کدام قسمت مرغ چاق کننده است؟

مرغ در سراسر جهان خوراکی محبوبی به حساب می‌آید و در اکثر وعده‌های غذایی وجود دارد. افراد معمولا به خاطر میزان پروتئینی که در بافت مرغ است تمایل به مصرف آن دارند. اما باید دانست که همه قسمت‌های مرغ دارای خواص یکسانی نیست. برخی از بخش‌های مرغ دارای میزان چربی بالایی است که همین چربی اثرات چاق کنندگی را در پی دارد. اگر شما نیز به دنبال آگاهی از قسمت چاق کننده مرغ هستید، بهتر است در ادامه این مطلب از مجله تخصصی فیت کلاب با ما همراه باشید. در ادامه به بررسی تمام قسمت‌های مرغ و اثرات مفید و مضری که دارد، می‌پردازیم 

ارزش غذایی مرغ چگونه است؟

جالب است بدانید تمایل مردم به مصرف مرغ در حدی است که در حدود 90% از رستوران‌ها در سراسر جهان آن را سرو می‌کنند. البته متاسفانه حجم بیشتر مصرف مرغ به صورت سرخ کردنی است. همین ماده غذایی سرشار از انواع مواد معدنی و ریز مغذی‌های لازم برای بدن است که می‌تواند سلامت فردی را تامین کند. پروتئین یکی از اعضای تشکیل دهنده اصلی مرغ است و به خاطر حجم بالای پروتئین در گوشت مرغ، یکی از خوراکی‌های محبوب ورزشکارن است. باید بیان کرد مرغ سرشار از ویتامین B6 است و میزان خوبی از نیاز بدن به پتاسیم را نیز برطرف می‌کند. 

میزان چربی بخش ‌های مختلف مرغ

میزان چربی بخش ‌های مختلف مرغ
میزان چربی بخش ‌های مختلف مرغ

داشتن خواص فراوان در حالی است که بافت مرغ به صورت یکسان همه خواص و مواد معدنی را در خود ندارد. برخی از بخش‌های مرغ هستند که می‌توانند در کنار همه مزایا، اثرات منفی را نیز به دنبال داشته باشند. بر خلاف تصور برخی که مرغ را یک خوراکی لاغر کننده می‌دانند، باید بیان کرد که قسمت چاق کننده مرغ در میان سایر بخش‌ها وجود دارد. پوست مرغ دارای چربی خالص است.

 مصرف همیشگی پوست مرغ، در دراز مدت می‌تواند آسیب‌هایی را به بدن وارد کند. البته مصرف کم پوست مرغ برای بدن چندان مضر نیست، اما باید در میزان مصرف دقت کرد. پس از پوست مرغ باید بیان کرد بال مرغ نیز از چربی بالایی برخوردار است. اگر بخش بال با پوست مصرف شود، میزان چربی بیشتر می‌شود. در رتبه سوم نیز ران‌های مرغ قرار دارند. در آخر لیست نیز بخش سینه است که اگر بدون پوست مصرف شود میزان چربی قابل توجهی را نخواهد داشت. 

کدام قسمت مرغ بهتر است مصرف نشود؟

درست است که چربی موجود در مرغ از نوع غیر اشباع و سالم است، اما همین چربی سالم را نیز باید به اندازه مصرف کرد. در صورت زیاده روی در استفاده از چربی مفید، مشکلاتی ایجاد می‌شود. به همین خاطر بهتر است در زمان مصرف، پوست مرغ را از بافت‌ها جدا کنید و خوراک را بدون پوست درست نمایید. در صورت دلخواه در برخی مواقع می‌توانید پوست را روی بافت نگه دارید، اما در مصرف زیاده روی نکنید. 

[elementor-template id=”31890″]

کدام قسمت مرغ پروتئین بیشتری دارد؟

بر خلاف قسمت چاق کننده مرغ که کالری زیادی دارد و حجم زیاد کالری را از چربی بالا دریافت می‌کند، سینه مرغ، میزان پروتئین بیشتری دارد. یک وعده 100 گرمی سینه مرغ به شما چیزی حدود 30 گرم پروتئین می‌دهد. چنین میزانی از پروتئین بسیار عالی است و یک وعده مناسب برای ورزشکاران می‌باشد. چرا که افراد ورزشکار به راحتی می‌توانند میزان زیادی از مرغ را مصرف کنند، بدون اینکه نگران کالری بالا شوند. 80% کالری دریافتی از سینه مرغ، از پروتئین است. به همین خاطر یک فرد که می‌خواهد کاهش وزن درست و اصولی را تجربه کند، بهتر است در رژیم غذایی خود حتما سینه مرغ را بگنجاند.

آیا جوجه کباب چاق کننده است؟

درست کردن جوجه کباب به خودی خود ضرری ندارد. البته باید مواردی که در ادامه می‌آید را رعایت کنید تا بتوانید یک وعده غذایی سالم و خوب را تدارک ببینید. در صورت توجه نکردن به نکات، همین غذا می‌تواند به یک وعده چاق کننده تبدیل شود.

  • اگر قصد کاهش وزن و مصرف غذای سالم را دارید، بهتر است جوجه کباب را به تنهایی میل کنید. مصرف جوجه با برنج و روغن باعث می‌شود غذا چاق کننده شود و کالری و چربی بالایی را به بدن شما منتقل کند.
  • بهتر است در زمان طبخ، پوست مرغ را جدا کنید. به خاطر میزان چربی بالایی که در پوست است، در واقع قسمت چاق کننده مرغ به حساب می‌آید. به همین خاطر پوست را از بافت جدا کنید و سپس کباب نمایید.
  • در طبخ گوشت حتما آن را به صورت کامل گریل کنید و دقت نمایید که بافت مرغ را نسوزانید. با سوزاندن بخش‌های مختلف مرغ باعث می‌شوید کربن وارد مرغ شود و همین مسئله آسیب‌زا است.
  • حتما در طبخ دقت کنید که مواد اضافی مانند کره، سس مایونز و طعم دهنده‌های چرب و مضر را به مرغ اضافه نکنید. درست است که غذا خوش طعم می‌شود، اما کالری خوراک به حد زیادی بالا می‌رود.

برای یک رژیم غذایی سالم مصرف کدام قسمت مرغ بهتر است؟

برای یک رژیم غذایی سالم مصرف کدام قسمت مرغ بهتر است؟
برای یک رژیم غذایی سالم مصرف کدام قسمت مرغ بهتر است؟

اگر به دنبال رعایت یک رژیم سالم و مقوی هستید، بهتر است به سراغ بخش‌هایی از مرغ بروید که حجم چربی کمتری دارند و در عوض میزان مواد مغذی بیشتری را به همراه می‌آورند. اولین پیشنهاد هر متخصصی در مصرف مرغ، مصرف بافت سینه است. چرا که حجم مناسبی از پروتئین و چربی مفید را در خود دارد. همچنین میزان چربی موجود در گوشت سینه پایین است و بیشتر کالری موجود مربوط به پروتئین می‌باشد. به خاطر مزایای زیاد پروتئین برای عضلات و سیستم ماهیچه‌ای بدن و همچنین کاهش بافت چربی بدنی، معمولا متخصصان مصرف چنین قسمتی را بیشتر توصیه می‌کنند.‌

عوارض مصرف پوست مرغ چیست؟

همانطور که بیان شد، مهم‌ترین قسمت چاق کننده مرغ در مرحله اول پوست مرغ است. با توجه به میزان چربی بالایی که در پوست مرغ وجود دارد، مصرف افراطی این بخش می‌تواند عوارض و مشکلاتی را با خود به همراه آورد. بهتر است در مصرف چنین قسمتی با احتیاط پیش رفت. اولین و مهم‌ترین عوارض را می‌توان روند چاقی افراد دانست. معمولا با مصرف بی‌اندازه چربی‌ها، بافت چربی دور شکمی افزایش می‌یابد. با بالا رفتن چربی در همین قسمت می‌توان شاهد بروز مشکلات در انسداد رگ‌های خونی بود. یکی دیگر از مشکلاتی که ممکن است در ادامه مصرف بیش از حد چربی بروز کند، مسئله نارسایی کبدی و مشکل کبد چرب است. 

فواید مصرف سینه مرغ چیست؟

سینه مرغ دارای مواد مغذی و ویتامین‌های بسیاری است که برای بدن ضروری هستند. به توصیه بسیاری از پزشکان، بهتر است مصرف سینه مرغ را در برنامه روزانه خود قرار داد تا از فواید بی‌شماری بهره‌مند شد. در ادامه به مهم‌ترین فواید مصرف سینه مرغ اشاره می‌شود.

  • سرشار از پروتئین

اولین و مهم‌ترین مزیت در مصرف سینه مرغ، وجود پروتئین بالا است. آمینو اسیدهای ضروری بدن که برای بافت عضلانی بسیار مهم هستند توسط همین پروتئین‌ها ساخته می‌شوند.

  • کنترل فشار خون

با توجه به میزان چربی پایین در بافت سینه مرغ و پروتئین بالا، مصرف گوشت سینه مرغ نه تنها برای افرادی که درگیر فشار خون هستند، مضر نیست؛ بلکه باعث کنترل فشار خون نیز می‌شود.

  • سرشار از فسفر

بر خلاف قسمت چاق کننده مرغ، بافت سینه مرغ در کاهش وزن تاثیر به سزایی دارد. میزان فسفر موجود در سینه مرغ اثرات مفیدی در بدن از خود برجای می‌گذارد. با مصرف سینه مرغ می‌توان سلامت استخوان‌ها را تامین کدر و عملکرد اعضای بدن را بهبود بخشید.

  • مفید برای کم خونی

تولید هموگلوبین در بدن برای پیشگیری از کم خونی ضروری است. با مصرف سینه مرغ می‌توانید از بروز چنین مشکلی پیشگیری کنید. مواد مغذی درون مرغ باعث تولید به اندازه هموگلوبین می‌شود.

آیا کباب چاق کننده است؟

بسیاری از افراد خصوصا در مهمانی‌ها و اوقات فراغت خود، تمایل بالایی به مصرف کباب مرغ یا گوشت دارند. چرا که غذایی ساده و خوش طعم است و به سرعت نیز آماده می‌شود. اما باید توجه داشت که کباب به گونه‌ای آماده شود که خواص خود را از دست ندهد. بسیاری برای خوش طعم شدن کباب، تکه‌های مرغ را در مواد چربی مانند کره و سس مایونز قرار می‌دهند.

 باید بیان کرد با چنین دستور پختی قطعا غذا ناسالم می‌شود. همچنین معمولا کباب مرغ یا گوشت را به همراه برنج پر چرب یا حجم زیادی نان مصرف می‌کنند. با چنین تفاسیری قطعا یک وعده کباب غذایی چاق کننده است. اگر می‌خواهید یک وعده غذایی سالم میل کنید و قسمت چاق کننده مرغ را مورد مصرف قرار ندهید، بهتر است موارد زیر را در نظر بگیرید.

  • پوست مرغ را جدا کنید.
  • مرغ را به طور کامل گریل نمایید.
  • از سوختن بافت مرغ جلوگیری کنید.
  • مواد دارای چربی را به گوشت اضافه نکنید و تنها از ادویه‌ها برای طعم‌دار شدن استفاده کنید.
  • بهتر است کباب را به تنهایی و بدون برنج و نان میل نمایید.

اگر تا این جای مقاله به جواب سوالات خودتون نرسیدین میتوانید با مراجعه به تالارگفتوگو فیت کلاب سوالات خودتون رو از متخصصین ما بپرسید.

بهترین روش طبخ مرغ کدام است؟

برای استفاده بهتر از مرغ و دریافت کامل خواص، بهتر است بدانید به چه شیوهای باید طبخ شود. روش پخت مواد یکی از مهم‌ترین مسائل در حفظ خواص غذاست. به همین خاطر در ادامه بهترین شیوه‌های پخت مرغ مورد بررسی قرار  می‌گیرد.

  • آبپز کردن

اولین و بهترین شیوه پخت مرغ را می‌توان آبپز کردن دانست. در چنین روشی تکه‌های مرغ بدون پوست را به همراه انواع ادویه‌های مورد نظر و سبزیجات مفید درون یک ظرف می‌ریزد و مقدار مناسبی آب نیز بدان اضافه می‌کنید. با قرار دادن مرغ روی حرارت و زمان دادن برای پخت، مرغ به طور کامل می‌پزد. در حین طبخ مواد مغذی درون مرغ وارد آب نیز می‌شود. به همین خاطر تاکید می‌گردد آب مرغ را نیز مصرف کنید.

  • بخار پز کردن

بهتر است در ابتدا قسمت چاق کننده مرغ یعنی پوست را جدا کرد. سپس تکه‌های مرغ را درون ظرف بخار پز قرار داد. چنین روشی برای افرادی که دوست دارند مرغ بدون آب پخته شود بسیار خوب است. چنین شیوه طبخی مدت زمان کوتاهی را لازم دارد.

  • گریل کردن

از قبل تکه‌های مرغ را به وسیله ادویه‌های مورد نظر طعم دار کنید و سپس در ماکروفر یا هر روش دیگری که برای گریل کردن استفاده می‌کنید، قرار دهید. دما و زمان را تنظیم کرده و در نهایت غذایی با بافت کاملا پخته و خوش طعم را تحویل می‌گیرید.

[elementor-template id=”25429″]

سخن نهایی

با توجه به اینکه مصرف مرغ در سراسر جهان طرفدار زیادی دارد، بهتر است با تمامی خواص مرغ آشنا باشید. توجه به خواص، فواید و مضرات احتمالی می‌تواند شما را به سمت داشتن یک رژیم غذایی سالم و سبک زندگی اصولی سوق دهد. برخی از افراد نسبت به قسمت چاق کننده مرغ اطلاعی ندارند و تصور می‌کنند همه بخش‌ها به یک اندازه مفید است.

 در حالی که قسمت‌هایی از مرغ دارای چربی بالایی است و بهتر است با احتیاط مصرف شود. اگر ورزشکارید یا به دنبال دستیابی به یک رژیم سالم و اصولی هستید، مجموعه تخصصی فیت کلاب بهترین انتخاب برای شما است. تیم متخصصان تغذیه و مربیان حرفه‌ای حاضر در مجموعه به شما رژیم‌های مخصوص و مطابق با شرایط فیزیکی و زندگی شخصی شما ارائه می‌دهند. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --