم ترکیب مواد خوراکی را از بین برده و طعمی غالب به غذا بدهد.

خورش رژیمی قیمه با سیب‌زمینی؛ خورشت رژیمی با گوشت

یکی از خوشمزه‌ترین خورش‌های ایرانی قیمه با سیب‌زمینی است. برخلاف باور بسیاری از افراد این خورش با کمی تغییرات در نحوه پخت می‌تواند به یک خورش رژیمی تبدیل شود که خوردن به اندازه آن ممانعتی نداشته باشد.

مواد لازم جهت تهیه خورش رژیمی قیمه؛ قیمه رژیمی

برای تهیه خورش رژیمی قیمه با سیب‌زمینی به مواد غذایی زیر نیاز خواهید داشت.

  • لپه: 1 پیمانه
  • پیاز متوسط: 2 عدد
  • سیب زمینی: 2 عدد
  • گوشت گوسفندی قیمه‌ای: 300 گرم
  • رب گوجه فرنگی: 3 قاشق غذاخوری
  • لیمو عمانی: 3 عدد
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • زردچوبه: 2 قاشق چای‌خوری
  • دارچین: 1/2 قاشق چای‌خوری
  • زعفران دم کرده: به مقدار لازم
  • روغن زیتون: 4 قاشق غذاخوری

با آماده کردن مواد لازم، می‌توانید برای پخت خورش قیمه رژیمی اقدام نمایید.

طرز تهیه خورش قیمه رژیمی

طرز تهیه خورش قیمه رژیمی، خورشت ایرانی رژیمی

طرز تهیه خورشت ایرانی رژیمی به صورت زیر است:

  1. خیس کردن لپه: لپه‌ها را به مدت 2 الی 3 ساعت در مقداری آب خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود.
  2. تفت دادن پیاز: پیازها را خرد کنید و در یک قابلمه بزرگ با 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون تفت دهید تا نرم و طلایی رنگ شوند. سپس زردچوبه را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید.
  3. افزودن گوشت و لپه: لپه‌ها و گوشت خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و با حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و لپه‌ها کمی سرخ شوند.
  4. افزودن ادویه‌ها و رب: نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه و چند دقیقه با مواد دیگر تفت دهید تا خامی رب گرفته شود.
  5. پختن خورشت: روی مواد آب بریزید تا تمام مواد را بپوشاند. حرارت را زیاد کنید تا خورشت به جوش بیاید، سپس حرارت را کم کرده و در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید خورشت به آرامی بپزد.
  6. اضافه کردن لیمو عمانی: وقتی گوشت و لپه به اندازه کافی پختند، لیمو عمانی‌ها را با چنگال سوراخ کنید و به خورشت اضافه کنید. اجازه دهید خورشت به مدت یک ساعت دیگر با لیمو عمانی بپزد تا طعم لیمو عمانی به خورشت بیفتد.
  7. افزودن زعفران و دارچین: در نیم ساعت آخر پخت، زعفران دم کرده و دارچین را به خورشت اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.
  8. آماده‌سازی سیب زمینی: سیب زمینی‌ها را خلالی خرد کنید، با آب سرد بشویید و خشک کنید. در یک تابه دیگر با 2 قاشق غذاخوری باقی مانده روغن زیتون، سیب زمینی‌ها را تفت دهید تا طلایی و ترد شوند.

در نهایت، خورشت قیمه را در ظرف سرو بریزید و سیب زمینی‌های سرخ شده را در کنار آن بگذارید. خورشت رژیمی قیمه شما آماده است؛ نوش جان!

نکات تکمیلی پخت خورش رژیمی قیمه

دو نکته تکمیلی را در پخت خورش رژیمی قیمه در نظر داشته  باشید:

  • برای کاهش کالری بیشتر، می‌توانید از گوشت مرغ به جای گوشت گوسفندی استفاده کنید.
  • اگر تمایل به کاهش مصرف روغن دارید، سیب زمینی‌ها را می‌توانید در فر بپزید.

خورش خوشمزه قیمه را می‌توانید با برنج قهوه‌ای یا نان سبوس‌دار سرو کنید.

خورش رژیمی قرمه سبزی

خورش رژیمی قرمه سبزی؛ خورش ایرانی رژیمی

قرمه سبزی همان خورش خوش عطر و طعمی است که تنها بوی آن دل هر آدمی را می‌برد. اما آیا می توان در دوران رژیم غذایی نیز خورش قورمه سبزی مصرف کرد؟ بله، با پختن خورش رژیمی قرمه سبزی می‌توانید از مسیر رژیم نهایت لذت ببرید.

مواد لازم جهت پخت خورش رژیمی قرمه سبزی؛ قرمه‌ سبزی با گوشت

مواد لازم جهت پخت خورش رژیمی قرمه سبزی شامل موارد زیر است:

  • سبزی قرمه (شامل تره، جعفری، شنبلیله، و گشنیز): 500 گرم
  • لوبیا چیتی یا قرمز: 1 فنجان
  • پیاز: 1 عدد بزرگ
  • گوشت گوسفندی: 300 گرم
  • لیمو عمانی: 3-5 عدد
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • زردچوبه: 2 قاشق چای‌خوری
  • پودر لیمو عمانی: به مقدار لازم

لازم به یادآوری است که در تهیه خورش قورمه سبزی رژیمی از روغن زیتون استفاده نمایید.

طرز تهیه خورش رژیمی قرمه سبزی؛ قرمه سبزی رژیمی

طرز تهیه خورش رژیمی قرمه سبزی به صورت زیر است:

  1. آماده‌سازی لوبیا: لوبیاها را به مدت 2 الی 3 ساعت در مقداری آب خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آنها کاهش یابد.
  2. تفت دادن پیاز: پیاز را نگینی خرد کرده و در یک قابلمه بزرگ با مقداری روغن زیتون تفت دهید تا نرم و طلایی رنگ شود.
  3. افزودن زردچوبه: زردچوبه را به پیاز اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر آن به خوبی آزاد شود.
  4. افزودن گوشت: گوشت گوسفندی خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و با حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و کمی سرخ شود.
  5. افزودن لوبیا: لوبیاهای خیس خورده را به قابلمه اضافه کنید و چند دقیقه با گوشت و پیاز تفت دهید.
  6. افزودن آب: مقداری آب به قابلمه اضافه کنید تا مواد را بپوشاند. حرارت را زیاد کنید تا خورشت به جوش بیاید، سپس حرارت را کم کرده و بگذارید خورشت به آرامی بپزد.
  7. تفت دادن سبزی‌ها: سبزی‌های قرمه را پس از شستن به صورت ریز خرد کنید. در یک تابه جداگانه با مقداری روغن زیتون، سبزی‌ها را به مدت حدود 15 دقیقه تفت دهید تا عطر و طعم سبزی‌ها به خوبی آزاد شود.
  8. اضافه کردن سبزی‌ها به خورش: سبزی‌های تفت داده شده را به قابلمه اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
  9. اضافه کردن لیمو عمانی: لیمو عمانی‌ها را با چنگال سوراخ کنید و به خورشت اضافه کنید.
  10. پخت نهایی: در قابلمه آب بیشتری بریزید تا مواد را بپوشاند. حرارت را زیاد کنید تا خورشت جوش بیاید، سپس حرارت را کم کرده و به مدت 2-3 ساعت بگذارید تا خورشت به آرامی بپزد و جا بیفتد.
  11. نهایی کردن طعم: در نیم ساعت آخر پخت، نمک و فلفل و در صورت تمایل پودر لیمو عمانی را اضافه کنید و بگذارید خورشت به آرامی جا بیفتد.

خورش قرمه سبزی رژیمی شما آماده است. آن را با برنج قهوه‌ای یا نان سبوس‌دار سرو کنید. نوش جان!

خورش رژیمی کرفس؛ غذاهای رژیمی برای لاغری سریع

کرفس جزء آن دسته از سبزیجات پر خاصیتی است که شما می‌توانید با بهره از آن در رژیم غذایی از خواص بی‌نظیرش بهره‌مند شوید. اما بسیاری از مصرف کرفس خام بیزارند و تصور می‌کنند خورشت کرفس برایشان در رژیم غذایی مضر است. در ادامه قصد داریم شما را با طرز تهیه خورش رژیمی کرفس آشنا کنیم.

مواد لازم جهت تهیه خورش رژیمی کرفس؛ کرفس سرشار از ویتامین

مواد لازم برای تهیه خورش رژیمی کرفس شامل:

  • ساقه کرفس: 500 گرم
  • برگ کرفس، نعناع و جعفری: 400 گرم
  • مرغ: 500 گرم
  • آبلیمو: 1/4 پیمانه
  • پیاز متوسط: 1 عدد
  • سیر: 2 حبه (اختیاری)
  • روغن زیتون: به مقدار لازم
  • نمک، فلفل و ادویه: به مقدار لازم

در زمان خرید کرفس، سعی کنید ساقه های تازه و ترد را خریداری نمایید تا پخت بهتری داشته باشید.

طرز تهیه خورش کرفس؛ خورش کرفس رژیمی

برای تهیه خورش رژیمی کرفس مراحل زیر را طی کنید:

  • پخت مرغ: ابتدا مرغ را به خوبی بشویید و به آن نمک بزنید. سپس مرغ و پیاز خرد شده را با دو پیمانه آب در قابلمه‌ای روی حرارت قرار دهید تا نیم پز شود.
  • آماده‌سازی کرفس: کرفس‌ها را بشویید و ساقه‌های آن را خرد کنید. سپس ساقه‌ها را در محلول آب و نمک رقیق قرار دهید تا طعم‌دار و ترد شوند. برگ کرفس، جعفری و نعناع را نیز خرد کنید.
  • آبکش کردن کرفس: ساقه‌های کرفس را از آب نمک خارج و آبکش کنید.
  • تفت دادن سبزیجات: در یک تابه، کمی روغن زیتون بریزید و اجازه دهید گرم شود. سپس سبزیجات خرد شده شامل ساقه کرفس، برگ کرفس، نعناع و جعفری را در تابه تفت دهید. در صورت تمایل سیر خرد شده را هم اضافه کنید تا با سبزیجات تفت بخورد. ادویه‌هایی مانند زردچوبه، نمک و فلفل را نیز به سبزیجات اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  • ترکیب مواد: مرغ پخته شده را از قابلمه خارج کنید و پیاز را دور بیندازید. سبزیجات تفت داده شده را در قابلمه بریزید. اگر مقدار آب خورشت کم است، به اندازه مناسب آب اضافه کنید تا خورشت خیلی رقیق نشود.
  • پخت نهایی: خورشت را به مدت نیم ساعت دیگر روی حرارت ملایم قرار دهید تا سبزیجات و مرغ کاملاً پخته و خورش آماده شود.

می توانید در آخرین مرحله، آبلیمو را به خورشت اضافه کنید و خوب هم بزنید.

اگر تا این جای مقاله به جواب سوالات خودتون نرسیدین میتوانید با مراجعه به تالارگفتوگو فیت کلاب سوالات خودتون رو از متخصصین ما بپرسید.

خورش رژیمی؛ مشاوره و دریافت رژیم غذایی از فیت کلاب

بسیاری بر این باورند که در رژیم غذایی باید از مصرف بسیاری از غذاها نظیر خورش صرف‌نظر کنند. اما این در حالیست که اینگونه نیست و شما تنها با تغییر روش پخت و بهره از موادغذایی تازه و جایگزین می‌توانید بهترین و خوشمزه‌ترین خورش رژیمی را بپزید و در طول رژیم غذایی به اندازه مصرف کنید.

رژیم غذایی اصولی در کنار تمرینات ورزشی مستمر سبب می‌شود که همیشه در مسیر رشد و کاهش وزن و تناسب اندام باشید و هیچ وقت جا نزنید.

برای مشاوره و دریافت تمرینات ورزشی اصولی و رژیم غذایی سالم می‌توانید همین حالا با مشاورین فیت کلاب با شماره تماس 02191090095 تماس حاصل کنید.

سوالات متداول

آیا می‌توان از گوشت مرغ به جای گوشت گوسفندی در خورشت رژیمی استفاده کرد؟

بله، می‌توانید از سینه مرغ به جای گوشت گوسفندی استفاده کنید تا کالری و چربی کمتری داشته باشد.

چه مدت باید لوبیا و لپه را خیس کنیم؟

برای کاهش نفخ لوبیا و لپه را حداقل 2 تا 3 ساعت در آب خیس کنید و چند بار آب آن‌ها را عوض کنید.

آیا در تهیه خورش رژیمی می‌توان سبزیجات را بدون روغن تفت داد؟

بله، می‌توانید سبزیجات را در فر بدون روغن خشک کنید یا با مقدار کمی آب تفت دهید تا از مصرف روغن بیشتر جلوگیری کنید.

سیب زمینی خورشت قیمه را بهتر است به جای روغن چگونه درست کرد؟

برای کاهش کالری می‌توانید سیب‌زمینی‌ها را به جای سرخ کردن، در فر بپزید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --