خواص ترب سیاه

امروزه بدن ما دائماً در معرض سموم زیادی قرار دارد. چه در هوایی که تنفس می‌کنیم. غذایی که می‌خوریم و یا حتی محصولات زیبایی که استفاده می‌کنیم. بنابراین ضروری است زمانی را برای سم‌زدایی بدن خود اختصاص دهیم تا سلامت مطلوب خود را حفظ کنیم. ترب سیاه، گیاهی با خواص متعدد، راه حلی طبیعی و مؤثر برای پاک‌سازی و سم‌زدایی بدن شماست. در حالی که شما با ترب سفید آشنا هستید، آیا از خواص ترب سیاه آگاهی دارید؟ برای آشنایی بیشتر با ترب سیاه، فواید آن برای سلامتی و راه‌های مصرف، این مطلب از فیت کلاب را مطالعه کنید.

ترب سیاه چیست؟ آشنایی با ترب سیاه

اگر سبزی ریشه‌ای استوانه‌ای و بلند با پوست مشکی سخت پوشیده شده و شبیه شلغم یا تربچه قرمز دیدید. این سبزی عجیب یک ترب سیاه است. ترب سیاه، قدیمی‌ترین نوع کشت شده در بین تربچه‌ها محسوب می‌شود. مصریان باستان قبل از ساخت اهرام از آن استفاده می‌کردند. ترب سیاه با طعم تند، خود را از سایر سبزیجات ریشه‌دار متمایز می‌کند. این تربچه زمستانی دارای پوست قهوه‌ای مایل به سیاه و گوشت سفید است. آنها معمولاً بزرگ‌تر از تربچه‌های بهاری هستند و می‌توانند گرد، استوانه‌ای یا بلند باشند. هنگام انتخاب تربچه از فروشگاه یا مغازه، به دنبال تربچه سفت و بدون لکه یا لک باشید.

خواص بی‌نظیر ترب سیاه؛ 6 خاصیت برای سلامتی بدن

ترب سیاه مواد مغذی زیادی دارد. مقادیر زیاد فیبر غذایی و ویتامین C در ترب سیاه یافت می‌شود. همچنین در سطوح متوسط، ​​آهن، منیزیم، پتاسیم دارد. این سبزی بی‌نظیر سرشار از ویتامین‌های اساسی و مهم بدن مانند ویتامین‌های B، A و E است. مهم‌ترین فواید ترب سیاه برای سلامتی عبارت‌اند از:

  • توانایی آن در بهبود عملکرد کبد
  • مدیریت سطح هورمون
  • سم‌زدایی بدن
  • کنترل فشارخون
  • کاهش کلسترول
  • تقویت سلامت پوست و مو
  • بهبود هضم غذا
  • درمان یبوست و نفخ
  • جلوگیری از اسکوربوت
  • بهبود هوشیاری ذهنی
  • کاهش سنگ کیسه صفرا

در ادامه تعدادی از فواید مصرف ترب سیاه برای سلامتی را برای شما توضیح می‌دهیم. تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

1) سلامت پوست؛ ترب سیاه برای لک

این سبزی با خواص سم‌زدایی و سطوح بالای ویتامین B و E، از سلامت پوست شما در برابر شرایط التهابی محافظت می‌کند. همچنین از استرس اکسیداتیو که می‌تواند منجر به چین و چروک، لکه‌های پیری و لک‌های ناخواسته شود، جلوگیری می‌کند. ویتامین C موجود در تربچه به همراه روی و فسفر به شما در مبارزه با خشکی پوست، آکنه و بثورات کمک می‌کند. محتوای بالای آب در تربچه نیز منجر به آبرسانی پوست می‌شود. برای ایجاد یک پاک‌کننده یا ماسک طبیعی برای صورت خود، از تربچه خام له شده استفاده کنید.

سم‌زدایی با ترب سیاه

2) عملکرد کبد؛ سم‌زدایی با ترب سیاه

گلوتاتیون یکی از مهم‌ترین آنتی‌اکسیدان‌ها در بدن است که مانع انباشته شدن سموم زیاد توسط کبد می‌شود. با این حال، با افزایش سن و کاهش سطح گلوتاتیون، غذاهایی مانند ترب سیاه می‌توانند این سطوح را افزایش دهند. بنابراین ترب سیاه برای حفظ سلامتی اهمیت زیادی دارد. ترب سیاه یک متحد ارزشمند برای سم‌زدایی بدن است. به پاکسازی کبد، تسهیل هضم و تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند.

3) کاهش وزن؛ خواص ترب سیاه برای لاغری

این سبزی کالری بسیار کم اما فیبر رژیمی نسبتاً بالایی دارد که به شما کمک می‌کند احساس سیری کنید. ترب سیاه به میزان کالری دریافتی شما اضافه نمی‌کند. فیبر زیاد و کالری کم به نوبه خود منجر به کاهش وزن و بهبود متابولیسم می‌شود. یکی از راه‌های کاهش کالری، انتخاب میان‌وعده‌های سالم است. تحقیقات نشان داده است که خوردن پنج فنجان میوه و سبزیجات در روز برای حفظ تغذیه مناسب بهینه است. از تربچه به عنوان یک میان‌وعده کم‌کالری و غنی از مواد مغذی برای کمک به کاهش یا حفظ وزن لذت ببرید.

4) کاهش کلسترول؛ کنترل فشارخون

مطالعات نشان داده‌اند که این سبزی به کاهش سطح کلسترول و حفظ فشارخون در محدوده سالم کمک می‌کند. همچنین خطر ابتلا به تصلب شرایین را کاهش می‌دهد. تربچه سرشار از پتاسیم است که می‌تواند به کاهش فشارخون شما کمک کند. آنها همچنین از تولید کلاژن حمایت می‌کنند که برای حفظ سلامت رگ‌های خونی ضروری هستند. همچنین تصور می‌شود تربچه آسیب به گلبول‌های قرمز را کنترل و به افزایش اکسیژن‌رسانی به خون کمک می‌کند.

5) منبع آنتی اکسیدان؛ کاهش التهاب

تحقیقات نشان داده است که ترب سیاه انواع مختلفی از آنتی‌اکسیدان‌ها را فراهم می‌کند. آنتی‌اکسیدان‌ها به کاهش التهاب و محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب برای جلوگیری از پیری زودرس و بیماری‌ها کمک می‌کنند. آنتی‌اکسیدان‌ها در ریشه خوراکی سبزیجات و در جوانه‌ها، دانه‌ها و برگ‌ها یافت می‌شوند. این ترکیبات به محافظت در برابر برخی سرطان‌ها از جمله دهانه رحم، سینه، پروستات، روده بزرگ، کبد و ریه کمک می‌کنند.

6) حاوی ترکیبات محافظ سلامتی؛ جلوگیری از سرطان

ترب سیاه عضوی از خانواده سبزیجات چلیپایی است که شامل کلم و خردل می‌شود. این سبزیجات حاوی مواد طبیعی حاوی گوگرد هستند. تحقیقات نشان داده است که این ترکیبات التهاب را کاهش می‌دهند. از سلول‌ها در برابر عوامل سرطان‌زا محافظت می‌کنند و با رشد سلول‌های سرطانی تداخل می‌کنند.

ترکیبات موجود در تربچه نیز فعالیت ضد باکتریایی را نشان داده‌اند. شواهد نشان می‌دهد که این ترکیبات در برابر باکتری هلیکوباکترپیلوری که ممکن است باعث ایجاد زخم و سرطان معده شود، محافظت می‌کند.

چگونه از ترب سیاه برای سم‌زدایی بدن استفاده کنیم

چگونه از ترب سیاه برای سم‌زدایی بدن استفاده کنیم؟ استفاده از 2 روش

در دنیایی که به طور مداوم در معرض انواع سموم محیطی و غذایی هستیم. لازم است هر از گاهی بدن خود را سم‌زدایی کنیم. ترب سیاه، گیاهی با فضیلت‌های متعدد، یک راه طبیعی عالی برای کمک به پاک‌سازی مؤثر بدن است. اما چگونه باید از آن برای به حداکثر رساندن خواص سم‌زدایی آن استفاده کرد؟

رایج‌ترین راه برای بهره‌مندی از فواید ترب سیاه، مصرف مستقیم آن است. می‌توان آن را به صورت خام، رنده شده در سالاد، سوپ یا حتی پخته مصرف کرد. با این حال، برای بهینه‌سازی اثر سم‌زدایی آن، مصرف آن به صورت خام ترجیح داده می‌شود. اگر نمی‌دانید که چگونه از ترب سیاه به صورت خام استفاده کنید پیشنهادهای زیر را تست نمایید.

  • ترب سیاه در سالاد: می‌توانید رنده شده ترب سیاه را به سالاد اضافه کنید. مصرف فیبر ترب سیاه همراه با توانایی آن در تحریک تولید صفرا به حذف مؤثر سموم از بدن شما کمک می‌کند.
  • آب ترب سیاه: می‌توانید از آب ترب سیاه نیز استفاده نمایید. مصرف یک لیوان آب ترب سیاه هنگام صبح با معده خالی به تحریک کبد و دفع سموم کمک می‌کند.

ترب سیاه را می‌توان در انواع کاربردهای آشپزی از جمله برشته کردن، ترشی کردن و رنده کردن استفاده کرد. آنها اغلب به عنوان چاشنی استفاده می‌شوند یا به ساندویچ‌ها و تاکوها اضافه می‌شوند تا طعم بیشتری داشته باشند.

زمان مناسب برای خوردن تربچه را بدانید؛ مصرف در زمان‌های بهینه

خوردن تربچه در اواخر شب ممکن است به دلیل مشکلات گوارشی منجر به ناراحتی یا اختلال در خواب شود. طعم تند تربچه ممکن است در دهان باقی بماند. بر طعم سایر غذاهای مصرف شده در طول شام تأثیر بگذارد. غذاها با بافت ترد و طعم فلفلی خود، فواید سلامتی متعددی را ارائه می‌دهند. در حالی که می‌توان از این سبزی تند در هر زمانی از روز لذت برد. زمان‌های بهینه‌ای وجود دارد که ترکیب تربچه در وعده‌های غذایی شما می‌تواند ارزش غذایی آن را به حداکثر برساند.

تربچه را در صبحانه بگنجانید؛ زمان ایده‌آل

زمان ایده‌آل برای مصرف تربچه، هنگام صبح به ویژه در صبحانه است. شروع روز خود با یک وعده‌غذایی دم کرده تربچه می‌تواند عطر و طعمی طراوت بخش داشته باشد. می‌توانید تربچه‌های تکه شده را به املت‌ها، تخم‌مرغ‌های هم زده یا ساندویچ‌های صبحانه اضافه کنید. علاوه بر این، تربچه‌ها کالری و فیبر کمی دارند که برای ارتقای سلامت دستگاه گوارش و سیر نگه داشتن شما در طول صبح عالی هستند.

ترب سیاه جایگزین میان‌وعده‌های ناسالم

به عنوان یک میان‌وعده ظهر لذت ببرید؛ جایگزین میان‌وعده‌های ناسالم

یکی دیگر از لحظات مناسب برای لذت بردن از تربچه به عنوان میان‌وعده ظهر است. به جای استفاده از میان‌وعده‌های فراوری شده یا شیرین، یک کاسه تربچه تازه همراه با هوموس یا دیپ ماست را انتخاب کنید. این میان‌وعده نه تنها گرسنگی و هوس شما را برطرف می‌کند. بلکه دوز سالمی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها را نیز فراهم می‌کند. تربچه سرشار از ویتامین C، پتاسیم و فولات است که به تقویت ایمنی، تنظیم فشارخون و حمایت از سلامت کلی قلب کمک می‌کند.

خوردن اصولی ترب سیاه برای سلامتی زیر نظر متخصص تغذیه فیت کلاب

ترب سیاه برای سلامتی فواید زیادی دارد. در این مطلب سعی کردیم مهم‌ترین خواص ترب سیاه را برای شما توضیح دهیم. زمان مصرف ترب سیاه هم بر میزان تأثیر آن می‌افزاید. البته توجه داشته باشید که برای سلامتی بدن فقط تغذیه سالم کافی نیست. بلکه در کنار رژیم غذایی سالم باید فعالیت بدنی مناسبی هم داشته باشید. برای دریافت برنامه غذایی و ورزشی مخصوص به شرایط زندگی خود، از متخصصان فیت کلاب کمک بگیرید. فیت کلاب متخصصان زبده‌ای در زمینه تغذیه و تناسب‌اندام دارد. برای مشاوره نیز می‌توانید با شماره 02191090095 تماس بگیرید.

سؤالات متداول

فواید ترب سیاه برای بدن چه چیست؟

ترب سیاه سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی از جمله ویتامین C، پتاسیم و کلسیم است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. علاوه بر این، خواص ضدالتهابی آن ممکن است به کاهش التهاب و درد مرتبط با بسیاری از شرایط، از جمله آرتریت و اختلالات گوارشی کمک کند.

عوارض جانبی ترب سیاه چیست؟

هیچ عارضه جانبی قابل‌توجهی توسط بیماران مصرف‌کننده این مکمل گزارش نشده است. تعداد کمی از افراد هنگام مصرف با معده خالی متوجه درد جزئی معده شده‌اند. اگر باردار یا شیرده هستید، لطفاً قبل از استفاده از این محصول با پزشک خود مشورت کنید.

با تربچه چه چیزی نخوریم؟

شیر، خیار، پرتقال، کدو و چای را هرگز با ترب سیاه مصرف نکنید.

آیا تربچه بر تیروئید تأثیر می‌گذارد؟

تربچه سرشار از فیبر و ویتامین است؛ اما گواتروژن موجود در آن می‌تواند مانع رسیدن ید به غده تیروئید شود. اگر کم کاری تیروئید دارید خوردن آن تا یک فنجان در روز بی‌خطر است.

آیا ترب سیاه برای رشد مو مفید است؟

یکی از رایج‌ترین مشکلات این روزها در سراسر جهان ریزش مو است. اما اگر هر روز یک لیوان آب ترب سیاه بنوشید، می‌توانید با موفقیت با آن مبارزه کنید. این سبزی فوق‌العاده ریشه‌های موی را تحریک می‌کند. در نهایت گردش خون را در سراسر پوست سر ما افزایش می‌دهد.

تصویر fitclubwriter
fitclubwriter

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --