غذاهای ایرانی غرق در تاریخ و سنت غنی است که طی هزاران سال تکامل یافتهاند. غذاهای ایرانی به خاطر طیف متنوعی از مواد تشکیلدهنده، طعمهای پیچیده و رنگارنگ بودن در جهان معروف هستند. اگر برای شما سؤال است که شام سنتی ایرانی چی بخورم؟ هر منطقه در ایران غذاها و طعمهای منحصربهفرد خود را دارد. هنر آشپزی ایرانی در تسلط بر ایجاد تعادل در طعمها و بافتها نهفته است.
برنج و نان معمولاً پایه اصلی غذا را تشکیل میدهند که با انواع گوشتها، سبزیجات و مجموعهای از ادویهجات ترکیبی ظریف را تشکیل میدهد. این رقص پیچیده طعمها نه تنها لذتی معطر به ارمغان میآورد، بلکه پیچیدگی فرهنگی ایران را نیز به تصویر میکشد. اگر میخواهید با غذای سنتی ایرانی آشنا شوید این مطلب از فیت کلاب را تا انتها مطالعه نمایید.
شام سنتی ایرانی چی بخورم؟ آشنایی با غذاهای خوشمزه
غذاهای ایرانی یکی از بهترین غذاهای جهان است. غذاهای ایران نه تنها بر قوم فارس بلکه بر خاورمیانه و آسیای جنوبی مدیترانه تأثیر زیادی دارد. همچنین تلفیقی از غذاهای آذربایجانی و کردی است. جغرافیای وسیع ایران، اقلیمهای مختلف و ملیتهای متعددی که از این کشور زندگی میکنند، تنوع زیادی در غذاهای ایرانی ایجاد کرده است.
غذاهای ایرانی اغلب ترکیبی از برنج یا نان با گوشت، سالاد، لوبیا، آجیل، میوه، پنیر و ماست است. غذاهای ایرانی به دلیل استفاده از سبزی، ادویه و گل، معطر و رنگهای زندهای دارند. از خورش بره گرفته تا سمبوسه ترد، ماهی دودی گرفته تا کباب، طیف وسیعی از غذاهای خوشمزه در اینجا وجود دارد.
زرشکپلو؛ زرشک ایرانی و مرغ زعفرانی
یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی که در مناسبتهای خاص مانند عروسی و دیگر جشنهای بزرگ سرو میشود، زرشک پلو است. زرشکپلو با زرشک، زعفران و برنج سفید تهیه میشود. رنگهای پر جنب و جوش دانههای برنج زعفرانی طلایی و رنگ قرمز زرشک، این جشن را نه تنها برای جوانههای چشایی، بلکه برای چشمها نیز تبدیل کرده است. ایرانیها طعم ترش را دوست دارند، ترکیب ترش و شیرین غذای زرشکپلو، آن را در بین همه محبوب کرده است.
خورشت فسنجان؛ خورش گردو انار
این خورش ایرانی نمادین که دل همه را به دست آورده است در هر منوی عروسی ایرانی پیدا میشود. گردوی آسیاب شده، مرغ، پیاز و انار را به آرامی تفت میدهیم تا به سس تیره غلیظی تبدیل شود. سس غلیظ تیره ممکن است برای چشمها اشتهاآور نباشد، اما ترکیب گردو و ملس (ترش و شیرین) انار برای ذائقهها لذتبخش است. این غذا که اصالتاً برای شمال ایران است، به طور سنتی با اردک درست میشود. اما امروزه بیشتر با مرغ رایج است. راز طعم عالی این خورش درست جوشیدن است تا طعم آن به یک سس غلیظ و خامهای تبدیل شود.
تهچین مرغ؛ کیک برنجی ایرانی
یکی دیگر از محبوبترین غذاها، ته چین است. تهچین نوعی کیک مانند است که از برنج، ماست، زعفران، تخممرغ و فیله مرغ درست میشود. تهچین از دو قسمت تهیه میشود: قسمت نازک تحدیگ (فیله مرغ، زعفران و سایر مواد) در ته دیگ و قسمت دوم که با برنج سفید طعمدار میچینند. همچنین میتوان آن را بدون گوشت طبخ کرد تا یک نسخه گیاهی از این غذا درست شود. ظاهر بسیار شیک و جذاب این غذا آن را به یکی از خوشمزهترین و زیباترین غذاهای ایران تبدیل کرده است.
[elementor-template id=”31890″]
جوجهکباب؛ ترکیب محبوب مرغ با لیمو و زعفران
شام سنتی ایرانی چی بخورم؟ جوجهکباب غذایی خوشمزه است. این غذا که به کباب ایرانی نیز معروف است مرغی است که روی زغال کبابی میشود. تکههای مرغ را با مخلوط پیاز رنده شده، لیمو، نمک و زعفران مزهدار میکنند. هر چه بیشتر آن را مرینیت کنید خوشمزهتر میشود. تکههای مرغ ترشی شده با زغال چوب یا آتش به طور کامل کباب میشوند. طعم بینظیر کباب مرغ ایرانی از گریل و طعم غنی لیمو میآید. در نهایت جوجهکباب را با گوجه کبابی و برنج زعفرانی و کره سرو میکنند که ترکیبی کشنده است. برای ایرانیها رسم است که هر جا میروند، چه پیک نیک، چه کمپینگ یا هر جشنی، این دستور غذای ایرانی را درست میکنند.
خورشت قیمه؛ خورش سنتی ایرانی
خورشت قیمه یک خورش سنتی ایرانی است که از غذاهای بسیار محبوب ایرانیان میباشد. گوشت، پیاز، لپه، رب گوجهفرنگی، لیموی خشک، ادویهجات و آب با هم پخته میشوند تا یک سوپ غلیظ درست شود. این غذا دو نوع دارد، یکی با سیبزمینی سرخ شده که قیمه سیبزمینی نام دارد و دیگری با بادمجان سرخ شده که قیمه بادمجان است. معمولاً با سیبزمینی سرخ کرده روی آن همراه با برنج زرد مخلوط با برنج سفید سرو میشود.
آبگوشت؛ گوشت با نخود و لوبیا
آبگوشت یا همان دیزی یکی از غذاهای اصیل ایرانی است. از مواد اولیه آبگوشت می توان به گوشت گوسفندی، نخود، پیاز، سیب زمینی و گوجه فرنگی اشاره کرد. آبگوشت با نان، پیاز، کره، ماست و سبزیهای تازه سرو میشود. در قرن شانزدهم غذای کارگران و طبقه کارگر بوده است. اما امروزه از غذاهای برتر ایران است که در بسیاری از رستورانها سرو میشود.
وضعیت بدنی من به چه صورت است ؟
باید بدونیم وضعیت تناسب اندام ما به چه شکلی هست ؟ لاغریم ، اضافه وزن داریم یا وزنمون ایده آل هست. برای این که متوجه این قضیه بشیم یک شاخص معروف به اسم BMI یا شاخص توده بدنی داریم. برای حساب کردنش باید قد و وزنمون رو با جنسیت توی فرمول بزاریم از طریق جدول ها ببینیم توی چه شرایطی هستیم، اما اصلا نگران نباشید نیازی به حساب و کتاب کردن نیست. فقط کافی فرم زیر رو پر کنید و تا به صورت اتوماتیک شاخص توده بدنی شما حساب بشه و وضعیت بدنتون رو به شما نشان بده. بعد از پر کردن فرم اگر فکر کردی نیاز به یک برنامه اختصاصی تمرین و تغذیه دارید که با کمترین هزینه براتون طراحی و ارسال بشه کافی روی دکمه درخواست مشاوره کلیک کنی مشخصاتت رو بزنی تا کارشناس های ما تو اولین فرصت ( معمولا 2 روز بعد ) باهاتون تماس بگیرن و برای رسیدن به هدف راهنماییتون کنند. اگر هم عجله دارید برای دریافت برنامه اختصاصی می تونید توی سایت ثبت نام کنید و سفارش طراحی برنامه تمرین و تغذیه رو از قسمت دریافت برنامه جدید خودتون رو ثبت کنید.
