درمان‌های مبتنی بر کرفس: ترکیب دانش سنتی و مدرن

کرفس دارای اثرات آنتی‌اکسیدانی، ضدالتهابی، ضدمیکروبی و سیتوتوکسیک است. همچنین مواد شیمیایی موجود در کرفس باعث خواب‌آلودگی، افزایش ادرار برای کاهش احتباس مایعات، کاهش علائم آرتریت، کاهش فشار خون، کاهش قند خون، کاهش لخته‌شدن خون و آرامش عضلانی می‌شود. کرفس برای درمان بیماری‌های قلبی عروقی، اختلالات CNS، نقرس و دیابت نیز مؤثر است. برخی از افراد آب کرفس را نیز به عنوان دارو مصرف می‌کنند. یونانیان باستان از کرفس برای تهیه شراب استفاده می‌کردند که به عنوان جایزه در بازی‌های ورزشی استفاده می‌شد. برای آشنایی بیشتر با خواص دارویی و درمانی کرفس با این مطلب از فیت کلاب همراه باشید.

کرفس چیست؟ آشنایی بیشتر با این گیاه دارویی

کرفس به عنوان یک گیاه وحشی که در باتلاق‌های نمکی اطراف دریای مدیترانه رشد می‌کرد، منشأ گرفت. در حدود 450 سال قبل از میلاد، یونانی‌ها از کرفس برای ساختن نوعی شراب به نام سلینیت استفاده می‌کردند که به عنوان جایزه در بازی‌های اولیه ورزشی مانند برگ‌های لور یا شاخه‌های زیتون اهدا می‌شد. در قرون وسطی، اروپایی‌ها کرفس را کشت کردند. از آن زمان، این گیاه به طور گسترده‌ای به عنوان یک غذا و برای اهداف دارویی استفاده می‌شود. در اواخر قرن نوزدهم، داروهای مقوی و اکسیرهای مختلف کرفس به صورت تجاری ظاهر شد که عموماً حاوی آب دانه‌های کرفس خرد شده بود.

ساقه‌های ترد آن این سبزی را به یک میان‌وعده کم کالری محبوب تبدیل می‌کند و طیف وسیعی از فواید سلامتی را به همراه دارد. فیبر موجود در کرفس می‌تواند برای سیستم گوارشی و قلبی عروقی مفید باشد. کرفس همچنین حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که در پیشگیری از بیماری‌ها نقش دارد.

دانه کرفس به طور سنتی به عنوان یک ادرارآور برای ناراحتی‌های مثانه و کلیه و همچنین برای آرتریت و روماتیسم استفاده می‌شود. ساقه کرفس سرشار از مواد معدنی از جمله سدیم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و آهن و نیترات است. بااین‌حال، منبع نسبتاً ضعیفی از ویتامین‌ها به جز ویتامین C است. کرفس همچنین به عنوان ضد نفخ و تقویت‌کننده قوای جنسی نیز تجویز شده است. خوردن کرفس به تنهایی از هیچ بیماری پیشگیری یا درمان نمی‌کند.

جلوگیری از التهاب و سرطان؛ دارای آپیژنین

کرفس حاوی ترکیبی گیاهی به نام آپیژنین است که در طب سنتی چینی به عنوان یک عامل ضد التهاب، ضد باکتری، ضد ویروسی و آنتی‌اکسیدانی نقش دارد. همچنین به مبارزه با سرطان کمک می‌کند. در سال 2015، محققانی که یک مطالعه بر روی موش‌ها انجام دادند، به این نتیجه رسیدند که رژیم‌های غذایی غنی از آپیژنین برخی از پروتئین‌های التهابی را کاهش می‌دهند. به این ترتیب، این مواد ممکن است التهاب را کاهش داده و تعادل سیستم ایمنی را بازگردانند. کرفس حاوی فلاونوئیدی به نام لوتئولین است. لوتئولین خواص ضد سرطانی دارد. به جلوگیری از گسترش سلول‌های سرطانی و القای مرگ سلولی کمک می‌کند.

فشار خون؛دارای فیبر بالا

برخی از پزشکان طب چینی از عصاره کرفس و کرفس برای درمان و کاهش فشار خون استفاده می‌کنند. یک مطالعه به تأثیر عصاره دانه کرفس بر فشار خون در موش‌هایی که فشار خون طبیعی داشتند و یا به طور مصنوعی فشار خون بالا را القا کرده بودند، پرداخت. محققان به این نتیجه رسیدند که عصاره‌ها فشار خون را کاهش داده و ضربان قلب را در موش‌های مبتلا به فشار خون بالا افزایش می‌دهد. اما در موش‌های با فشار خون طبیعی نه.

 با این حال، هیچ مدرک محکمی وجود ندارد که نشان دهد دانه‌های کرفس به کاهش فشار خون در انسان کمک می‌کند. کرفس همچنین منبع خوبی از فیبر است و نتایج یک بررسی در سال 2016 نشان می‌دهد که افرادی که فیبر مصرف می‌کنند ممکن است فشار خون پایین‌تری نسبت به افرادی که رژیم غذایی فیبر پایین دارند، داشته باشند.

هیپرلیپیدمی؛ کاهش سکته

هیپرلیپیدمی به افزایش مولکول‌های چربی در خون اشاره دارد. اغلب هیچ علامتی وجود ندارد، اما خطر طولانی‌مدت بیماری قلبی و سکته را افزایش می‌دهد. یک مطالعه در سال 2014 روی جوندگان نشان داد که عصاره کرفس سطوح لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) یا کلسترول بد را در موش‌هایی که رژیم غذایی پرچرب مصرف می‌کردند، کاهش می‌دهد. در همین حال، تحقیقی در سال 2016 نشان داد که افرادی که از رژیم غذایی با فیبر بالا پیروی می‌کنند سطح کلسترول تام و LDL کمتری نسبت به افرادی که فیبر کمتری مصرف می‌کنند دارند.

پیشگیری و درمان بیماری آلزایمر با مصرف کرفس

پیشگیری و درمان بیماری آلزایمر؛ تاثیرات شناختی

تحقیقات روی موش‌ها نشان می‌دهد که ترکیبی به نام DL-3-n-butylphthalide که از دانه‌های گل‌های گیاه کرفس ساخته شده است، یادگیری، تفکر و حافظه را بهبود می‌بخشد. عصاره دانه کرفس برای درمان و پیشگیری از آلزایمر ممکن است مؤثر باشد، اما مطالعات بیشتری برای تأیید این فواید در جمعیت انسانی مورد نیاز است.

[elementor-template id=”37773″]

بهبود اختلال عملکرد جنسی؛ اختلال جنسی در زنان

در سطح جهانی، اختلال عملکرد جنسی زنان (FSD) بر 41 درصد از زنان در سنین باروری تأثیر می‌گذارد. مطالعه‌ای که روی 80 نفر از زنانی که در بدو تولد دچار اختلال عملکرد جنسی بودند، از 500 میلی‌گرم کرفس سه بار در روز به مدت شش هفته استفاده کردند. بین سه تا شش هفته، نشانگرهای عملکرد جنسی زنان در گروه درمان در مقایسه با گروه دارونما افزایش یافت.

کمک به پیشگیری از زخم؛ محافظت از معده

کرفس حاوی نوع خاصی از عصاره اتانولی است که برای محافظت از پوشش دستگاه گوارش در برابر زخم مفید است. عصاره کرفس این قابلیت را دارد که سطوح تخلیه شده مخاط معده را که در پوشش معده مورد نیاز است، جبران کند تا از ایجاد سوراخ‌ها و منافذ ریز جلوگیری کند. همچنین اعتقاد بر این است که کرفس به دلیل وجود ترکیبات شیمیایی مانند فلاونوئیدها، تانن‌ها، روغن‌های فرار و آلکالوئیدها، معده، روده بزرگ و روده‌ها را تغذیه می‌کند.

کاهش عفونت ادراری؛ خاصیت ادرارآوری

دانه‌های کرفس به دلیل خاصیت ادرارآوری شناخته شده و مورد استفاده قرار می‌گیرند، زیرا به از بین بردن اسیداوریک کمک می‌کنند. اسیداوریک از طریق ادرار دفع می‌شود. بنابراین، افرادی که دارای اختلالات مثانه، مشکلات کلیوی، سیستیت و سایر مشکلات مشابه هستند، گنجاندن دانه کرفس در رژیم غذایی خود مفید خواهد بود. این دانه‌ها برای خانم‌هایی که از عفونت مجاری ادراری رنج می‌برند نیز مفید است.

بهبود آرتروز؛ کاهش تورم و درد

کرفس دارای خواص ضدالتهابی است که به کاهش تورم و درد اطراف مفاصل کمک می‌کند. بنابراین برای افراد مبتلا به آرتریت، روماتیسم و ​​نقرس مفید است. ساقه‌های آن به عنوان ادرارآور عمل می‌کنند. به حذف کریستال‌های اسیداوریک از بدن شما کمک می‌کنند و درد مفاصل را برای شما تسکین می‌دهند. همچنین به باعث افزایش رشد مجدد بافت در مفاصل ملتهب می‌شود. برای کاهش درد آرتروز می‌توانید دانه، قرص و آب کرفس را مصرف کنید.

حفظ سلامت چشم با خوردن کرفس

بهبود آب مروارید؛ حفظ سلامت چشم

آب مروارید بیماری است که منجر به از دست دادن نسبی بینایی می‌شود و به‌طورکلی افراد مسن را مبتلا می‌کند. چکاندن قطره چای کرفس روی پلک‌ها برای برخی از بیماری‌های چشمی مفید است و می‌تواند سلامت چشم شما را بهبود بخشد. احتمال ابتلا به آب مروارید را کاهش می‌دهد و حتی از دژنراسیون ماکولا جلوگیری می‌کند. همچنین می‌توانید آب کرفس بنوشید که برای سلامت چشم مفید است.

وضعیت بدنی من به چه صورت است ؟

باید بدونیم وضعیت تناسب اندام ما به چه شکلی هست ؟ لاغریم ، اضافه وزن داریم یا وزنمون ایده آل هست. برای این که متوجه این قضیه بشیم یک شاخص معروف به اسم BMI یا شاخص توده بدنی داریم. برای حساب کردنش باید قد و وزنمون رو با جنسیت توی فرمول بزاریم از طریق جدول ها ببینیم توی چه شرایطی هستیم، اما اصلا نگران نباشید نیازی به حساب و کتاب کردن نیست. فقط کافی فرم زیر رو پر کنید و تا به صورت اتوماتیک شاخص توده بدنی شما حساب بشه و وضعیت بدنتون رو به شما نشان بده. بعد از پر کردن فرم اگر فکر کردی نیاز به یک برنامه اختصاصی تمرین و تغذیه دارید که با کمترین هزینه براتون طراحی و ارسال بشه کافی روی دکمه درخواست مشاوره کلیک کنی مشخصاتت رو بزنی تا کارشناس های ما تو اولین فرصت ( معمولا 2 روز بعد ) باهاتون تماس بگیرن و برای رسیدن به هدف راهنماییتون کنند. اگر هم عجله دارید برای دریافت برنامه اختصاصی می تونید توی سایت ثبت نام کنید و سفارش طراحی برنامه تمرین و تغذیه رو از قسمت دریافت برنامه جدید خودتون رو ثبت کنید.

 

محاسبه BMI - شاخص توده بدنی

bmi
loader...

 

دریافت رژیم غذایی شامل کرفس از متخصصین تغذیه فیت کلاب

همان‌طور که در این مطلب اشاره شد از کرفس برای درمان بیماری‌های مختلفی استفاده می‌شود. کرفس به مدیریت علائم دیابت کمک می‌کند. آسم و میگرن را تسکین می‌دهد. سلامت قلب و عروق را ارتقا می‌دهد و همچنین از شروع سرطان جلوگیری می‌کند. همچنین به کاهش فشار خون و کلسترول خون کمک می‌کند. از عفونت ادراری در زنان جلوگیری می‌کند. به کاهش تورم و درد اطراف مفاصل و بهبود سلامت چشم کمک می‌کند.

اگر شما عزیزان می‌خواهید رژیم غذایی دارای کرفس در برنامه تغذیه‌ای بگنجانید می‌توانید از متخصصین تغذیه فیت کلاب کمک بگیرید. فیت کلاب مجموعه ورزشی مجهز و دارای متخصصین تغذیه و تناسب‌اندام در شمال تهران است. شما عزیزان برای دریافت برنامه تغذیه‌ای و ورزشی متناسب با شرایط زندگی خود وارد سایت فیت کلاب شوید. بعد از ثبت‌نام اولیه تیم پشتیبانی در کنار شما عزیزان خواهند بود. برای مشاوره نیز می‌توانید با شماره 02191090095 تماس بگیرید.

سؤالات متداول

فواید کرفس چیست؟

کرفس کالری کمی دارد و مواد مغذی زیادی از جمله ویتامین K، ویتامین C و پتاسیم دارد. همچنین دارای خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی است.

چه مقدار کرفس باید در روز بخورم؟

کرفس کالری کمی دارد، بنابراین خوردن یک یا دو ساقه کرفس خام یا نوشیدن یک الی دو لیوان آب کرفس در روز ایمن و سالم است. کپسول عصاره برگ کرفس با دوز 250 میلی گرم، 3 بار در روز، در درمان سطوح گلوکز و انسولین خون در بیماران مسن پیش دیابتی استفاده می‌شود.

اگر بیش از حد دانه کرفس مصرف کنم چه اتفاقی می‌افتد؟

امکان مصرف بیش از حد کرفس وجود دارد. در یک مورد، فردی که 8 گرم در روز عصاره پودر شده کرفس را به مدت 78 روز مصرف می کرد، عوارض جدی تیروئید را تجربه کرد که باعث پرکاری تیروئید در او شد.

آیا کرفس برای کبد مفید است؟

بله مصرف کرفس برای کبد مفید است. مطالعه‌ای که در مصر انجام شد نشان می‌دهد که برگ کرفس ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های کبدی مانند بیماری کبد چرب را کاهش دهد.

بهترین راه برای خوردن کرفس و حداکثر فواید آن برای سلامتی چیست؟

کرفس تازه را ظرف پنج تا هفت روز بخورید تا حداکثر فواید سلامتی را داشته باشید. کرفس بخارپز نیز تمام مواد مغذی خود را حفظ کرده و برای سلامتی مفید است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --