مدیریت استرس بر تناسب اندام چه تاثیری دارد؟ آیا استرس زیاد باعث افزایش یا کاهش اشتها میشود؟ برای جواب به این سوالات باید بگوییم که سطح استرس بالا بر کل زندگی از جمله تناسب اندام تاثیر خواهد گذاشت. زیرا زمانی که فرد روحیه و روان خوبی نداشته باشد، نمیتواند رژیم غذایی خوب و سالمی را رعایت کند. همچنین ورزش را نیز نمی تواند به صورت منظم انجام دهد.
این در حالی است که اغلب پزشکان و روانپزشکها برای افرادی که استرس زیادی دارند، ورزش منظم و رژیم غذایی سالم را توصیه میکنند. در ادامه این مطلب از فیت کلاب با ما همراه باشید تا با مدیریت استرس بر تناسب اندام آشنا شویم.
اثرات استرس بر وزن؛ چه هورمونی باعث افزایش یا کاهش اشتها میشود؟
استرس در کوتاهمدت باعث از دست دادن اشتهای فرد میشود. اما استرسهای مزمن اثرات معکوسی خواهند داشت و باعث افزایش اشتها و اضافه میشوند. استرس در کوتاهمدت باعث میشود مغز یک هورمون سرکوب کننده اشتها به نام هورمون آزاد کننده کورتیکوتروپین تولید کند.
در مواقع استرس، سیگنالهایی به غدد فوق کلیوی ارسال میشود که باعث تولید آدرنالین خواهد شد. این فرآیند بهعنوان بخشی از واکنش جنگ یا گریز، بهطور موقت هرگونه میل به خوردن را سرکوب میکند. از طرف دیگر استرس مداوم باعث ترشح هورمونی به نام کورتیزول میشود. این هورمون اشتها را افزایش میدهد و اگر استرس از بین نرود، سطح کورتیزول و اشتها خیلی زیاد افزایش خواهد یافت.
اثرات استرس شدید بر بدن؛ اهمیت مدیریت استرس را بدانیم
استرس زیاد برای مدت طولانی تاثیر بسیار زیادی بر بدن میگذارد. در ادامه با مهمترین اثرات استرس بر بدن و تناسب اندام آشنا خواهیم شد:
- استرس زیاد و تاثیر بر هورمونها: افزایش سطح استرس باعث ایجاد یک حالت دفاعی در بدن میشود. این روند روی تولید هورمونها اثر میگذارد. به عنوان مثال هورمون آدرنالین با افزایش استرس در بدن تولید میشود که باعث افزایش انرژی و سپس تولید هورمون کورتیزول خواهد شد. کورتیزول هورمونی است که باعث ایجاد حس گرسنگی و افزایش اشتها خواهد شد.
- تضعیف سیستم ایمنی بدن با افزایش استرس: استرس زیاد باعث عدم تاثیرگذاری داروها و مواد مغذی در بدن میشود. به همین دلیل سیستم ایمنی ضعیف شده و فرد خیلی راحتتر بیمار خواهد شد.
- افزایش میل به غذاهای چرب و پرکالری با استرس زیاد: ترشح هورمونهای آدرنالین و کورتیزول باعث میل به مصرف خوراکیهای پرکالری میشود. به همین دلیل است که افراد در زمان استرس میل به مصرف بستنی، شکلات و غذاهای فست فودی دارند.
- تاثیر آدرنالین تولید شده بر قند خون: ترشح و افزایش سطح آدرنالین با کاهش قند خون در بدن ارتباط دارد. به همین دلیل است که افراد استرسی خیلی سریع دچار افت قند خون میشوند. از طرفی دیگر کاهش قند خون باعث ایجاد اشتها برای مصرف شیرینیجات خواهد شد.
- استرس بر متابولیسم هم اثر دارد: افراد استرسی کالری کمتری میسوزانند. در این حالت با اضطراب زیاد، سطح انسولین بالا رفته و چربیها در بدن تجمع پیدا میکنند و روند اضافه وزن و چاقی تسریع میشود.
در این حالت باید بگوییم که استرس، چه کم و چه زیاد برای بدن و روحیه افراد اصلا خوب نیست.
ارتباط ناسالم بین استرس و افزایش وزن؛ با دانستن این موارد به فکر سلامتی و تندرستی خود باشید
ارتباط بین استرس بالا و افزایش یا کاهش وزن ثابت شده است. در این حالت فرد با توجه به علائم، اضافه وزن و حالات روحی متوجه میشود که استرس باعث تغییر وزن شده است. در این حالت با تشخیص علت مشکل، قدمی در بهبود وضعیت برداشته میشود. در ادامه به چند توصیه برای بهبود وضعیت و مدیریت استرس بر تناسب اندام اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- ورزش: با انجام ورزش با سطح و شدت بالا، سطح هورمون کورتیزول در بدن برای مدت کوتاهی افزایش مییابد. در این حالت اشتهای فرد به دلیل استرس زیاد کنترل خواهد شد.
- مدیتیشن: بسیاری از مطالعات نشان دادهاند که مدیتیشن استرس را کاهش میدهد. این عمل همچنین ممکن است به افراد انگیزه دهد تا در مورد غذاهایی که برای خرید و مصرف انتخاب میکنند هوشیارتر باشند.
- حمایت عاطفی: به نظر میرسد حمایت دوستان و خانواده در مقابله با استرس مفید است. تحقیقات همچنین نشان داده است افرادی که در محیطهای استرسزا کار میکنند، اگر احساس کنند از طرف اطرافیانشان حمایت میشوند، به طور قابلتوجهی کمتر دچار مشکلات سلامت روانی خواهند شد.
با رعایت همین چند نکته ساده سطح استرس را در خود کنترل کنید تا علاوه بر روحیه خوب، تناسب اندام داشته باشید.
[elementor-template id=”25463″]
تاثیر استرس بر زنان و مردان؛ آیا استرس بر مردان و زنان به یک صورت تاثیر میگذارد؟
طبق تحقیقاتی که روی چندین هزار نفر انجام شده است، استرس روی زنان و مردان اثرات مختلفی دارد. به این صورت که افزایش استرس در مردان باعث میشود که به سمت مصرف دخانیات، ریزش و سفید شدن مو و تغییر خلق و خوی و عصبی شدن سوق پیدا کنند. در حالی که استرس طولانیمدت در زنان باعث بروز علائم زیر خواهد شد:
- افزایش اشتها، پرخوری و اضافه وزن
- ریزش و سفید شدن مو
- پیری و چین و چروک در پوست
- تغییرات هورمونی و تاثیر بر روند قاعدگی
- بی حالی و بیقراری
در این حالت نیاز است که خیلی سریع استرس مدیریت شود تا از آسیبهای بعدی آن جلوگیری شود.
معرفی راهکارهایی برای تناسب اندام؛ چگونه استرس و فشار روانی را مدیریت کنیم؟
عدم مدیریت استرس تاثیر بسیار زیادی بر کل بدن از جمله پوست، مو، وزن، فشار خون و بیماریهای زمینهای دارد. به همین دلیل باید در اسرع وقت برای درمان و رفع استرس خود اقدام کنید. یکی از بهترین راهکارها برای مدیریت استرس، ورزش و رژیم غذایی سالم است. در ادامه چندین رشته مختلف ورزشی را که به مدیریت استرس کمک میکنند را معرفی خواهیم کرد.
1- بهترین راه برای مدیریت استرس و هیجان انجام فعالیتهای پر انرژی است
مزایای ورزشهای هوازی مانند دویدن، رقصیدن و اسکیتسواری افزایش ضربان قلب و تخلیه انرژی است. هنگامی که ضربان قلب افزایش مییابد، بدن اندورفین ترشح میکند. هورمون اندروفین یکی از مواد مسکن است که در بدن به صورت طبیعی تولید میشود. با تولید اندورفین با کمک ورزش و بدون هیچ عوارضی، فرد احساس آرامش خواهد کرد و استرسهای اضافی را از خود دور میکنند.
فعالیتها و ورزشهای پرانرژی به افراد مختلف کمک میکنند تا از نظر جسمی و روحی بهتر شوند. فقط قبل از شروع هر تمرینی با شدت بالا حتما با پزشک خود مشورت کنید.
2- تکنیکهای کنترل استرس با ورزشهای آرامشبخش مانند یوگا
یوگا، ورزشی عالی برای کاهش استرس است که شامل مجموعهای از حالتهای حرکتی و ثابت یا وضعیتهای بدنی همراه با تنفس عمیق است. انجام منظم یوگا باعث ایجاد تقویت روحیه، بهبود آرامش طبیعی و تعادل در بدن خواهد شد. پس با کمک یوگا میتواند خیلی ساده استرس مزمن و کوتاهمدت خود را تسکین دهید.
3- برای مدیریت استرس بر تناسب اندام تای چی را امتحان کنید
مانند یوگا، تای چی نیز مجموعهای از حرکات بدن و تکنیکهای تنفسی است. اگرچه این حرکات ریشه در هنرهای رزمی دارد، اما برای آرام کردن ذهن، کاهش استرس و حالت دادن به بدن ورزش مناسبی است. طبق مطالعات اخیر، انجام ورزش تای چی برای ذهن و سلامتی بدن فواید بسیاری دارد. از مزایای انجام تای چی به صورت منظم میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- بهبود تراکم استخوان
- کاهش فشار خون
- تقویت سیستم ایمنی
- کاهش علائم بیماریهایی مانند نارسایی قلبی، آرتریت و فیبرومیالژیا
- امکان انجام این ورزش در هر محل یا مکانی
- انجام آسان و بدون نیاز به تجهیزات ورزشی
در این حالت بعد از یادگیری تای چی میتوانید استرس خود را مدیریت کنید تا این وضعیت روحی و روانی باعث افزایش اشتها و اضافه وزن شما نشود.
4- در صورت داشتن استرس پیلاتس کار کنید؛ اهمیت مدیریت استرس برای داشتن تناسب اندام
پیلاتس یکی دیگر از رشتههای ورزشی است که مجموعهای از حرکات کنترل شده و تمرینهای کششی است. تمرینات پیلاتس با تمرکز بالا باعث تقویت قدرت عضلانی و مفصلی، انعطافپذیری و استقامت بدن خواهد شد.
توجه داشته باشید که پیلاتس بر خلاف دیگر ورزشها، تحرک زیادی ندارد اما با قدرت بالایی انجام میشود. انجام پیلاتس برای مدتی طولانی باعث رفع استرس، تقویت بدن و ایجاد حس بهتری در افراد خواهد شد.
5- اگر استرس زیاد یا انرژی بالایی دارید، به آموزش مهارت مدیریت استرس با کیک بوکسینگ بپردازید
یکی از رشتههای ورزشی پر انرژی و با قدرت بالا، کیک بوکسینگ است. این ورزش که همراه با مشت و لگد زدن همراه است، باعث کاهش استرس و تخلیه انرژی ذخیره شده در بدن میشود. معمولا انجام ورزشهای پرتحرک مانند کیک بوکسینگ، برای تخلیه انرژی، عصبانیت و رفع استرس انجام خواهد داد. در حالت عادی کیک بوکسینگ به بهبود تعادل، افزایش انعطافپذیری و هماهنگی در بدن کمک میکند.
راهکارهای مدیریت استرس از منظر سبک زندگی اسلامی
باید بدانید که داشتن تناسب اندام و انجام ورزش منظم و رعایت رژیم غذایی سالم نه تنها برای سلامتی بدن خوب است. بلکه برای سلامتی روحی و روانی نیز مناسب خواهد بود. به همین دلیل در اغلب موارد روانپزشکها به بیماران و مراجعین خود که از مشکلات روحی یا استرس زیاد رنج میبرند، انجام ورزش و رعایت رژیم غذایی را توصیه میکنند.
تناسب اندام از دو جهت برای انسان خوب است، یکی داشتن اندام خوشفرم و زیبا و دیگری، مهم و ارزش قائل شدن برای خود است. همچنین باید اشاره کنیم که با کمک ورزش افراد مختلف میتوانند سطح استرس خود را مدیریت کنند. و با رژیم غذایی سالم سموم اضافی بدن را دفع و مواد مغذی را به بدن برسانند.
[elementor-template id=”25395″]
تکنیکهای کنترل و مدیریت استرس بر تناسب اندام را با فیت کلاب پیش ببرید
برای کنترل استرس راهکارهای مختلفی وجود دارد که افراد با توجه به شرایط خود باید انتخاب کنند. برای برخی افراد مدیتیشن مناسب است و برای برخی دیگر کیک بوکسینگ مناسبتر خواهد بود. اما برای مدیریت استرس بر تناسب اندام چطور باید ورزش و رژیم غذایی مناسب را انتخاب کنیم. در این زمان است که وجود مجموعههای سلامتی محور مانند فیت کلاب به چشم میخورد. فیت کلاب با داشتن مربیهای تخصصی در زمینههای ورزشی مختلف و کارشناسان تغذیه، به راحتی میتواند به شما کمک کنند.
کافی است با شماره 21910900950 تماس بگیرید و با مشاورین فیت کلاب در مورد وضعیت خود و ایدهآلی که در نظر دارید صحبت کنید. مشاورین ما با توجه به شرایط روحی، جسمی و محدودیتهایی که دارید، بهترین برنامه ورزشی و رژیم غذایی را به شما ارائه میدهند. فرقی ندارد که برنامه درخواستی برای مدیریت استرس بر تناسب اندام باشد یا کاهش یا افزایش وزن، مشاورین فیت کلاب پیوسته همراه شما هستند.
سوالات پرتکرار کاربران در مورد تاثیر مدیریت استرس بر تناسب اندام
مدیریت استرس و هیجان چه تاثیری بر تناسب اندام دارد؟
استرس زیاد در افراد مختلفی باعث افزایش اشتهای شدید یا بیاشتهایی خواهد شد. افزایش یا عدم اشتها برای بدن بسیار مضر است و باعث تغییرات ناگهانی وزن خواهد شد. به همین دلیل مدیریت استرس برای این افراد در این شرایط بسیار مهم است.
چگونه استرس و فشار روانی را مدیریت کنیم؟
با کمک مشاوره با روانپزشک، انجام ورزش مورد علاقه خود به صورت پیوسته، رعایت رژیم غذایی سالم و قرارگیری در جمع دوستان و خانواده میتواند استرس را مدیریت کنید.
اهمیت مدیریت استرس در روند کاهش وزن چیست؟
استرس زیاد باعث تولید هورمونهای خاصی در بدن میشود که به افزایش اشتها منجر خواهند شد. با کنترل سطح استرس از اشتهای کاذب میتوان جلوگیری کرد.