کرفس یک سبزی بسیار مغذی است. سرشار از آنتیاکسیدان است که التهاب را کاهش میدهد. سرشار از فیبر است و از هضم غذا پشتیبانی میکند و اثر قلیایی دارد. این گیاه نه بهعنوان یک سبزی مورد استفاده برای پختوپز، بلکه بهعنوان یک گیاه پزشکی نیز معروف است. اطلاع از طرز تهیه غذاهای با کرفس به شما کمک میکند که بتوانید از خواص این ماده غذایی استفاده بهینه داشته باشید.
کرفس با طعم ملایم و بافت تردش، سبزی جالبی است که طرفداران و مخالفانی دارد. برای برخی افراد، این سبزی ترد و خوشطعم است که بسیاری از غذاها را بهبود میبخشد. درحالیکه برای برخی دیگر، به دلیل ساقههای آن، طعم ملایم و بافتی ناپسند دارد. راههای زیادی برای طرز تهیه غذاهای با کرفس وجود دارد. با فیت کلاب همراه باشید تا چند دستور غذایی با استفاده از کرفس را معرفی کنیم.
طرز تهیه غذاهای با کرفس؛ 8 غذای خوشمزه و سالم
کرفس را میتوان بهصورت خام مصرف کرد. همچنین کرفس خرد شده همراه با سبزیجاتی مانند پیاز، هویج و ترهفرنگی برای تهیه سوپ و سس استفاده میشوند. ساقههای بیرونی بزرگتر برای پختوپز بهتر است استفاده شود. بهتر است ساقههای نازک و نرمتر کرفس به صورت خام مصرف شود. برگها را میتوانید به سالاد اضافه کنید یا بهعنوان چاشنی روی سوپها بپاشید.
طبخ مرغ با کرفس؛ با سیخهای کرفس
ابتدا یک عدد پیاز متوسط را رنده کنید. یک عدد سینه مرغ را چرخ کنید. سپس پیاز را به آن اضافه کنید. پس از ورز دادن لازم، به این مواد یک عدد هویج رنده شده و به مقدار لازم کرفس خرد شده اضافه شود. نمک، ادویههای مورد علاقه و زعفران را اضافه و خوب ورز دهید. از ساقههای کرفس میتوانید بهعنوان سیخ استفاده کنید. در انتها مواد را داخل روغن سرخ نمایید.
ساقههای کرفس شکم پر؛ غذایی سرد
ساقههای کرفس را ابتدا به خوبی بشویید و با دستمال خشک نمایید. دویست گرم پنیر خامهای را با دو حبه سیر خرد شده، نصف پیمانه زیتون خرد شده ریز، نمک و فلفل و آویشن به خوبی مخلوط کنید. ساقههای کرفس را با مقداری از این ماده پنیری تهیه شده پر کنید. برای زیبایی کار میتوانید از ماسوره برای پر کردن استفاده کنید. قبل از سرو، چند ساعت در یخچال نگه دارید.
خورشت کرفس؛ غذای محبوب ایرانیها
همه ما ایرانی خورشت کرفس را دوست داریم. مقداری گوشت را با پیاز روی حرارت ملایم تفت دهید. زردچوبه، زعفران و ادویه کاری (بدون نمک) را به آن اضافه کنید. اجازه دهید با مقداری آب این مواد به خوبی بپزد. بعد از پخت گوشت به مقدار لازم نمک به آن اضافه کنید. کرفسها را به خوبی بشورید و آن را به قطعات ریز خرد کنید. بعد از یک تفت ملایم و کوتاه به کرفس، آن را به گوشت اضافه کنید. بعد از پخت کامل تمام مواد، خورشت کرفس را سرو نمایید.
خوراک کرفس؛ غذایی رژیمی
به اندازه 3 پیمانه، ساقههای کرفس را بعد از شستشو، خرد کنید. سه عدد گوجهفرنگی، یک عدد هویج و یک عدد سیبزمینی بزرگ را نگینی خرد کنید. بعد از نرم شدن پیاز، مقداری زردچوبه، ادویه به مقدار دلخواه و هویج را به آن اضافه کنید. در انتها یک عدد کدوی خرد شده، کرفس ریز شده و سیبزمینی را به مواد بیفزایید. گوجهفرنگی را با مقداری آب اضافه کنید و اجازه دهید مواد به خوبی پخته شود.
[elementor-template id=”37773″]
کوکوی کرفس؛ استفاده از برگهای کرفس
این غذا با برگهای کرفس درست میشود. برگهای کرفس را به خوبی بشویید. به اندازه دلخواه خود آنها را خرد کنید. دو عدد تخممرغ و یک عدد سیبزمینی رنده شده را با برگهای کرفس مخلوط کنید. ادویه دلخواه و نمک بریزید. مواد را خوب هم بزنید تا یکدست شود. با مقداری روغن داغ و حرارت کم، اجازه دهید که مواد کاملاً پخته شود.
کرفس پلو؛ غذایی خوشمزه
سه پیمانه برنج را با مقداری نمک برای چند ساعت در آب خیس کنید. سیصد گرم گوشت چرخ شده را همراه پیاز نگینی شده روی حرارت قرار دهید. مواد را مخلوط کنید تا رنگ گوشت کمی تغییر کند. پس از چختن گوشت مواد زیر را اضافه کنید:
- نمک
- زردچوبه
- رب گوجه فرنگی
- زعفران
- ادویه دلخواه
سپس ۲۵۰ گرم ساقه کرفس خرد شده و نصف پیمانه نعنا و جعفری خرد شده اضافه کنید و آنها را خوب هم بزنید. این مواد را لابهلای برنج آبکشی شده خود بریزید. بعد از پخت کامل برنج و مواد، این غذای خوشمزه را سرو نمایید.
سوپ کرفس؛ پیش غذایی لذیذ
پانصد گرم ساقه کرفس تازه را بعد از شستشوف ریز خرد کنید. کرفس را با دو عدد پیاز خرد شده و 3 یا 4 لیوان آب مرغ یا قلم در قابلمهای بریزید و روی حرارت بگذارید. 2 عدد سیبزمینی نگینی سرخ شده را به مایع اضافه کنید. اگر دوست دارید میتوانید ۲ قاشق غذاخوری جوپرک نیز به مواد اضافه کنید تا سوپ لعاب دار تری داشته باشید. در مرحله آخر پنیر خامهای خرد و له شده را همراه با نمک به سوپ اضافه کنید.
بخارپز کردن کرفس؛ حفظ مواد مغذی آن
حفظ مواد مغذی و ویتامینها در سبزیجات در حین پختوپز موضوعی است که مدتها مورد بحث قرار گرفته است. برخی نظرات بیان میکنند که اکثر روشهای پخت باعث میشود سبزیجات بیشتر مواد مغذی خود را از دست بدهند. بااینحال، طبق مطالعهای در علوم و فناوری غذایی، کرفس بیشتر مواد مغذی خود را هنگام بخارپز و مقدار قابلتوجهی را هنگام جوشاندن یا بلانچ کردن حفظ میکند.
برای بخارپز کردن کرفس، یک قابلمه را با آب بهاندازهای پر کنید که کف آن را بپوشاند. کرفس را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط رو به بالا بگذارید تا بجوشد. پس از جوش آمدن، حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید. اجازه دهید کرفس به مدت 4 تا 5 دقیقه در آب باشد تا نرم شود؛ اما همچنان ترد بماند. قبل از سرو یا اضافه کردن به ظروف دیگر از روی حرارت بردارید و آب اضافی را تخلیه کنید.
وضعیت بدنی من به چه صورت است ؟
باید بدونیم وضعیت تناسب اندام ما به چه شکلی هست ؟ لاغریم ، اضافه وزن داریم یا وزنمون ایده آل هست. برای این که متوجه این قضیه بشیم یک شاخص معروف به اسم BMI یا شاخص توده بدنی داریم. برای حساب کردنش باید قد و وزنمون رو با جنسیت توی فرمول بزاریم از طریق جدول ها ببینیم توی چه شرایطی هستیم، اما اصلا نگران نباشید نیازی به حساب و کتاب کردن نیست. فقط کافی فرم زیر رو پر کنید و تا به صورت اتوماتیک شاخص توده بدنی شما حساب بشه و وضعیت بدنتون رو به شما نشان بده. بعد از پر کردن فرم اگر فکر کردی نیاز به یک برنامه اختصاصی تمرین و تغذیه دارید که با کمترین هزینه براتون طراحی و ارسال بشه کافی روی دکمه درخواست مشاوره کلیک کنی مشخصاتت رو بزنی تا کارشناس های ما تو اولین فرصت ( معمولا 2 روز بعد ) باهاتون تماس بگیرن و برای رسیدن به هدف راهنماییتون کنند. اگر هم عجله دارید برای دریافت برنامه اختصاصی می تونید توی سایت ثبت نام کنید و سفارش طراحی برنامه تمرین و تغذیه رو از قسمت دریافت برنامه جدید خودتون رو ثبت کنید.
محاسبه BMI - شاخص توده بدنی
نکات مهم هنگام خرید کرفس
نکته مهم در طرز تهیه غذاهای با کرفس انتخاب کرفسی تازه است. هنگام انتخاب ساقه کرفس، باید به چند نکته توجه کرد. مهمترین چیز این است که به دنبال ساقههای سفت با ضخامت متوسط باشید. ساقهها باید ترد باشند و در هنگام خم شدن به راحتی بشکنند. همچنین برگها را بررسی کنید. آنها باید یک رنگ سبز زنده بدون لکههای قهوهای داشته باشند.
پس از خرید کرفس تازه، تلاش کنید تا آنها را برای مدت زمان طولانی تازه نگه دارید. برگهای سر کرفس را جدا کنید؛ زیرا این برگها سریع خراب میشوند؛ بنابراین بدون آنها، ماندگاری سبزیجات شما افزایش مییابد. ساقههای کرفس را بعد خرد کردن آن، داخل یک نایلون قرار دهید. سپس آن را در فریز بگذارید.
از مصرف زیاد کرفس خودداری کنید؛ ایجاد مشکلات گوارشی و کیسه صفرا
درحالیکه کرفس یک غذای محبوب برای گنجاندن در رژیم غذایی است به یاد داشته باشید که باید در حد اعتدال مصرف شود. کرفس را اکثر افراد دوست دارند؛ زیرا با کاهش وزن مرتبط است. در نتیجه، رژیمهای بی شماری مبتنی بر کرفس یا آب کرفس وجود دارد. مصرف زیاد این ماده غذایی خطرات واقعی برای سلامتی دارد.
این سبزی کالری، ویتامین و مواد معدنی کمی دارد. همچنین حاوی مقدار زیادی فیبر رژیمی است که در صورت مصرف زیاد باعث مشکلات گوارشی و سنگ کیسه صفرا میشود. مصرف انواع غذاها برای دریافت تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن مهم است. مصرف بیش از حد کرفس می تواند منجر به کاهش انرژی شود و بر عملکرد مغز تأثیر بگذارد. زیرا کرفس پروتئین، آهن و کلسیم کمی دارد.
غذاهای سالم همراه با کرفس از متخصصین تغذیه فیت کلاب دریافت کنید!
اگر شما عزیزان به دنبال لاغری با کرفس هستید باید طرز تهیه غذاهای با کرفس را بدانید. با این سبزی مغذی غذاهای گوناگونی میتوان درست کرد. در این مطلب دستور پخت غذاهای مختلف با کرفس را به شما آموزش دادهایم. بنا بر سلیقه خود میتوانید این غذاها را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
برای دریافت برنامه تغذیهای متناسب با شرایط زندگی خود میتوانید از متخصصین تغذیه فیت کلاب کمک بگیرید. فیت کلاب از بزرگترین مجموعه ورزشی در شمال تهران است. بعد از ثبتنام اولیه در سایت، تیم پشتیبانی در کنار شما خواهند بود تا به هدف موردنظر خود در کمترین زمان ممکن برسید. برای مشاوره نیز میتوانید با شماره 02191090095 تماس بگیرید.
[elementor-template id=”25395″]
سؤالات متداول
علائم حساسیت به کرفس چیست؟
کرفس میتواند در برخی افراد واکنشهای آلرژیک ایجاد کند. افرادی که به کرفس حساسیت دارند ممکن است دچار خارش، تورم، کهیر و مشکل در تنفس شوند. واکنشهای خفیفتر نیز ممکن است شامل تهوع، استفراغ و اسهال باشد.
چه چیزی با کرفس خوب میشود؟
کرفس به خوبی با انواع مواد تشکیل دهنده جفت میشود. مواد غذایی که میتوانید همراه کرفس مصرف نمایید عبارتاند از: پنیر، گوشت، انواع ادویه، غذاهای دریایی، میوهها، سسها، غلات و آجیل.
برگهای مختلف کرفس موارد استفاده گوناگونی دارند؟
بله، برگهای بیرونی و داخلی کرفس طعم متفاوتی دارند و باید به طور مناسب از آن استفاده کنید. برگهای بیرونی کرفس کمی سفت بوده و بهتر است که پخته شوند. برگهای داخلی سبز روشن بسیار لطیفتر هستند و بهتر است خام مصرف شوند.