طرز تهیه 7 مدل خاگینه

خاگینه یکی از غذاهای سنتی کشور ایران است که در مدت زمان کوتاهی آماده می‌شود. در برخی موارد، خاگینه با عنوان خاگینه تبریزی نیز شناخته می‌شود. زیرا عموماً در شهرهایی مانند تبریز و زنجان سرو می‌شود. دستورالعمل‌های تهیه این غذا بسیار متنوع هستند. یکی از مهم‌ترین مزایای آن این است که می‌توان انواع خاگینه را بدون نیاز به فر و تنها با کمک یک تابه کوچک تهیه کرد.

 خاگینه معمولاً به عنوان پیش غذا یا به عنوان وعده صبحانه میل می‌شود. این غذا با اسامی دیگری مانند قیقاناخ شناخته می‌شود. همچنین سرشار از پروتئین است و طعم بسیار لذیذی دارد. در ادامه این مطلب از بلاگ تخصصی فیت کلاب قصد داریم طرز تهیه خاگینه را برای شما بیان کنیم. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

خاگینه چیست؟

خاگینه یک غذای ساده و لذیذ است که در زبان فارسی به معنی خوراکی می‌باشد. برای طرز تهیه خاگینه ساده با آرد به این صورت است که ابتدا زرده و سفیده تخم مرغ را هم بزنید. سپس آن را همراه با مقداری شکر یا کره سرخ کنید. دو ماده اصلی برای تهیه این غذا، آرد و تخم مرغ هستند. در تبریز و زنجان، غذایی با عنوان قیقاناخ سرو می‌شود که نوعی خاگینه نازک است. این غذا به طور معمول در وعده صبحانه و در کنار چای میل می‌شود. 

هنگام تهیه این غذای محلی، از شربت استفاده نمی‌شود. برای تهیه خاگینه زنجانی، باید مقداری شکر به مایع خاگینه اضافه کرد تا طعم آن شیرین شود. جالب است بدانید، این غذا در کشورهایی مانند افغانستان و پاکستان با عنوان خاگینا شناخته می‌شود و رسپی‌های بسیار متعددی دارد. خاگینایی که در کشور افغانستان یا پاکستان سرو می‌شود، ممکن است مانند خاگینه ایرانی حاوی شکر یا شربت نباشد. برای تهیه آن از مقدار زیادی فلفل استفاده می‌شود تا طعم تندی پیدا کند.

ارزش غذایی تخم مرغ در خاگینه

همانطور که می‌دانید، یکی از مهم‌ترین مواد اولیه این غذا تخم مرغ است. همین ماده اولیه، خاگینه را به یک وعده غذایی سالم و پرطرفدار تبدیل کرده است. این غذا می‌تواند بخش زیادی از پروتئین مورد نیاز بدن شما را تامین کند. تخم مرغ ارزش بیولوژیکی بالایی دارد و منبع سرشار از پروتئین است. پروتئین در سایر مواد غذایی مثل لبنیات، گوشت یا حبوبات وجود دارد. تعداد زیادی اسید آمینه ضروری مورد نیاز بدن در تخم مرغ وجود دارد. 

علاوه بر این، تخم مرغ حاوی ویتامین‌هایی مانند ویتامین سی است. این ویتامین نقش مهمی در واکنش‌های شیمیایی بدن دارد. بنابراین می‌توان گفت، خاگینه یک غذای سالم و مناسب برای رژیم‌های غذایی است. البته بهتر است قبل از مصرف این غذا با متخصصان تغذیه مشورت کنید. به خصوص اگر رژیم‌های غذایی لاغری، چاقی یا سایر برنامه‌های غذایی را دنبال می‌کنید.

طرز تهیه انواع خاگینه 

دستورالعمل‌های تهیه خاگینه بسیار متنوع هستند. در ادامه بهترین طرز تهیه انواع خاگینه را برای شما بیان می‌کنیم.

1.طرز تهیه خاگینه تبریزی

طرز تهیه خاگینه تبریزی مجلسی به این صورت است که ابتدا باید مواد اولیه‌ای مانند تخم مرغ، آرد، ماست شیرین، بکینگ پودر، پودر وانیل، روغن یا کره تهیه کنید. همانطور که ملاحظه می‌کنید، مواد اولیه این غذا بسیار ساده هستند. برای تهیه این غذا، ابتدا تخم مرغ‌ها را در یک ظرف بشکنید. سپس مقداری وانیل به آن اضافه کنید. محتویات ظرف را به خوبی هم بزنید تا کاملاً یکدست شود.

 سپس مقداری آرد الک شده، بکینگ پودر و ماست را به مواد داخل ظرف اضافه کنید. مجدداً محتویات ظرف را هم بزنید. در مرحله بعد، مقداری روغن یا کره درون ماهیتابه بریزید و صبر کنید تا کره یا روغن داغ شود. سپس مایع خاگینه را داخل ماهیتابه بریزید. بعد از اینکه یک طرف آن سرخ شد، آن را برگردانید.

 سپس خاگینه را از ماهیتابه خارج کرده و روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن آن خارج شود. می‌توانید روی خاگینه شربت بریزید یا مقداری شکر به مایع خاگینه اضافه کنید. برای تزیین این غذا، مقداری مغز گردو، دارچین و گل محمدی روی آن بریزید.

[elementor-template id=”31890″]

2.طرز تهیه شربت خاگینه تبریزی

با توجه به اینکه این غذا معمولاً همراه با شربت یا شیره انگور سرو می‌شود، بنابراین باید از طرز تهیه شربت خاگینه اطلاع داشته باشید. برای تهیه شربت، ابتدا مقداری آب درون قابلمه بریزید. سپس کمی شکر به آن اضافه کنید و محتویات ظرف را هم بزنید.

 تعدادی دانه هل به مواد اولیه اضافه کرده و قابلمه را روی حرارت قرار دهید. کمی صبر کنید تا شکر در آب حل شود. زمانی که مواد داخل ظرف غلیظ شد، مقداری گلاب و زعفران به آن اضافه کنید. سپس شربت را در یخچال بگذارید تا خنک شود.

3.طرز تهیه خاگینه مغزدار

برای تهیه خاگینه مغزدار، مواد اولیه را به همان صورتی که در روش قبلی توضیح داده شد آماده کنید. سپس پودر هل، پودر گل محمدی، پودر دارچین و مغز گردو خرد شده را در یک ظرف بریزید و به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید. نیمی از مواد خاگینه را درون ماهیتابه بریزید. در تابه باید باز باشد. صبر کنید تا مواد اولیه سفت شود. 

در مرحله بعد، مخلوط مغزها را روی آن بریزید. سپس باقی مواد خاگینه را به ماهیتابه اضافه کنید. در ماهیتابه را بگذارید و صبر کنید تا غذا پخته شود. در نهایت، می‌توانید شربت یا شیره انگور را روی غذا بریزید تا طعم بهتری پیدا کند.

4.طرز تهیه خاگینه هویج

برای تهیه این غذا چند عدد هویج تهیه کنید. سپس هویج‌ها را پوست گرفته و درون قابلمه بیندازید. مقداری آب به قابلمه اضافه کنید. سپس ظرف را روی حرارت قرار دهید تا هویج‌ها پخته شود. در مرحله بعد، هویج‌های پخته شده را رنده کرده در ماهیتابه تفت دهید. سپس مواد خاگینه مثل تخم مرغ، آرد و آب را با یکدیگر مخلوط کنید.

 هویج‌های تفت داده شده را با مقداری زعفران مخلوط کنید. سپس این ترکیب را به مواد اولیه اضافه کنید‌. مایع غذا را در ماهیتابه بریزید. نکته مهمی که باید با توجه داشته باشید، این است که این غذا بر خلاف دستورالعمل‌های قبلی نیازی به ماست ندارد.

5.طرز تهیه خاگینه رولتی

برای تهیه این غذا، ابتدا باید مواد اولیه را مانند روش‌های قبلی آماده کنید. سپس مقدار کمی از مایع خاگینه را بردارید و در ماهیتابه بریزید. صبر کنید تا این لایه نازک پخته شود. سپس مقداری از شربت سرد را روی خاگینه گرم بریزید. در مرحله بعد، تعدادی مغز را روی محتویات ظرف بریزید و آن را رول کنید. سپس شربت را به خاگینه اضافه کنید. در نهایت، رول‌ها را با چاقو برش دهید و به چند تکه تقسیم کنید.

6.طرز تهیه خاگینه پاکستانی

اگر به دنبال یک غذای متنوع هستید، پیشنهاد می‌کنیم خاگینه پاکستانی را امتحان کنید. این غذا طعم بسیار دلپذیری دارد. برای تهیه آن، به مواد اولیه‌ای مثل تخم مرغ، پیاز، گوجه قرمز، فلفل سبز، گشنیز خرد شده، روغن، پودر فلفل قرمز، نمک و پودر زردچوبه نیاز دارید. ابتدا پیازها را به صورت ورقه‌ای برش بزنید و در روغن سرخ کنید. سپس مقداری نمک، گشنیز، پودر زردچوبه، فلفل، گوجه فرنگی خرد شده و آب به آن اضافه کنید.

 تمام مواد اولیه را با یکدیگر هم بزنید تا به خوبی مخلوط شوند. سپس تعدادی تخم مرغ را در یک ظرف دیگر بشکنید و هم بزنید. در مرحله بعد، سس را به تخم مرغ اضافه کنید. مجدداً مواد اولیه را با یکدیگر مخلوط کنید. یک تابه را روی حرارت قرار دهید و شعله را تا حد امکان کم کنید. مواد اولیه را در ماهیتابه بریزید. سپس خاگینه را با مقداری فلفل سبز و گشنیز تزیین کنید.

7.آموزش تهیه خاگینه با شیر

برای تهیه این غذا، ابتدا تعدادی تخم مرغ را در ظرف بشکنید. سپس مقداری شیر به آن اضافه کنید. محتویات ظرف را به خوبی هم بزنید تا به طور کامل ترکیب شوند. در مرحله بعد، آرد بکینگ پودر و وانیل را به محتویات داخل ظرف اضافه کنید. سپس مجدداً مواد اولیه را هم بزنید تا مخلوط شوند. یک ماهیتابه را روی شعله گاز قرار دهید. مواد خاگینه را درون ماهیتابه بریزید و صبر کنید تا یک طرف آن سرخ شود. بعد از اینکه یک طرف آن طلایی شد، خاگینه را برگردانید. می‌توانید این غذا را همراه با شیره شربت یا شیر خنک شده سرو کنید.

چند نکته در طرز تهیه خاگینه 

بهتر است هنگام پخت خاگینه به برخی نکات مهم توجه داشته باشید. در ادامه این نکات را برای شما بیان می‌کنیم:

  1. یکی از بهترین روش‌های پخت خاگینه، این است که این غذا را به صورت لقمه‌ای بپزید. برای انجام این کار، یک قاشق از مایع خاگینه را بردارید و درون ماهیتابه بریزید. یعنی آن را به شکل کوکو یا کتلت بپزید. 
  2. اگر تمایلی برای مصرف شربت ندارید، پیشنهاد می‌کنیم شیره انگور را انتخاب کنید. شیره انگور فواید بسیار زیادی برای سلامتی دارد و برای افرادی که رژیم‌های غذایی سالم را دنبال می‌کنند مناسب است.
  3. با توجه به اینکه خاگینه باید با دمای کم پخته شود، پیشنهاد می‌کنیم از شعله پخش کن استفاده کنید.
  4. یکی از روش‌های تهیه این غذا این است که از فر استفاده کنید. برای انجام این کار، باید فر را روشن کرده و روی درجه ۱۷۰ قرار دهید. برای اینکه مطمئن شوید خاگینه پخته شده است یا نه، با یک چنگال به مواد غذا فشار وارد کنید. اگر مواد خاگینه به چنگال نچسبید، یعنی غذا پخته شده است و باید از فر خارج شود.
  5. مقدار مصرف تخم مرغ، ماست و آرد با یکدیگر برابر است. اما شما می‌توانید با توجه به علاقه خود، یکی از مواد را به مقدار بیشتر مورد استفاده قرار دهید.
  6. مقدار مصرف شربت اهمیت بسیار زیادی دارد. تا حدی شربت اضافه کنید که خاگینه بافت آبکی و شل پیدا نکند.
  7. برای تهیه شربت خاگینه، می‌توانید از مقدار دلخواه شکر استفاده کنید. افرادی که به بیماری‌هایی مانند دیابت مبتلا هستند یا تمایلی برای مصرف غذاهای شیرین ندارند، می‌توانند مقداری کمتری شکر مصرف کنند.
  8. قبل از اینکه شعله را خاموش کنید، مقداری شکر روی لبه‌های خاگینه بپاشید. با انجام این کار، لبه آن سفت می‌شود و ظاهر زیباتری پیدا می‌کند.
  9. نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید، تفاوت دمای بین خاگینه و شربت است. اگر خاگینه داغ است، شربت باید سرد باشد. اما اگر شربت داغ است، بهتر است صبر کنید تا غذا خنک شود.

[elementor-template id=”25429″]

سخن پایانی 

در این مطلب به طور کامل درباره طرز تهیه خاگینه تخم مرغ توضیح داده شد. این غذا یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که در بسیاری از کشورها مثل پاکستان و افغانستان نیز سرو می‌شود. البته طرز تهیه این غذا در کشورهایی مانند پاکستان متفاوت است. در کشور ایران، خاگینه با استفاده از چند ماده اولیه ساده مثل آرد، ماست، تخم مرغ و شکر تهیه می‌شود. دستورالعمل‌های تهیه این غذا بسیار متنوع هستند که برخی از آن‌ها در این مطلب معرفی شد.

 اگر از مصرف غذاهای تکراری و ساده خسته شده‌اید و علاقه زیادی به مصرف غذاهای سالم دارید، پیشنهاد می‌کنیم به متخصصان تغذیه مراجعه کرده به برنامه غذایی دریافت کنید. متخصصان تغذیه مجموعه فیت کلاب، بهترین برنامه غذایی را در اختیار شما قرار می‌دهند تا بدنی سالم و خوش فرم داشته باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر، پیشنهاد می‌کنیم با کارشناسان این مجموعه تماس بگیرید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --