خواص نان جو؛ دانستنی‌های جالب درباره خواص نان جو

اکثر ما از خواص نان جو تقریبا آگاهیم اما پیش از اینکه به بررسی خواص نان جو بپردازیم. ابتدا باید بدانیم نان جو چگونه تهیه می‌شود. جو یک غله بسیار سالم و سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و سایر ترکیبات گیاهی مفید است. فیبر موجود در نان جو می‌تواند منجر به هضم بهتر، کاهش گرسنگی و کاهش وزن شود. در تهیه نان جو، حدود ۲۰ درصد آرد جو را با ۸۰ درصد آرد گندم و روغن مخلوط می‌کنند. علاوه بر این، شیره مالت نیز به آن اضافه می‌شود که ضمن شیرین‌تر کردن طعم نان، یک رنگ تیره به آن می‌دهد.

مصرف نان جو میزان اسید اوریک کلسترول و قند را در بدن بسیار کاهش داده اما در عین حال دارای سطح انرژی بالایی است. طبق گفته متخصصین نان جو 2 برابر نان گندم سبوس دارد. شاید برخی از شما از خواص نان جو برای سلامتی و حتی کاهش وزن اطلاعی نداشته باشید. در این بخش از مقاله فیت کلاب ما قصد داریم خواص نان جو را بررسی کنیم. اگر مایلید درباره خواص نان جو بیشتر بدانید تا انتهای این بخش از مقاله فیت کلاب ما را همراهی کنید.

خواص نان جو؛ مزیت‌های سلامتی نان جو کدام است؟

در این بخش قصد داریم خوان نان جو را برایتان توضیح دهیم. بخش کثیری از خواص نان جو، مربوط به فیبر (خصوصاً نوع محلول) موجود در این دانه است. فیبر خواص مختلفی از جمله تقویت گوارش، کاهش گرسنگی، کنترل قند و فشار خون و بسیاری خواص دیگر، در دارد. در ادامه این بخش خواص نان جو را برایتان شرح داده‌ایم.

1- سرشار از مواد مغذی مفید؛ دانه گیاهی حاوی فیبر!

نان جو سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و سایر ترکیبات گیاهی مفید است. دانه جو از جو پوست گرفته تا بلغور جو، پولک و آرد در دسترس همگان قرار دارد. نان جو منبع غنی فیبر، مولیبدن، منگنز، سلنیوم، مس، ویتامین B1، کروم، فسفر، منیزیم، نیاسین و لیگنان‌ها (گروهی از آنتی اکسیدان‌ها که باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان و بیماری قلبی می‌شود) است.

با این حال، مانند همه غلات کامل، جو دارای مواد ضد مغذی است که هضم و جذب مواد مغذی بدن شما را مختل می‌کند. سعی کنید دانه جو را خیس کنید تا محتوای ضد مغذی آن کاهش یابد. این روش‌های آماده‌سازی باعث جذب بیشتر مواد مغذی جو می‌شود. خیساندن و جوانه زدن جو ممکن است سطح ویتامین، مواد معدنی، پروتئین و آنتی اکسیدان را در جو نیز افزایش دهد.

تأثیر نان جو برای لاغری

2- تأثیر نان جو برای لاغری؛ ایجاد احساس سیری طولانی مدت!

با خواص نان جو برای لاغری بیشتر آشنا شوید. جو ممکن است گرسنگی را کاهش دهد و احساس سیری را تقویت کند، که در طول زمان منجر به کاهش وزن شود. نان جو به دلیل داشتن فیبر بالا، گرسنگی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. فیبر محلول معروف به بتا گلوکان بسیار مفید است.

فیبرهای محلول مانند بتا گلوکان تمایل به تشکیل یک ماده ژل مانند در روده شما دارند که روال هضم و جذب مواد مغذی را  آرام می‌کند. به نوبه خود، این امر اشتهای شما را کاهش می‌دهد و سیری را تقویت می‌کند. بررسی 44 مطالعه نشان داد که فیبرهای محلول، مانند بتا گلوکان، موثرترین نوع فیبر برای کاهش اشتها و مصرف غذا است. علاوه بر این، فیبر محلول ممکن است باعث کاهش تجمع چربی در اطراف شکم شما شود.

[elementor-template id=”25395″]

3- بهبود هضم غذا با فیبر موجود در نان جو؛ راهی برای کاهش احتمال یبوست!

یکی دیگر از خواص نان جو، کمک به عمل هضم غذاست. نان جو می‌تواند سلامت روده شما را تقویت کند که بار دیگر، به دلیل محتوای بالای فیبر موجود در دانه جو است. بیشتر فیبر موجود در جو نامحلول بوده که در آب حل نمی‌شود. فیبر نامحلول موجود در نان جو حرکت روده را تسریع می‌کند و احتمال یبوست شما را کاهش می‌دهد.

در یک مطالعه چهار هفته‌ای در زنان بالغ، خوردن نان جو بیشتر باعث بهبود عملکرد روده و افزایش حجم مدفوع شد. از سوی دیگر، محتوای فیبر محلول نان جو، غذای باکتری‌های مفید روده را فراهم می‌کند که اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه (SCFAs) تولید می‌کنند. تحقیقات نشان می‌دهد که SCFA به تغذیه سلول‌های روده، کاهش التهاب و بهبود علائم اختلالات روده مانند سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) ، بیماری کرون و کولیت اولسراتیو کمک می‌کند.

4- جلوگیری از تشکیل سنگ صفرا با خوردن نان جو؛ میزان ابتلا را 13 درصد کاهش دهید!

با خوردن نان جو از خواص دانه جو برای جلوگیری از تشکیل سنگ صفرا بهره‌مند شوید. محتوای فیبر بالای نان جو همچنین ممکن است به جلوگیری از سنگ کیسه صفرا کمک کند. سنگ‌های صفراوی می‌توانند خود به خود در کیسه صفرا، اندام کوچکی که در زیر کبد قرار دارد، تشکیل شوند. کیسه صفرا اسیدهای صفراوی تولید می‌کند که بدن شما از آنها برای هضم چربی استفاده می‌کند.

در بیشتر موارد، سنگ کیسه صفرا هیچ علامتی ندارد. با این حال، گاهی اوقات، سنگ‌های صفراوی بزرگ می‌توانند در مجرای کیسه صفرا گیر کنند و باعث درد شدید شوند. چنین مواردی اغلب نیاز به جراحی برای برداشتن کیسه صفرا دارند. نوع فیبر نامحلول موجود در نان جو ممکن است به جلوگیری از تشکیل سنگ کیسه صفرا و کاهش احتمال جراحی کیسه صفرا کمک کند. در یک تحقیق، زنانی که بالاترین مقدار فیبر مصرفی را داشتند، 13 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سنگ‌های صفراوی بودند که نیاز به برداشتن کیسه صفرا دارند. هر 5 گرم افزایش در مصرف فیبر نامحلول خطر سنگ کیسه صفرا را تا حدود 10 درصد کاهش می‌دهد.

در مطالعه دیگری، افراد چاق در یکی از دو رژیم کاهش وزن سریع یکی غنی از فیبر و دیگری حاوی پروتئین قرار گرفتند. کاهش وزن سریع می‌تواند خطر ابتلا به سنگ کیسه صفرا را افزایش دهد. پس از 5 هفته، شرکت کنندگانی که دارای رژیم غذایی غنی از فیبر بودند، نسبت به کسانی که غذای غنی از پروتئین مصرف کردند، سه برابر کیسه صفرا سالم‌تری داشتند.

5- کاهش کلسترول با خوردن نان جو؛ کبد را مراقبت کنید!

با خواص نان جو برای کاهش سطح کلسترول آشنا شوید. نان جو همچنین ممکن است سطح کلسترول شما را کاهش دهد. نشان داده شده است که بتاگلوکان‌های موجود در جو با اتصال به اسیدهای صفراوی، کلسترول بد LDL را کاهش می‌دهند. بدن این اسیدهای صفراوی را از طریق مدفوع خارج می‌کند. سپس کبد شما باید کلسترول بیشتری را برای تولید اسیدهای صفراوی جدید مصرف کند و به نوبه خود میزان کلسترول در گردش خون را کاهش دهد.

در یک مطالعه، به مردان دارای کلسترول بالا یک رژیم غذایی غنی از گندم کامل، برنج قهوه‌ای و نان جو دادند. پس از 5 هفته، افرادی که نان جو مصرف کردند، 7 درصد بیشتر از شرکت کنندگان در دو رژیم دیگر، سطح کلسترول آن‌ها کاهش یافت. مطالعات آزمایشگاهی، حیوانی و انسانی همچنین نشان می‌دهد که SCFA‌های تولید شده زمانی که باکتری‌های مفید روده از فیبر محلول تغذیه می‌کنند، ممکن است به جلوگیری از تولید کلسترول نیز کمک کند و سطح کلسترول را کاهش دهد.

وضعیت بدنی من به چه صورت است ؟

باید بدونیم وضعیت تناسب اندام ما به چه شکلی هست ؟ لاغریم ، اضافه وزن داریم یا وزنمون ایده آل هست. برای این که متوجه این قضیه بشیم یک شاخص معروف به اسم BMI یا شاخص توده بدنی داریم. برای حساب کردنش باید قد و وزنمون رو با جنسیت توی فرمول بزاریم از طریق جدول ها ببینیم توی چه شرایطی هستیم، اما اصلا نگران نباشید نیازی به حساب و کتاب کردن نیست. فقط کافی فرم زیر رو پر کنید و تا به صورت اتوماتیک شاخص توده بدنی شما حساب بشه و وضعیت بدنتون رو به شما نشان بده. بعد از پر کردن فرم اگر فکر کردی نیاز به یک برنامه اختصاصی تمرین و تغذیه دارید که با کمترین هزینه براتون طراحی و ارسال بشه کافی روی دکمه درخواست مشاوره کلیک کنی مشخصاتت رو بزنی تا کارشناس های ما تو اولین فرصت ( معمولا 2 روز بعد ) باهاتون تماس بگیرن و برای رسیدن به هدف راهنماییتون کنند. اگر هم عجله دارید برای دریافت برنامه اختصاصی می تونید توی سایت ثبت نام کنید و سفارش طراحی برنامه تمرین و تغذیه رو از قسمت دریافت برنامه جدید خودتون رو ثبت کنید.

 

محاسبه BMI - شاخص توده بدنی

bmi
loader...

 

6- کاهش ابتلا به بیماری قلبی با خوردن نان جو؛ فشار خون و سطح کلسترول خون را کاهش دهید!

کاهش خطر بیماری قلبی یکی از خواص نان جو است. افزودن منظم نان جو به رژیم غذایی ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد. در بررسی اخیر نشان داده شد که مصرف متوسط 8.7 گرم فیبر محلول جو در روز ممکن است با کاهش متوسط 0.3-1.6 میلی‌متر جیوه در فشار خون مرتبط باشد. دو عامل خطر شناخته شده برای بیماری قلبی فشار خون بالا و کلسترول LDL بالا است، که کاهش این دو عامل می‌تواند از قلب شما محافظت کند.

کاهش ابتلا به دیابت با خوردن نان جو

7- کاهش ابتلا به دیابت با خوردن نان جو؛ حرکات روده را سرعت ببخسید!

یکی دیگر از خواص نان جو، کاهش خطر ابتلا به دیابت است. جو به دلیل محتوای غنی منیزیم خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را با کاهش سطح قند خون و بهبود ترشح انسولین کاهش می‌دهد. نان جو سرشار از فیبر محلول است که با آب و سایر مولکول‌ها در حین حرکت در دستگاه گوارش شما، جذب قند را در جریان خون کاهش می‌دهد. در یک مطالعه، روزانه به شرکت‌کنندگانی که قند ناشتا ضعیفی داشتند، بلغور جو دوسر یا تکه جو داده شد. پس از سه ماه، سطح قند خون و انسولین ناشتا در افرادی که جو می‌خوردند 9 تا 13 درصد کمتر شده بود.

8- پیشگیری از سرطان روده بزرگ با خوردن نان جو؛ پیشگیری مهم است!

پیشگیری از سرطان روده بزرگ از دیگر خواص نان جو است. فیبر نامحلول جو به طور خاص به کاهش زمان صرف غذا برای پاکسازی روده کمک می‌کند، که به ویژه در برابر سرطان روده بزرگ از شما محافظت می‌کند. علاوه بر این، فیبر محلول در جو ممکن است به مواد سرطان‌زا مضر در روده شما متصل شود و آنها را از بدن شما خارج کند. همچنین سایر ترکیبات موجود در جو، از جمله آنتی اکسیدان‌ها، اسید فیتیک، اسیدهای فنولیک و ساپونین‌ها باعث کاهش سرطان روده می‌شود.

مشاوره تخصصی تغذیه را از کارشناسان مجموعه فیت کلاب دریافت کنید!

در این مقاله ما با خواص نان جو آشنا شدیم. جو یک غله بسیار سالم و سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و سایر ترکیبات گیاهی مفید است. شما با قرار دادن نان جو به عنوان یک عنصر منظم در رژیم غذایی خود می‌توانید از بیماری‌های مزمن مانند دیابت، بیماری قلبی و حتی انواع خاصی از سرطان پیشگیری کنید. اگر شما نیاز به اطلاعات بیشتری درباره خواص نان جو و تاثیر ان بر کاهش وزن دارید می‌توانید با کارشناسان ما در مجموعه فیت کلاب از طریق شماره تماس 02191090095 ارتباط برقرار کنید.

فیت کلاب مجموعه‌ای فعال در حوزه سلامت است و شما را با ارائه برنامه غذایی و ورزشی اختصاصی برای داشتن وزن مناسب، همراهی می‌کند. پس از ثبت نام و تشکیل پرونده می‌توانید از متخصصین تغدیه مجموعه فیت کلاب مشاوره بگیرید و برنامه غذایی متناسب با وضعیت عمومی بدن و سبک زندگی خاص خود دریافت کنید. همراه با فیت کلاب در مسیر سبز سلامت قدم بردارید.

سوالات متداول

فواید نان جو چیست؟

فیبر موجود در جو ممکن است باعث کاهش کلسترول در افراد مبتلا به کلسترول بالا شود. جو می‌تواند به کاهش سرطان رودهُ دیابت و وزن شما نیز کمک کند.

آیا خوردن روزانه نان جو مفید است؟

در یک مطالعه چهار هفته‌ای بر روی 28 فرد سالم، مصرف 60 گرم جو در روز باعث افزایش یک نوع باکتری مفید در روده می‌شود که به کاهش التهاب و بهبود تعادل قند خون کمک می‌کند.

نان جو پروتئین است یا کربوهیدرات؟

کربوهیدرات. شما با خوردن نان جو 44.3 گرم کربوهیدرات در یک وعده، 6 گرم فیبر و 0.4 گرم قند طبیعی مصرف خواهید کرد. بقیه کربوهیدرات‌های جو نشاسته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --