برخی افراد به دلایل مختلف برای خوردن غذا اشتها ندارند. مکملهای افزایش اشتها شامل داروهایی مانند مژسترول، روی و سایر مکملها هستند. نکات مربوط به سبک زندگی مانند انجام ورزش و تهیه غذاهای کوچک و خوشمزه نیز ممکن است کمککننده باشد. محرکهای اشتها داروها، مکملها یا سایر موادی هستند که احساس گرسنگی را افزایش میدهند.
برخی از تولیدکنندگان به طور خاص داروهای خود را برای افزایش اشتها به بازار عرضه میکنند. استفاده از داروها ممکن است عوارضی نیز در پی داشته باشد. ویتامینها، مواد معدنی و گیاهان نیز ممکن است؛ مانند تغییرات سبک زندگی و رژیم غذایی، بهعنوان افزایش اشتها عمل کنند. برخی از شرایط مانند سرطان، شرایط روانی و افزایش سن میتواند به کاهش وزن ناخواسته به دلیل کاهش اشتها منجر شود. کاهش وزن بیش از حد میتواند بر کیفیت زندگی افراد تأثیر بگذارد و خطر ابتلا به بیماری را افزایش دهد. در این مطلب از فیت کلاب، چندین محرک اشتها، از داروها و مکملها گرفته تا تغییر سبک زندگی را فهرست میکنیم.
چه چیزی میتواند باعث کاهش اشتها در بزرگسالان شود؟ اشتها چیست؟
اگر در تلاش هستید که به اندازه کافی غذا بخورید و وزن خود را حفظ کنید. این نکات و مکملها را امتحان کنید تا اشتهای خود را بازگردانید. اشتها میل فرد به خوردن غذا است. این میل میتواند از نشانههای گرسنگی فیزیکی و همچنین نشانههای ذهنی و عاطفی ناشی شود. توسط شبکه پیچیدهای از هورمونها و انتقالدهندههای عصبی در بدن کنترل میشود.
ازآنجاییکه مصرف غذا و تعادل انرژی پایههای سلامتی هستند، داشتن اشتهای متعادل مهم است. مواقعی وجود دارد که داشتن اشتهای کمتر کاملاً طبیعی است. مثلاً کاهش اشتها در هوای گرم یا به دلیل داشتن یک بیماری کوتاهمدت را همه ما تجربه کردهایم. اما کاهش اشتها در دراز مدت میتواند بر سلامت شما تأثیر منفی بگذارد. از دست دادن اشتها میتواند منجر به کاهش وزن ناخواسته، کمبود مواد مغذی و برخی شرایط پزشکی مرتبط با این کمبودها شود. عوامل زیادی مانند مشکلات تیروئید، فشار، کمبود خواب، عوارض جانبی برخی داروها و انبساط معده میتوانند بر اشتها تأثیر بگذارند.
محرکهای اشتها چیست؟ مکملهای افزایش اشتها
کاهش اشتها میتواند منجر به کاهش خوردن شود. اگر اشتهای شما به حدی کاهش یافته است که مواد مغذی کافی مصرف نمیکنید، پزشک ممکن است یک محرک اشتها را توصیه کند. محرکهای اشتها داروهایی هستند که اشتها را افزایش میدهند. در برخی موارد، میتوانید با تغییر سبک زندگی نیز اشتها را تحریک کنید.
برخی ویتامینها، مواد معدنی و گیاهان دارویی ممکن است در تحریک اشتها مؤثر باشند. بااینحال، اگر متوجه کاهش اشتها شدید بهتر است از خود تشخیصی و خوددرمانی اجتناب کنید. ابتدا با پزشک صحبت کنید. دلایل زیادی برای کاهش اشتها وجود دارد، و یک متخصص مراقبتهای بهداشتی به بهترین وجه برای بررسی مسائلی مانند عوارض جانبی نسخه و شرایط زمینهای مجهز است. معروفترین مکملهای افزایش اشتها که یک متخصص ممکن است به شما تجویز کند را در ادامه معرفی میکنیم.
[elementor-template id=”31890″]
روی؛ مادهای معدنی
روی یک ماده معدنی است که در صورت وجود بیش از حد و در صورت کمبود، به تغییرات اشتها کمک میکند. علائم اولیه کمبود روی شامل از دست دادن اشتها است. سایر علائم کمبود روی ممکن است شامل ریزش مو، کمانرژی و تحریکپذیری باشد. کسانی که از یک رژیم غذایی گیاهی پیروی میکنند میتوانند در معرض خطر بیشتری برای کمبود روی قرار بگیرند.
مطالعات حیوانی نشان داد که رژیم غذایی کافی روی به تحریک اشتها پس از محرومیت کوتاهمدت از روی کمک میکند. روی میتواند به تنظیم گرلین، هورمونی که نشاندهنده گرسنگی و تمایل به خوردن است، کمک کند. مقدار توصیه شده رژیم غذایی (RDA) روی برای بزرگسالان 11 میلیگرم برای مردان و 8 میلیگرم برای زنان است. بارداری و شیردهی مقدار مورد نیاز را کمی افزایش میدهد و به حدود 11 تا 12 میلیگرم میرسد.
روغن ماهی؛ منبع عالی اسیدهای چرب
روغن ماهی منبع عالی اسیدهای چرب امگا 3 است که چربیهای ضروری در رژیم غذایی انسان هستند. یک مطالعه نشان داد که روغن ماهی ممکن است اشتها را در بزرگسالان سالم افزایش دهد. به ویژه در زنان، روغن ماهی 1.5 برابر افزایش تمایل به خوردن بیشتر بعد از غذا را تحریک کرد. در حالی که نیاز به مطالعات بیشتری برای درک مکانیسم اثر وجود دارد. نتایج حاکی از آن است که اثر تحریک اشتها روغن ماهی ممکن است ناشی از تأثیر آن بر سیستم عصبی مرکزی باشد. این اثر میتواند برای کسانی که کمبودهای غذایی و مشکلات اشتها دارند، امیدوار کننده باشد.
از سوی دیگر، مطالعه دیگری گزارش میدهد که مصرف زیاد امگا 3 با سیری بیشتر در افرادی که اضافه وزن دارند مرتبط است و ممکن است در تلاش های کاهش وزن در صورت گنجاندن در یک برنامه مدیریت وزن سالم مفید باشد. به طور کلی، روغن ماهی و چربیهای امگا 3 ممکن است از تنظیم اشتها و مدیریت وزن برای افرادی که هم مایل به افزایش اشتها هستند. هم برای افرادی که به دنبال مدیریت وزن سالم هستند، حمایت کند.
ویتامین B1؛ تیامین
ویتامین B1 که به نام تیامین نیز شناخته میشود، برای رشد و متابولیسم انرژی ضروری است. کمبود ویتامین B1 میتواند باعث کاهش اشتها و همچنین مشکلات عصبی، کاهش وزن و سردرگمی شود. کسانی که مشکلات گوارشی دارند و افراد مسن ممکن است به دلیل مشکلات جذب دچار کمبود شوند.
ویتامین B12؛ موثر بر متابولیسم انرژی
ویتامین B12 نقش مهمی در متابولیسم انرژی در بدن دارد. این ویتامین در سه شکل متیل کوبالامین، آدنوزیل کوبالامین و هیدروکسوکوبالامین فعال است. مطالعات نشان میدهد که مصرف ویتامین B12 در طی چند ماه منجر به افزایش اشتها در افرادی میشود که دچار کمبود این ویتامین هستند. کمبود B12 اغلب با از دست دادن اشتها و همچنین خستگی و سایر علائم همراه است. توجه داشته باشید که اگر مکمل B12 را برای درمان این کمبود مصرف کنید، ممکن است افزایش اشتها را تجربه کنید. به طور کلی، برای افراد سالم بدون مشکل تنظیم اشتها، مصرف B12 نه باعث افزایش و نه کاهش اشتها میشود.
Dronabinol؛ مارینول
Dronabinol یک داروی کانابینوئیدی است. این بدان معنی است که روی گیرندههای کانابینوئیدی در مغز عمل میکند. Dronabinol به کاهش حالت تهوع در افراد مبتلا به سرطان کمک میکند و اشتها را در افراد مبتلا به HIV تحریک میکند. قبل از مصرف حتما با پزشک مشورت کنید زیرا پزشک میتواند در تعیین اینکه آیا این دارو برای شما مفید و بیخطر است یا خیر کمک کند.
Megace ؛ مژسترول
از جمله مکملهای افزایش اشتها مژسترول است. مژسترول یک پروژسترون مصنوعی است. برای درمان بیاشتهایی یا کاشکسی (کاهش شدید وزن مربوط به شرایط مزمن است) از مژسترول استفاده میشود. میتوان مژسترول را برای کودکان نیز تجویز کرد. مژسترول عوارض جانبی هورمونی بالقوه دارد و میتواند باعث لخته شدن خون شود.
Oxandrolone؛ اکساندرین
اکساندرولون یک مشتق تستوسترون مصنوعی است. اکساندرین مانند استروئیدهای آنابولیک یا تستوسترون طبیعی در بدن، وزن را افزایش میدهد. در حالی که اکساندرولون بیشتر برای افزایش وزن و نه تحریک مستقیم اشتها استفاده میشود، ممکن است منجر به افزایش اشتها شود. اکساندرین ممکن است خطر تصلب شرایین را افزایش دهد.
راههای طبیعی برای افزایش وزن؛ تغییر سبک زندگی
اگر به دنبال افزایش وزن هستید، راههای طبیعی زیادی برای انجام این کار از طریق مکملها و تغییرات رژیم غذایی وجود دارد. حتماً نکات ما را برای ویتامینها و مکملهای اضافی که میتوانند به افزایش وزن شما کمک کنند، بررسی کنید. تغییرات رژیم غذایی برای حمایت از افزایش وزن سالم عبارتاند از:
- برای افزایش کلی کالری دریافتی روزانه، وعدههای غذایی کوچک را بیشتر بخورید.
- وعدههای غذایی غنی از مواد مغذی، مانند اسموتیهای مغذی را بخورید.
- خوردن بیشتر غذاهای سالم با کالری بالا، مانند آووکادو، آجیل، روغن زیتون و لبنیات پرچرب را در برنامه خود قرار دهید.
- وزنهبرداری و تمرینات قدرتی، با افزایش کالری دریافتی میتواند منجر به افزایش وزن سالم به دلیل افزایش توده عضلانی شود.
- از نوشیدن مایعات زیاد در وعدههای غذایی خودداری کنید تا فضا برای غذای بیشتر باز شود.
- غذاهای غنی از مواد مغذی را رعایت کنید.
خوردن وعدههای غذایی کم حجم بیشتر میتواند نقش مهمی در حمایت از افزایش وزن سالم داشته باشد. نگه داشتن مقادیر نسبتاً غذا در یک زمان اما افزایش خوردن تا 6 بار یا بیشتر در روز میتواند به شما در مصرف کلی بیشتر کمک کند. همچنین، از هر زمان از روز که بیشتر احساس گرسنگی میکنید برای خوردن بیشتر در آن زمان استفاده کنید.
مصرف مکملهای افزایش اشتها زیر نظر متخصصین فیت کلاب
عوامل مختلفی میتواند باعث کاهش اشتها شود. این عوامل با سن و شرایط سلامت زمینهای متفاوت است. در صورت عدم درمان، اشتهای کم میتواند منجر به سوءتغذیه و سایر مشکلات سلامت جدیتر شود. با داروهای محرک اشتها و تغییر سبک زندگی میتوانید اشتهای خود را افزایش دهید. مکملهای افزایش اشتها نیز ممکن است کمک کنند، اما تحقیقات بیشتری باید در این زمینه انجام شود.
مؤثرترین درمان به علت اصلی کماشتهایی بستگی دارد. این مهم است که با یک پزشک یا سایر متخصصان مراقبتهای بهداشتی کار کنید تا بهترین برنامه را برای شما تعیین کنید. برای افزایش وزن میتوانید از متخصصین تغذیه فیت کلاب کمک بگیرید. برای مشاوره نیز میتوانید با شماره 02191090095 تماس بگیرید.
سؤالات متداول
چگونه با تغییر سبک زندگی میتوان اشتها را افزایش داد؟
وعدههای غذایی را لذتبخشتر کنید. برای وعدههای غذایی وقت بگذارید. نوشیدنیهای حاوی کالری، مانند شیکهای پروتئینی و اسموتیهای میوه، میتوانند به شما کمک کنند کالری مورد نیاز روزانه خود را برآورده کنید.
چه چیزی باعث کاهش اشتها میشود؟
شرایط سلامت روان، مانند افسردگی، سرطان و درمانهای آن، مصرف مواد و برخی از داروها مانند آمفتامینها میتوانند باعث کاهش اشتها شوند.
چه نوع از محرکهای اشتها را باید مصرف کنم؟
قبل از در نظر گرفتن یک محرک اشتها، با پزشک خود صحبت کنید. آزمایش خون انجام دهید. ببینید آیا کمبود مواد مغذی در کاهش اشتها وجود دارد؟ این کمبودها را میتوان با تغییرات رژیم غذایی و مکملها برطرف کرد.
عالی بود بیشتر توضیح بدهید بهتر است
ممنون از همراهی شما