محاسبه BMI - شاخص توده بدنی
باقالیپلو؛ برنج ایرانی با باقلا و شوید و گوشت
یکی دیگر از غذاهای معروف در فهرست غذاهای ایران، باقالیپلو است. این یک غذای برنجی کلاسیک است که معمولاً در مناسبتهای خاص مانند عروسیها، مهمانیها و جشنوارهها طبخ میشود. با برنج باسماتی، زعفران، باقالی و شوید درست میشود و معمولاً با گوشت بره یا مرغ سرو میشود. باقالیپلو با گوشت یکی از گرانترین غذاهایی است که میتوانید در منوی رستورانهای مجلل ببینید. محبوبترین غذای برنج در این کشور است که به طور کلی توسط مردم محلی در فصل بهار میل میشود.
قورمه سبزی؛ خورش گوشت و سبزی تازه
یکی دیگر از غذاهای مورد علاقه ایرانیان، قورمه سبزی است که گاهی به عنوان غذای ملی ایران شناخته میشود. راز این خورش، وجود پنج نوع سبزی است که همراه با پیاز، لیمو عمانی، لوبیا قرمز و گوشت گوسفند، گوساله یا بره پخته میشود. مانند دیگر غذاهای ایرانی، قورمه سبزی نیز با حرارت ملایم به مدت طولانی پخته میشود. این یک وعدهغذایی با برنج در مناسبتهای رسمی و همچنین یک وعدهغذایی خانوادگی است. قطعاً یکی از غذاهای محبوب و سالمی است که مورد علاقه مردم محلی و گردشگران است.
کتلت؛ گوشت و سیبزمینی
گوشت چرخ کرده را با سیبزمینی، پیاز، تخممرغ و ادویه مخلوط کرده و سپس به صورت دایرههای نیمه مسطح درمیآورند. کتلت با نان، سبزیجات، گوجهفرنگی، خیار شور، سیبزمینی سرخ کرده و سس سرو میشود. به غیر از گوشت قرمز، میتوان از مرغ و سویا برای تهیه کتلت استفاده کرد. این غذا را هم میتوانید به عنوان پیش غذا و هم به عنوان غذای اصلی میل کنید.
استفاده از غذاهای سنتی ایرانی برای تناسباندام
غذاهای ایرانی که ریشه در امپراتوری ایران باستان دارد، ترکیبی پر جنبوجوش از تاریخ و طعم است. با استفاده خلاقانه از گیاهان تازه و ادویههای معطر مشخص میشود. غذاهای سنتی ایرانی بیش از یک سبک آشپزی، میراثفرهنگی غنی را منعکس میکند. غذاهای سنتی ایرانی زیادی وجود دارد که شما میتوانید بر اساس ذائقه خود آنها را انتخاب کنید. اگر به فکر تناسباندام خود هستید و نمیدانید شام سنتی ایرانی چی بخورم؟ متخصصین تغذیه فیت کلاب میتوانند به شما کمک کنند. برای مشاوره میتوانید با شماره 02191090095 تماس بگیرید.
[elementor-template id=”25463″]
سؤالات متداول
چه نوع برنجی در غذاهای ایرانی استفاده میشود؟
برنج مورد استفاده برای پخت بستگی به نوع غذا و مناسبت دارد. در ایران انواع برنج مانند دمسیاه، دودی، هاشمی، طارم و غیره وجود دارد؛ اما پرمصرفترین برنج، برنج سفید باسماتی است.
آیا غذاهای ایرانی شبیه غذاهای هندی است؟
در غذاهای هندی از پودر فلفل قرمز و ماسالا زیاد استفاده میشود. با این حال، غذاهای ایرانی لطیف هستند و بین شیرینی و ترش تعادل برقرار میکنند. استفاده از گیاهان و ادویهجات تازه در مقایسه با غذاهای هندی بالاتر است.
فرهنگ غذایی ایران چگونه است؟
اغلب غذاهای ایرانی از موادی مانند برنج، سبزی، پنیر، انواع نان و گوشت تشکیل شده است. انواع مختلف خورش با برنج محبوبترین غذا در بین همه آنها است.
آیا غذای ایرانی سالم است؟
تقریباً تمام غذاهای ایرانی مملو از سبزیجات و گیاهانی است که برای سلامتی شما بسیار مفید است. با این حال، مصرف بیش از حد برنج سفید را میتوان با برنج قهوهای سالمتر باسماتی یا مخلوط برنج وحشی جایگزین کرد.