خواص چای دارچین | این ادویه به تن و بدنتان گرما می‌بخشد!

دارچین جزو ادویه‌های رایج است که تقریبا در سرتاسر دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد. 80 الی 90 درصد تولید دارچین دنیا بر عهده کشور سری‌لانکاست. هرچند در بخش‌هایی از ماداگاسکار نیز با حجم خیلی کمتری دارچین پرورش داده می‌شود. فیت کلاب در این مطلب شما را درباره خواص چای دارچین، طبع چای دارچین و هم‌چنین عوارض مصرف بیش از حد آن مطلع می‌کند.

چوب دارچین بهتر است یا پودر دارچین

چوب دارچین بهتر است یا پودر دارچین | دارچین را چگونه مصرف کنم؟

دارچین در واقع یک درختچه با ریشه‌های حدودا 10 متری است که پوسته داخلی آن را برای طعم‌دار کردن چای و بسیاری دیگر از خوراکی‌ها به کار می‌برند. اصالت دارچین مربوط به کشور سری‌لانکا و همینطور جنوب کشور هندوستان است.

مصرف دارچین به شکل‌های مختلف از گذشته رواج داشته است؛ تا جایی که مورد پسند مصریان باستان نیز بود. دارچین به روش‌های‌ مختلف مصرف می‌شود. شما هم می‌توانید چوب آن را در چای یا نوشیدنی‌های دیگر بیندازید و هم می‌توانید از پودر آن استفاده کنید. در ضمن عرق دارچین و چای دارچین نیز قابل استفاده بوده و در آشپزی و موارد درمانی کاربرد دارند. نوع مصرف دارچین به خود شما بستگی دارد. اگر قصد دارید با دارچین دمنوش یا چای درست کنید، بهتر است که از چوبش استفاده کنید. اگر هم قصد دارید غذا یا گوشت و مرغ و غیره را با دارچین معطر کنید، استفاده از پودر روش بهتری است.

هرچند باید این نکته را در نظر بگیرید که در صورت خرید پودر دارچین حتما باید به فروشگاه‌های معتبر مراجعه کرده یا از برندهای مطمئن خرید کنید. زیرا برخی از پودرهای دارچین ناخالص هستند و مصرفشان ممکن است عوارضی نیز در بدن ایجاد کند. اگر حتما می‌خواهید از پودر دارچین استفاده کنید، بهترین راه خرید چوب دارچین و پودر کردنش است.

طبع چای دارچین | نوشیدنی خوش‌طعم چای دارچین چه طبعی دارد؟

دارچین طبع گرم و خشک دارد. چای نیز از هر نوعی که باشد، از جمله سیاه، سبز، سفید و غیره طبعش گرم و خشک است. به همین دلیل طبع چای دارچین نیز گرم و خشک خواهد بود. از این رو برای درمان انواع مشکلات و بهبود وضعیت جسمانی افرادی که طبع سرد و تر دارند، بسیار مفید است. افرادی که خودشان طبع گرم دارند، باید در مصرف دارچین احتیاط کنند.

طرز تهیه دارچین برای لاغری | اگر می‌خواهید لاغر شوید، چای دارچین بخورید!

تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف دارچین به کاهش وزن کمک می‌کند. در واقع دارچین باعث می‌شود که انسولین تولید شده در بدن کاهش یابد و قند خون کمتر شود. به همین دلیل بدن چربی کمتری ذخیره می‌کند و به مرور از وزنش کاسته می‌شود. از طرف دیگر مصرف دارچین باعث می‌شود که اشتهایتان کم شود و سرعت متابولیسم بدنتان نیز افزایش پیدا کند. دیگر از مزایای مصرف دارچین کمک به هضم غذاهای دیر هضم است. دارچین در اصل طعم شیرین دارد. بنابراین با خوردن دارچین میل به خوردن خوراکی‌های شیرین دیگر نیز کم می‌شود. این نکته برای بیماران دیابتی نیز بسیار مهم است.

درست است که دارچین برای لاغری بسیار مفید بوده و مزایای دیگری نیز دارد؛ اما نباید دارچین را به تنهایی بخورید یا در مصرف آن زیاده‌روی کنید. توصیه می‌کنیم که دارچین را با مواد غذایی دیگری ترکیب کنید؛ مثلا دارچین را در آب جوش دم کنید تا به جوشانده تبدیل شود. یا در چای بریزید تا یک چای دارچین خوش‌طعم داشته باشید. اضافه کردن لیمو به ترکیب چای و دارچین نیز یک نوشیدنی لذت‌بخش در اختیار شما قرار می‌دهد. ترکیب دارچین و شیر و عسل نیز میان‌وعده خوبی محسوب می‌شود. می‌توانید به این ترکیب جو دو سر نیز بیفزایید.

خواص چای نبات و دارچین | نوشیدنی پیشنهادی مادربزرگ‌های دوست‌داشتنی!

از مزایای چای دارچین زیاد گفتیم. حالا تصور کنید که نبات نیز به آن افزوده شود. نبات هم طبع گرم دارد. دمنوش دارچین و نبات برای رفع بلغم یا سردی معده بسیار مفید است. این نکته را مادربزرگ‌هایمان نیز خوب می‌دانستند. وقتی معده‌درد می‌گرفتیم یا دچار سردی می‌شدیم، اولین پیشنهادشان چای نبات بود. از دیگر مزایای چای نبات و دارچین می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تسکین درد مفاصل
  • تسکین درد پریودی
  • درمان اسهال
  • درمان نفخ
  • تقویت معده
  • رفع بوی بد دهان
  • آرام‌بخش اعصاب
  • از بین برنده استرس

چای دارچین و نبات شست‌شو دهنده کلیه نیز محسوب می‌شود. زیرا دفعات ادرار را در فرد افزایش می‌دهد. هرچند اگر طبع گرمی دارید به هیچ وجه نباید در مصرف چای نبات و دارچین زیاده‌روی کنید.

وضعیت بدنی من به چه صورت است ؟

باید بدونیم وضعیت تناسب اندام ما به چه شکلی هست ؟ لاغریم ، اضافه وزن داریم یا وزنمون ایده آل هست. برای این که متوجه این قضیه بشیم یک شاخص معروف به اسم BMI یا شاخص توده بدنی داریم. برای حساب کردنش باید قد و وزنمون رو با جنسیت توی فرمول بزاریم از طریق جدول ها ببینیم توی چه شرایطی هستیم، اما اصلا نگران نباشید نیازی به حساب و کتاب کردن نیست. فقط کافی فرم زیر رو پر کنید و تا به صورت اتوماتیک شاخص توده بدنی شما حساب بشه و وضعیت بدنتون رو به شما نشان بده. بعد از پر کردن فرم اگر فکر کردی نیاز به یک برنامه اختصاصی تمرین و تغذیه دارید که با کمترین هزینه براتون طراحی و ارسال بشه کافی روی دکمه درخواست مشاوره کلیک کنی مشخصاتت رو بزنی تا کارشناس های ما تو اولین فرصت ( معمولا 2 روز بعد ) باهاتون تماس بگیرن و برای رسیدن به هدف راهنماییتون کنند. اگر هم عجله دارید برای دریافت برنامه اختصاصی می تونید توی سایت ثبت نام کنید و سفارش طراحی برنامه تمرین و تغذیه رو از قسمت دریافت برنامه جدید خودتون رو ثبت کنید.

 

[box_bmi]

خواص چای دارچین برای پریودی | اگر از درد پریود رنج می‌برید، چاره چای دارچین است!

در دوره پریودی انقباض‌های شدید عضله‌ای در رحم اتفاق میفتد. انقباض‌های دیواره رحم و در نتیجه رگ‌های خونی باعث درد فراوان می‌شوند تا حدی که تحمل آن برای برخی از خانم‌ها در دوره پریود غیرممکن است. رژیم غذایی صحیح و ورزش نقش به‌سزایی در کاهش دردهای دوره پریودی دارند. یکی از بهترین خوراکی‌ها برای دوران عادت ماهیانه دارچین است. دارچین طبعی گرم دارد. مصرف دارچین در دوره پریودی علاوه بر گرم نگاه داشتن بدن و کاهش دردهای عضلانی به بهبود عملکرد گوارشی نیز کمک می‌کند.

می‌دانید که در بدن دو نوع چربی خوب و چربی بد داریم. رژیم غذایی و برنامه زندگی ما باید به گونه‌ای باشد که چربی خوب بدنمان تا حد نرمال افزایش یابد و از چربی بد کم شود. طبق تحقیقات عصاره دارچین باعث می‌شود که چربی قهوه‌ای یا همان چربی خوب در زیر لایه پوست افزایش یابد. دلیل گرم شدن بدن بعد از مصرف دارچین نیز همین نکته است. در ضمن چربی قهوه‌ای حاوی آهن است که هم تا حدودی فقر آهن در دوران پریودی را برطرف می‌کند و هم عامل کمکی تبدیل غذا به منبع انرژی است.

در کنار دارچین می‌توانید از گیاهان دارویی دیگری مثل زعفران، بابونه، آویشن و زنجبیل نیز در دوران پریودی استفاده کنید. هرچند باید در مصرف زعفران احتیاط کنید؛ چون مقدار زیاد این ادویه باعث خون‌ریزی بیشتر می‌شود.

[elementor-template id=”31896″]

خواص چای دارچین برای فشار خون | افراد مبتلا به فشار خون بخوانند!

خواص چای دارچین برای فشار خون یکی دیگر از مزایای این ادویه معجزه‌گر است. دارچین باعث انبساط رگ‌های خونی می‌شود. به همین دلیل رگ‌های خونی بازتر می‌شوند و خون بیشتری در آن‌ها جریان پیدا می‌کند. از طرفی آنتی‌اکسیدان‌های موجود در دارچین چربی، کلسترول، قند و فشار خون را تنظیم و کنترل می‌کنند. به همین خاطر مصرف دارچین به بیماران مبتلا به فشار خون توصیه می‌شود. اگر نمی‌خواهید چای زیادی بنوشید، می‌توانید با قرار دادن چوب دارچین و انداختن چند قاچ سیب در آب خنک دتاکس‌واتر درست کرده و در طول روز به جای آب بنوشید.

آیا مصرف چای دارچین هم عوارض دارد؟

عوارض چای دارچین | آیا مصرف چای دارچین هم عوارض دارد؟

همانطور که هم قدما و هم امروزی‌ها اعتقاد دارند: «خوردن بیش از حد هر چیز، حتی دارو، آن را تبدیل به سم می‌کند». بنابراین حتی در مصرف ادویه‌های شفابخشی مثل دارچین نیز نباید زیاده‌روی کرد. مصرف بیش از حد دارچین عوارضی دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • آسیب‌های کبدی
  • افزایش خطر ابتلا به سرطان
  • کاهش بیش از حد قند خون
  • زخم‌های دهانی
  • مشکلات تنفسی

یادتان باشد که دارچین اصولا به دو دسته «کاسیا» و «سیلان» تقسیم می‌شود. سیلان نوع مرغوب‌تر و گران‌تر دارچین است. در حالی که در بیشتر فروشگاه‌ها دارچین کاسیا یافت می‌شود. عوارضی که ذکر کردیم، بیشتر برای مصرف زیاد دارچین کاسیا صدق می‌کنند.

در ضمن دارچین ممکن است با برخی داروهای دیابت، بیماری‌های قلبی و کبدی و حتی استامینوفن‌ها تداخلات دارویی نیز ایجاد کند. پس اگر داروی خاصی مصرف می‌کنید، حتما در این‌باره با پزشک متخصص خود مشورت کنید.

چقدر و چگونه دارچین بخورم تا لاغر شوم؟ از فیت کلاب بپرسید!

در این مطلب درباره خواص چای دارچین صحبت کردیم. دارچین یک ادویه بسیار محبوب و مفید است که تقریبا در سرتاسر جهان استفاده می‌شود. هرچند اصلی‌ترین محل کشت و پرورش آن کشور سری‌لانکاست. دارچین طبع گرم و خشک دارد. از آن‌جا که طبع چای نیز گرم و خشک است، بنابراین یکی از خواص چای دارچین از بین بردن بلغم و سردی معده است. دارچین باعث کاهش اشتها و چربی‌سوزی می‌شود و در نتیجه به کاهش وزن کمک می‌کند. به علاوه چای دارچین بدن را گرم نگاه می‌دارد و برای سرماخوردگی بسیار مفید است. در ضمن از دردهای عضلانی زمان پریودی می‌کاهد.

در صورت مصرف بیش از حد دارچین ممکن است با مشکلاتی مثل زخم دهان، بیماری‌های کبدی و کاهش بیش از حد قند خون مواجه شوید. به دلیل تداخلات دارویی، اگر داروی خاصی مصرف می‌کنید، بهتر است درباره خوردن دارچین با پزشک متخصص خود مشورت کنید.

آشنایی با خواص گیاهان دارویی و نحوه مصرفشان به خصوص برای لاغری وقت و زمان زیادی می‌خواهد. بسیاری از این گیاهان با وجود فواید بسیار تداخلات دارویی مختلف دارند یا مصرفشان برای بعضی افراد مناسب نیست. به همین دلیل مراجعه به کارشناسان این زمینه کار را برای شما آسان‌تر می‌کند. فیت کلاب یک مجموعه در حوزه سلامت است که کارشناسانش با آمادگی کامل به هرگونه سوالی درباره رژیم غذایی و خوراکی‌های مختلف برای چاقی و لاغری پاسخ می‌دهند. در ضمن می‌توانید هرجای دنیا که هستید با توجه به شرایط جسمی و نوع زندگیتان برنامه‌های اختصاصی غذایی و ورزشی بگیرید. در سایت ثبت‌نام کنید و تشکیل پرونده دهید تا از خدمات متنوع فیت کلاب بهره‌مند شوید.

سوالات متداول

طبع دارچین چیست؟

دارچین و چای هر دو طبعی گرم و خشک دارند و مصرف آن‌ها برای سردی معده و افرادی که طبع سرد و تر دارند، بسیار مناسب است. کسانی که طبع گرم دارند، باید در مصرف چای دارچین احتیاط کنند.

خواص چای دارچین کدامند؟

چای دارچین خواص بی‌شماری دارد. این دم‌نوش باعث کاهش دردهای پریودی می‌شود؛ عفونت را کاهش می‌دهد؛ از استرس می‌کاهد؛ بدن را گرم نگاه می‌دارد و با مشکلات معده و گوارش مقابله می‌کند.

[elementor-template id=”25395″]

آیا مصرف زیاد چای دارچین عوارض دارد؟

در صورتی که چای دارچین را بیش از حد مصرف کنید، ممکن است با مشکلات کبدی، زخم دهانی و مشکلات تنفسی مواجه شوید. در ضمن اگر داروی خاصی مصرف می‌کنید، حواستان به تداخلات دارویی چای دارچین باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --