امروزه باتوجهبه سبک زندگی مدرن و شاغل بودن، افراد زیادی به دنبال نکات و ترفندهای آشپزی سریع هستند. زیرا بزرگسالان به ویژه مادران زمان کمی را برای درست کردن غذا دارند. بسیاری از افراد زمان بیشتری را در محل کار، زمان کمتری برای خواب و به طور متوسط فقط 2-3 ساعت در روز برای پختوپز وقت دارند. متأسفانه والدین زمان زیادی را برای تهیه سه وعدهغذایی سالم ندارند. شما عزیزان با استفاده ترفندهای طلایی برای آشپزی سریع، مؤثرتر از این زمان در آشپزخانه میتوانید استفاده کنید. با استفاده مفید از زمان خود از وعدههای غذایی سالمتری لذت خواهید برد. برای آشنایی با این ترفندها و نکات طلایی آشپزی سریع تا انتهای مطلب همراه فیت کلاب باشید.
چگونه سریع آشپزی کنیم؟ نکات و ترفندهای آشپزی سریع
آشپزی برای همه زمان بر است. داشتن سرعت عمل برای تهیه غذایی سالم و لذیذ برای افراد به خصوص شاغلین بسیار اهمیت دارد. به همین دلیل در ادامه نکات و ترفندهای آشپزی سریع را با شما به اشتراک میگذاریم. تا بتوانید در مدت زمان کوتاهتری آشپزی کنید و غذای محبوبتان را بپزید. برای یادگیری این نکات طلایی با ما همراه باشید.
کباب کردن؛ گریل کردن
از این روش پخت سریع فقط برای تکههای لطیف گوشت و ماهی استفاده کنید. قبل از شروع پخت، گریل را به خوبی گرم کنید. سپس گرما را با چرخش درجه حرارت یا با بالا و پایین بردن تابه گریل تنظیم کنید. برخی از گوشتها مانند سوسیس و کالباس، حاوی چربی کافی برای کباب کردن هستند. اما برشهای گوشت بدون چربی و فیلههای سینه مرغ احتیاج به مقداری روغن دارند.
البته میتوانید گوشتهای بدون چربی را ابتدا به مدت 30 دقیقه تا 1 ساعت مرینیت (مزهدار) کنید. روش کباب کردن مواد غذایی نیز عالی است.
اضافه کردن نمک به آب؛ جوشیدن سریع آب
از جمله ایده ترفند آشپزی سریع اضافه کردن نمک به آب است. اگر دوست دارید پاستا درست کنید برای صرفهجویی در وقت خود به آب داخل قابلمه مقداری نمک اضافه کنید. افزودن نمک به آب، نقطه جوش آن را افزایش میدهد. پس در وقت شما صرفهجویی خواهد شد.
[elementor-template id=”37773″]
گرم کردن فر قبل از آمادهسازی مواد؛ نکته طلایی در استفاده از فر
برخی افراد از فر برای پختن غذاهای مختلف استفاده میکنند. حتی قبل از اینکه در یخچال خود را باز کنید، فر را از قبل گرم کنید. یکی از ترفندهای طلایی برای آشپزی سریع با فر همین نکته است. در واقع گرم کردن فر، قبل از آماده سازی مواد اولیه میتواند زمان پخت غذا را کم کند.
بخارپز کردن؛ روشی سالم برای پختن مواد غذایی
غذاها با قرار دادن آنها روی آب در حال جوشیدن بخارپز میشوند. چون طعم، رنگ، شکل و بافت طبیعی و همچنین ویتامینها و مواد معدنی محلول در آب در غذا حفظ میشود؛ بخارپز کردن را به روشی سالم برای پختوپز تبدیل میکند. نکات اصلی که باید حین بخارپز کردن بهخاطر داشته باشید این است که ظرف حاوی آب، نباید خشک شود. آب نیز نباید از جوش خارج شود.
پیازهای خرد شده، سبزیجات خرد شده مانند کرفس یا رازیانه، برشهای لیمو، شاخههای سبزی تازه یا ادویههای گرم را میتوان به آب در حال جوش اضافه کرد تا طعم آنها در حین پختن به داخل غذا نفوذ کند. بخارپز کردن یک روش مرطوب برای پختوپز است و برای پخت غذاهای لطیف مانند ماهی، مرغ و سبزیجات از جمله سیبزمینی ایدهآل میباشد.
استفاده از گوشت با دمای اتاق؛ صرفهجویی در زمان
انتقال گوشت از یخچال به تابه فقط باعث اتلاف وقت میشود. اگر ابتدا گوشت را به دمای اتاق برسانید، به تبخیر مقداری از رطوبت خارجی آن کمک میکنید. به این معنی که وقت خود را تلف نمیکنید زیرا پخت گوشت یخزده به دوبرابر زمان گوشت با دمای اتاق نیاز دارد. پس اگر قصد درست کردن وعدهغذایی با گوشت را دارید از روز قبل گوشت مورد نظر خود را از فریزر خارج کنید. تا به آهستگی و به مرور یخ گوشت آب شود.
استفاده از تابه کوچک؛ زمان کمتر برای داغ شدن
تابههای بزرگ نسبت به نمونههای کوچک خود زمان بیشتری برای گرم شدن نیاز دارند و اغلب به طور یکنواخت کمتر گرم میشوند. از یک تابه کوچکتر برای غذای خود استفاده کنید تا غذای لذیذتری داشته باشید. همچنین زمان کمتری نیز برای تهیه غذا صرف کنید.
درب قابلمه را ببندید؛ راهکاری مهم برای پختن سریعتر غذاها
حتماً برای جوش آمدن آب و پختن غذا، درب قابلمه را بگذارید. با قرار دادن درب قابلمه، دمای هوای خارجی تاثیر کمتری بر دمای پخت غذای شما خواهد داشت. این به نوبه خود به شما کمک میکند غذای خود را سریعتر آماده کنید. زمانی که درب قابلمه را میگذارید آب سریعتر به جوش میرسد. این نکته را به راحتی میتوانید آزمایش کنید.
استفاده از قیچی آشپزخانه؛ روش بریدن سریع مواد غذایی
به جای صرف زمان زیاد و به خطر انداختن نوک انگشتان خود برای خرد کردن سبزی، گوشت یا سبزیجات با چاقو، بیشتر از قیچی آشپزخانه استفاده کنید. قیچی آشپزخانه بریدن سریع مواد غذایی مورد نیاز را آسانتر میکند و در این فرایند مانع تلفشدن زمان گرانبهای شما میشود. برای تهیه قیچی آشپزخانه باید به مورد استفاده خود نیز توجه داشته باشید. قیچی آشپزخانه مورد استفاده برای گوشت و سبزیجات با یکدیگر متفاوت هستند. حتماً قیچی آشپزخانه با کیفیت بالا را تهیه نمایید تا در طی شستشو دچار آسیب و زنگزدگی نشود.
مواد غذایی را به تکههای کوچک تقسیم کنید؛ راهکاری برای پخت سریع
از جمله نکات و ترفندهای آشپزی سریع، برش زدن ظریف مواد غذایی است. صرفهجویی در وقت خود در آشپزخانه به آسانی استفاده از یک برش ظریف مواد غذایی است. تکههای کوچکتر غذا سریعتر پخته میشوند. پس وقتی میخواهید چیزی را سریع آماده کنید، آن خرد کنید. در زمان خرد کردن مواد غذایی مواظب دستان خود باشید تا به خود آسیبی وارد نکنید. برای این کار میتوانید از دستگاههای غذاساز نیز استفاده نمایید.
استفاده از چاقوهای تیز؛ جلوگیری از آسیب به خود
برش با چاقوی کند و کسل کننده فقط باعث اتلاف وقت در آشپزخانه میشود. تیز کردن منظم چاقوها باعث میشود تا برشهای دقیقتر و ظریفتری داشته باشید. البته در زمان خرد کردن مواد غذایی مراقب دستان خود باشید.
کره را قبل از استفاده رنده کنید؛ ترفندی برای آب شدن سریع کره
بهتر است از کره به جای روغنهای صنعتی استفاده نمایید. در بازار کرههای حیوانی و گیاهی وجود دارد که میتوانید در سبد غذایی خود اضافه کنید. رنده کردن کره یخزده، پخش و گنجاندن آن در دستورالعملها را آسانتر میکند. در زمان شما نیز صرفهجویی میشود.
استفاده از بیفتک کوب گوشت؛ از بین رفتن رطوبت اضافه گوشت
آیا میخواهید انجام کارها را در آشپزخانه تسریع کنید؟ از استفاده بیفتک کوب گوشت نترسید. با مقداری تمرین به راحتی میتوانید از بیفتک کوب گوشت استفاده کنید. استفاده از ابزارها و لوازم آشپزی میتواند زمان پخت غذا را کاهش دهد.
فریز کردن سس؛ نکته داشتن همیشگی سس دلخواه
به جای تهیه سس تازه برای هر وعدهغذایی، در زمانی که وقت شما آزادتر است مقدار زیادی سس درست کنید. سس را در ظروف قابل استفاده مجدد یا قالبهای یخ، فریز کنید تا در آینده از آن استفاده کنید. شما همچنین میتوانید همین کار را با کره انجام دهید. در کمترین زمان یک مکعب از کره یخزده را در دستور پخت خود استفاده کنید تا طعمی عالی داشته باشید.
مواد غذایی را یکباره در تابه قرار ندهید؛ فضایی کافی برای واکنش مواد بگذارید
اگر میخواهید غذا را سریع بپزید، به غذای خود فضای کافی در تابه بدهید. به خصوص در زمان پخت سبزیجات به این نکته دقت کنید. اگر میخواهید سبزیجات شما با سرعت بیشتری بپزند، فضای زیادی به آنها بدهید.
قبل از سرو غذا ظرفها را بشویید؛ از تمام وقت خود در آشپزخانه استفاده کنید
شستن تمام ظرفها بعد از اتمام آشپزی، بسیار وقتگیر است. بهتر است تا زمانی که غذا پخته میشود، ظرفها را بشویید. شاید شستن چند ظرف را کار بیهوده بدانید. اما جمع شدن ظرفهای کثیف، خستگی شما را چند برابر کرده و زمان پخت و پز غذا را چند برابر میکند.
نکات مهم تهیه غذای سریع و سالم را از متخصصین تغذیه فیت کلاب دریافت کنید
درست کردن وعدههای غذایی خوشمزه و سالم از دغدغههای همه افراد شاغل است. شما عزیزان با رعایت کردن نکات و ترفندهای آشپزی سریع، به راحتی میتوانید غذای مورد علاقه خود را درست کنید. در این مطلب به 15 ترفند آشپزی سریع اشاره کردیم. با رعایت این نکات به ظاهر ساده، میتوانید در وقت خود صرفهجویی کنید.
برای نحوه حفظ مواد مغذی غذاها در حین آشپزی سریع میتوانید از متخصصین تغذیه فیت کلاب کمک بگیرید. فیت کلاب با داشتن متخصصین تغذیه حاذق به شما عزیزان کمک میکند تا تغذیهای سالم و مفید داشته باشید. برای مشاوره نیز میتوانید با شماره 02191090095 تماس بگیرید.
[elementor-template id=”25395″]
سؤالات متداول
آیا اضافه کردن نمک به گوشت بر زمان پخت آن تاثیر دارد؟
اگر از ابتدای آشپزی به گوشت خود نمک اضافه کنید، گوشت دیرتر میپزد. همچنین در طی پخت خواص نمک از بین خواهد رفت. بهتر است در انتها و قبل از سرو غذا، نمک را اضافه کنید.
روش پخت سریع برنج چیست؟
برای آبکش کردن برنج احتیاج به آب جوش دارید. زمانی که آب را در قابلمه مورد نظر خود ریختید مقداری نمک نیز به آن اضافه کنید تا زودتر آب به جوش بیاید. مواظب شور شدن برنج باشید.
چگونه میتوان سیبزمینیها را سریعتر سرخ کرد؟
سیبزمینیها را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید. این قطعات را داخل آب جوش بریزید تا نیمپز شوند. بعد از نیمپز شدن میتوانید آنها را با سرعت بیشتری داخل روغن سرخ کنید.