آش یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی به دلیل تنوع در مواد اولیه و طعمهای بینظیرش جایگاه ویژهای در سفرههای ما دارد. آش رژیمی لاغری علاوه بر ارزش غذایی بالا به دلیل استفاده از سبزیجات و حبوبات منبعی غنی از ویتامینها، مواد معدنی و فیبر است. اما در دنیای مدرن امروز با توجه به تغییرات سبک زندگی و نیاز به رعایت رژیمهای غذایی خاص آشها نیز دستخوش تغییراتی شدهاند.
آش رژیمی نوعی از این غذای سنتی است که با حفظ طعم و مزه اصلی از موادی تهیه میشود که برای کاهش وزن و حفظ سلامت بدن مفید هستند. در این مقاله از مجله فیت کلاب به بررسی روشهای مختلف تهیه آش رژیمی، مواد اولیه مناسب و نکات مهم در پخت آن خواهیم پرداخت تا شما بتوانید با لذت از این غذای سنتی به حفظ سلامتی و تناسب اندام خود کمک کنید.
آش آبغوره رژیمی؛ آش آبغوره برای پاکسازی بدن
آش آبغوره با طبع خنک و خواص بینظیرش گزینهای ایدهآل برای فصلهای گرم تابستان و بهار است. آش آبغوره با استفاده از آبغوره نه تنها طعمی منحصر به فرد دارد بلکه به عنوان صفرابر، پاککننده معده و روده، تقویتکننده کبد و چربیسوز شناخته میشود.
آبغوره معمولا فرایند هضم غذا را سریعتر میکند. به همین دلیل آش آبغوره به عنوان یک شام سبک و مناسب برای فصول گرم سال شناخته میشود. آش آبغوره با تامین نیازهای تغذیهای و حفظ سلامت بدن انتخابی عالی برای یک رژیم غذایی متعادل و سالم است.
طرز تهیه آش آبغوره؛ آش آبغوره رژیمی چگونه درست میشود؟
قبل از هر چیزی باید بگوییم که اگر مشکل رفلاکس معده دارید باید در خوردن آش آبغوره کمی احتیاط کنید و از زیادهروی پرهیز نمایید. مواد اولیه آش آبغوره عبارت است از:
- لپه: نصف پیمانه
- برنج نیمدانه: نصف پیمانه
- آبغوره: یکسوم لیتر
- هویج: دو عدد متوسط
- نعنا خشک: به میزان کافی
- نمک و فلفل: کمی
برای تهیه آش آبغوره ابتدا برنج و لپه را در آب میپزیم. چون در مرحله آخر آبغوره اضافه میشود نباید آب زیادی داشته باشد تا ته نگیرد. پس از نیمپز شدن برنج و لپه، هویج رنده شده را اضافه میکنیم تا برنج خوب له شود و لعاب بدهد. سپس نعناء خشک و آبغوره را اضافه میکنیم. از زیاد بودن آبغوره نترسید؛ طعم اصلی این آش، ترشی آبغوره است. به خاطر داشته باشید که برخی آبغورهها نمک دارند؛ پس نمک را با احتیاط و در آخر اضافه کنید. با افزودن فلفل و پخت آرام به مدت بیست دقیقه، آش جا میافتد. میتوانید به جای آب، برنج و لپه را در آب مرغ بپزید و با تکههای کوچک مرغ یک سوپ آبغوره خوشمزه تهیه کنید. استفاده از آبغوره طبیعی طعم اصیل این آش را تضمین میکند.
آش رشته رژیمی؛ آیا آش رشته چاق کننده است؟
آش رشته یکی از آشهای معروف ایرانی است که احتمالا هر وقت چند بار آن را هوس میکنید. بسیاری از افراد بر این باورند که آش رشته چاق کننده است و نمیتوان از آش رشته در رژیم لاغری یا کاهش اشتها استفاده کرد. شاید باورش سخت باشد اما آش رشته را میتوانید رژیمی درست کنید و از خوردن این آش رژیمی نهایت لذت را ببرید.
طرز تهیه آش رشته رژیمی؛ آش رژیمی خوشمزه
با کمی تغییرات در نحوه درست کردن آش رشته میتوانید از این آش رژیمی لذت ببرید و چاق نشوید. البته فراموش نکنید که هر چیزی حد و اندازه دارد. مواد اولیه پخت آش رشته عبارت است از:
- آب: ۸ پیمانه
- کشک: اختیاری
- عدس: یک دوم پیمانه
- نخود: یک دوم پیمانه
- رشته آشی: یک دوم بسته
- لوبیا چیتی: یک دوم پیمانه
- لوبیا سفید: یک دوم پیمانه
- سبزی آش: ۴ الی ۵ پیمانه
- نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
برای تهیه آش رژیمی ابتدا حبوبات (عدس، نخود، لوبیا چیتی و لوبیا سفید) را از شب قبل خیس کرده و چندین بار آب آنها را عوض کنید. سپس ۸ پیمانه آب در قابلمه بریزید و حبوبات (غیر از عدس) را اضافه کنید تا بپزند.
بعد از پخت حبوبات، سبزی آش خرد شده، عدس و ادویه را اضافه کنید. پس از پخت کامل حبوبات و سبزی رشته آشی را بیفزایید و بگذارید به مدت یک ربع بپزد. در نهایت آش را در کاسه سرو کنید و در صورت تمایل با کشک میل کنید.
در آش رشته رژیمی میتوانید نعنا داغ، سیر داغ و پیاز داغ هم بریزید اما برای اینکه رژیمی باشد بهتر است مقداری کمی از این مواد را درون آش بریزید.
طرز تهیه آش جو رژیمی؛ خواص آش جو رژیمی
جو خواص بینظیر و فوقالعادهای دارد. به همین دلیل در رژیم کاهش وزن به افراد توصیه میشود. آش جو رژیمی خواص بسیار زیادی داشته و سبب سیری طولانی مدت در طی روز میشود. پس شما از این آش رژیمی میتوانید در برنامه غذاییتان استفاده کنید.
طرز تهیه آش جو رژیمی؛ مواد لازم
برای تهیه آش جو باید مواد تازه تهیه کنید تا آش خوش طعمتری درست کنید. برای تهیه آش جو رژیمی به مواد اولیه زیر نیاز خواهید داشت:
- پیاز: دو عدد
- کشک: دو فنجان
- سبزی آش: نیم کیلو
- بلغور جو: یک پیمانه
- برنج: یک چهارم پیمانه
- نخود: یک چهارم پیمانه
- عدس: یک چهارم پیمانه
- لوبیا چیتی: یک چهارم پیمانه
- نمک و زردچوبه: به مقدار لازم
برای تهیه آش رژیمی ابتدا حبوبات را به صورت جداگانه خیس کنید. بلغور و برنج را با هم بپزید و نخود، لوبیا و عدس را نیز در یک قابلمه جداگانه با هم بپزید. سپس ۴ لیوان آب به همراه تمام مواد پخته شده را در قابلمه بریزید و درب قابلمه را بگذارید تا آب جوش بیاید.
پس از جوش آمدن آب سبزی را اضافه کرده و تا پخت کامل آش چندین بار آن را هم بزنید. پس از پخت کشک را به آش اضافه کنید. در صورت تمایل مقدار کمی پیاز داغ، نعناع داغ و سیرداغ به آش بیفزایید.
آش ماش رژیمی؛ یک آش رژیمی پر خاصیت
آش ماش یک آش سالم و بسیار پرخاصیت است. زیرا ماش برای بدن خواص و مزایای بینظیری دارد. برای تهیه آش ماش به مواد اولیه زیر نیاز خواهید داشت:
- ماش: ۱ پیمانه
- برنج: نصف پیمانه
- جو پرک: نصف پیمانه
- گوشت گوسفندی: ۲۵۰ گرم
- سبزی آش: ۱/۵ پیمانه
- پیاز : ۱ عدد متوسط
- پیاز داغ و نعناع داغ: نصف پیمانه
- کشک: نصف پیمانه
- نمک و فلفل سیاه: به اندازه کافی
- روغن مایع و زردچوبه: به اندازه کافی
برای تهیه آش رژیمی ابتدا ماش را به مدت ۶ ساعت خیس کنید. پیازهای نگینی خرد شده را در کمی روغن تفت دهید، زردچوبه و گوشت را اضافه کنید تا رنگ آن تغییر کند. سپس ۶ لیوان آب جوش اضافه کرده و اجازه دهید گوشت به مدت یک ساعت بپزد. جو پرک را در قابلمهای دیگر با نصف قابلمه آب به مدت یک ساعت بپزید تا لعاب بیندازد.
سپس ماش آبکش شده را اضافه کرده و یک ساعت دیگر بپزید. برنج شسته شده را اضافه نمایید. پس از پختن گوشت، آن را ریش ریش کرده و به همراه آب گوشت به قابلمه آش بیفزایید. سبزی آش خرد شده، نصف پیاز داغ، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید. درب قابلمه را نبندید و بگذارید آش به غلظت مطلوب برسد.
آش حبوبات رژیمی؛ آش مناسب برای ناهار و شام
برای تهیه آش رژیمی حبوبات، حبوباتها را به مدت ۲ ساعت خیس کرده و چند بار آب آنها را عوض کنید. بلغور را نیز در کاسه جداگانه خیس کنید و برنج را با مقداری نمک خیس دهید. پیازهای خلالی خرد شده را با مقداری (کم) روغن و زردچوبه تفت دهید تا عسلی شود. سپس سیر رنده شده را اضافه کرده و تفت دهید تا عطر آن بلند شود.
حبوبات و بلغور را با آب به پیاز اضافه کنید و بگذارید تا حبوباتها نرم شوند. پس از نرم شدن عدس، برنج را اضافه کرده و هم بزنید تا ته نگیرد. حرارت را کم کنید و بگذارید مواد خوب بپزند و آش جا بیفتد. سپس سبزی آش خرد شده را اضافه کرده و هم بزنید. درب قابلمه را باز بگذارید تا سبزی بپزد. در پایان نمک و فلفل قرمز را به آش اضافه کنید و از طعم دلچسب آن لذت ببرید.
اگر تا این جای مقاله به جواب سوالات خودتون نرسیدین میتوانید با مراجعه به تالارگفتوگو فیت کلاب سوالات خودتون رو از متخصصین ما بپرسید
آش رژیمی؛ مشاوره و دریافت تمرین ورزشی و رژیم غذایی از فیت کلاب
آش رژیمی انواع و اقسام مختلفی دارد که در این مطلب با برخی از آشهای رژیمی آشنا شدید. برخلاف باور آشهای رژیمی در برنامه غذایی سبب میشوند تا میزان ویتامین و پروتئین مورد نیاز از حبوبات را جذب کنید و فرایند کاهش وزن بهتری را تجربه کنید. اما این در حالیست که برنامه و مقدار آش را به صورت خودسرانه نگیرید و از یک مشاوره تغذیه کمک بگیرید.
برای مشاوره و دریافت تمرینات ورزشی اصولی و رژیم غذایی سالم میتوانید همین حالا با مشاورین فیت کلاب با شماره تماس 02191090095 تماس حاصل کنید.
سوالات متداول
1. آیا میتوان از هر نوع سبزی برای آشهای رژیمی استفاده کرد؟
بله، اما سبزیجات معمول برای آش شامل اسفناج، تره، گشنیز، جعفری و شوید هستند که هر کدام خواص و طعم خاص خود را به آش میدهند.
2. آیا میتوان به جای آب، از آب مرغ یا گوشت استفاده کرد؟
بله، استفاده از آب مرغ یا گوشت میتواند به طعمدهی بهتر آش کمک کند و ارزش غذایی آن را افزایش دهد.
3. آیا اضافه کردن کشک به آش رژیمی ضروری است؟
خیر، اضافه کردن کشک اختیاری است و بسته به ذائقه فرد میتوان آن را حذف یا جایگزین کرد.
4. چه زمانی باید سبزی را به آش اضافه کرد؟
سبزی را باید در مراحل پایانی پخت اضافه کرد تا رنگ و طعم خود را حفظ کند و آش طعم بهتری داشته باشد.
5. آیا میتوان پیاز داغ، نعناع داغ و سیرداغ را به آش رژیمی اضافه کرد؟
بله، اما بهتر است مقدار آنها کم باشد تا کالری آش افزایش نیابد و همچنان رژیمی باقی بماند.