من یکی از طرفداران پروپا قرص سوپ جو ام. اما همین اضافه وزن و چاقی باعث شده از خوردن سوپ هم بترسم. واقعا هم ترسناکه! فکر کن یه لیوان آب بخوری و وزنت بره بالا! آخه چه جوری ممکنه؟ میدونم میدونم؛ تا الان با ۱۰۰ تا مشاور و کارشناس تغذیه صحبت کردم. متابولیسم و ژنتیک من اینجوریه دیگه چیکار کنم!
آخرین مشاوری که باهاش صحبت میکردم، بهم میگفت میتونم دستورالعملهای تهیه سوپ رژیمی رو امتحان کنم. من که تا الان چنین کاری رو نکردم. یعنی تا الان از همون دستورالعملهای قدیمی برای پختن سوپ استفاده میکردم. سوالی که در ذهنم ایجاد شده اینه که فرق اصلی بین سوپ رژیمی یا سوپ معمولی چیه؟
برای پیدا کرن جواب سوالم وارد گوگل شدم. نتیجه مطالعۀ چندین سایت مختلف بهم نشون داد که سوپ رژیمی از مواد اولیه مفیدتری تهیه میشه و تا حدودی سالمتره. به همین دلیل دست به کار شدم و به دنبال رسپیهای سوپ جو رژیمی گشتم. در ادامه بعضی از بهترین رسپیهای تهیه سوپ رژیمی جو رو به شما هم معرفی میکنم. اگر مثل من علاقۀ زیادی به سوپ دارین، پیشنهاد میکنم این دستورالعملها را امتحان کنین!
نحوه پخت انواع سوپ جو رژیمی
برخی از دستورالعملهای تهیه سوپ جو رژیمی به صورت زیر هستند:
1. سوپ رژیمی با جو ساده
برای تهیه این سوپ خوشمزه به چند ماده اولیه ساده نیاز دارید. این مواد اولیه شامل موارد زیر هستند:
- جو پرک 1/2 لیوان
- سینه مرغ 1 عدد
- هویج 2 عدد
- پیاز 1 عدد
- سیر 2 حبه
- کرفس خرد شده 2/1 لیوان
- برگ کرفس خرد شده مقداری
- نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه سوپ رژیمی با جو ساده
در مرحله اول ۵ لیوان آب درون قابلمه بریزید. سپس قابلمه را روی حرارت قرار دهید. در مرحله بعد، سینه مرغ خرد شده، جو پرک، پیاز خرد شده و سیر رنده شده و نمک و فلفل را به محتویات درون قابلمه اضافه کنید.
سپس گاز را روشن کنید (مراقب باشید که شعله زیاد نباشد. زیرا ممکن است مواد داخل قابلمه ته بگیرد و بسوزد) بعد از گذشت یک ساعت، هویج خرد شده، کرفس خرد شده و برگ کرفس خرد شده را به سوپ اضافه کنید. سپس حرارت را تا حد امکان کاهش دهید. بعد از اینکه سوپ آماده شد، میتوانید آن را همراه با ماست میل کنید.
[elementor-template id=”31885″]
2.سوپ رژیمی جو و مرغ و سبزیجات
این سوپ نیز میتواند یک پیش غذا یا میان وعده رژیمی برای شما باشد. برخی افراد با شنیدن نام مرغ یا گوش به وحشت میافتند! (نگران نباشید. اگر از دستورالعملهای درستی استفاده کنید، مرغ یا گوشت سایز کمر شما را افزایش نخواهد داد) برای تهیه این سوپ به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
- سینه مرغ: ۳۰۰ گرم
- جعفری خرد شده: ۴ قاشق غذاخوری
- پیاز: ۱ عدد متوسط
- هویج: ۱ عدد بزرگ
- رب گوجه: ۲ قاشق غذاخوری
- آرد برنج: ۱ قاشق غذاخوری سر پر
- آبلیمو یا لیموترش ۱ عدد
- جو پرک ۱ پیمانه سر خالی
- نمک و زردچوبه و فلفل به مقدار دلخواه
- روغن زیتون به مقدار کافی
- زرشک به مقدار دلخواه
روش پخت سوپ جو با مرغ و سبزیجات
طرز تهیه سوپ رژیمی جو با مرغ و سبزیجات به این صورت است که ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. سپس آن را در یک ماهیتابه بریزید و تفت دهید. در مرحله بعد، مقدار کمی زردچوبه به آن اضافه کنید. میتوانید برای تفت دادن پیاز از روغن زیتون استفاده کنید.
البته مراقب باشید که رنگ پیاز خیلی تغییر نکند. سپس مقدار کمی هویج خرد شده به پیاز اضافه کنید و تفت دهید. نمک و فلفل و زردچوبه را نیز اضافه کنید. مقدار کمی رب گوجه فرنگی را در یک کاسه بریزید. سپس کمی آب به آن اضافه کنید. این ترکیب را به باقی محتویات ظرف اضافه کنید و تمام مواد را برای بازه زمانی ۵ دقیقه تفت دهید.
در مرحله بعد، جو خیس خورده را به باقی مواد اولیه اضافه کنید و ۵ دقیقه تفت دهید. یک لیوان آب درون قابلمه بریزید. مواد اولیه تفت داده شده را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تا تمام مواد برای بازه زمانی ۶۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزند. در ۱۵ دقیقه آخر، آرد برنج را با آب ترکیب کنید و درون قابلمه بریزید. میتوانید این سوپ را با جعفری تزیین کنید.
3.سوپ جو و قارچ رژیمی
بیایید کمی خلاقیت به خرج دهیم و از مواد اولیه بیشتری برای تهیه سوپ جو رژیمی بدون مرغ استفاده کنیم. یکی از بهترین مواد اولیه قارچ است. برای تهیه این سوپ لذیذ به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
- قارچ
- پیاز، سیر، کرفس و هویج
- کنسرو گوجه فرنگی خرد شده
- ادویه جات: سه ادویه گرم شامل 1 قاشق چای خوری گشنیز، ½ قاشق چای خوری زیره سبز و ½ قاشق چای خوری پاپریکا دودی
- بلغور جو
- جعفری تازه برای تزیین
طرز تهیه سوپ جو و قارچ
قارچها را خرد کرده و در ماهیتابه بریزید. سپس با مقدار کمی روغن زیتون تفت دهید. این کار را تا جایی ادامه دهید که رنگ قارچ تغییر کند. برای مزهدار کردن قارچ از نمک استفاده کنید. در مرحله بعد، قارچها را از ماهیتابه خارج کنید و در یک ظرف کنار بگذارید. سپس پیاز، سیر، هویج و کرفس خرد شده را درون ماهیتابه بریزید و تفت دهید. برای تفت دادن مواد اولیه از روغن زیتون استفاده کنید. سبزیجات را تا جایی هم بزنید که نرم شوند.
برای مزهدار کردن سبزیجات از نمک و فلفل سیاه استفاده کنید. در مرحله بعد، گوجه فرنگی خرد شده و ادویهها را به محتویات ظرف اضافه کنید. از یک قاشق چایخوری گشنیز و نصف قاشق چایخوری زیره سبز و پاپریکا برای مزهدار کردن گوجه فرنگیها استفاده کنید. برای بهبود طعم سوپ، پیشنهاد میکنیم از آب گوشت یا آب سبزیجات استفاده کنید.
۶ فنجان آب گوشت کافی است. در مرحله بعد، یک فنجان بلغور جو اضافه کنید. مطمئن شوید که جو به طور کامل خیس خورده باشد. صبر کنید تا تمام مواد برای بازه زمانی ۵ دقیقه بجوشند. سپس در ظرف را بگذارید و ۴۵ دقیقه صبر کنید.
4.سوپ جو رژیمی با شیر
سوپ جو رژیمی با شیر را سر میز مهمان بگذارید و یک عمر تعریف و تمجید بشنوید! برای تهیه این سوپ خوشمزه به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
- جو نصف فنجان
- شیر به مقدار لازم
- پیاز ۱ عدد
- سیر رنده شده ۲ حبه
- قارچ یا تره فرنگی ۲ فنجان
- هویج رنده شده نصف فنجان
- کرفس یک چهارم فنجان
- آب سبزیجات یا آب مرغ ۲ لیتر
- آبلیمو۲ قاشق
- خامه ترش کم چرب نصف فنجان
- گشنیز خرد شده ۳ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل و زردچوبه مقدار لازم
- برگ بو ۲ عدد
طرز تهیه سوپ جو با شیر
ابتدا مقداری روغن زیتون در یک قابلمه بزرگ بریزید. سپس پیازها را به آن اضافه کرده و تفت دهید. در مرحله بعد سیر را اضافه کنید. توجه داشته باشید پیازها باید تا جایی تفت داده شوند که رنگ آنها به کاراملی و طلایی تغییر کند. سپس جو، تره فرنگی یا قارچ، هویج رنده شده، کرفس، برگ بو، ادویه، نمک، فلفل را اضافه کنید.
تمام مواد را هم بزنید و چند دقیقه تفت دهید. برای تهیه این سوپ میتوانید از جو پرک یا بلغور جو استفاده کنید. اما توجه داشته باشید که زمان پخته شدن بلغور جو با جو پرک متفاوت است. اگر عجله دارید، پیشنهاد میکنیم جو پرک را انتخاب کنید. کمی ابتکار به خرج دهید و از آب معمولی استفاده نکنید. بهتر است از آب مرغ استفاده کنید.
مقداری آب مرغ را به مواد اولیه اضافه کرده و صبر کنید تا جوش بیاید. سپس حرارت را کاهش دهید. در حدود یک ساعت صبر کنید تا سوپ غلیظ شود. برای اینکه سوپ لعاب بیاندازد، پیشنهاد میکنیم نیمی از محتویات قابلمه را خارج کرده و در مخلوط کن بریزید یا له کنید. سپس آن را به باقی مواد اولیه اضافه کنید.
5.سوپ جو و گوشت رژیمی
چی بهتر از اینکه در فصل زمستان و پاییز یک سوپ جو خوشمزه میل کنید؟ همانطور که گفته شد، استفاده از گوشت برای تهیه سوپ رژیمی جو پرک یا بلغور جو هیچ مانعی ندارد. منتها باید به میزان مصرف گوشت توجه داشته باشید. این سوپ لذیذ در باز زمانی یک الی دو ساعت آماده میشود. مواد اولیه برای تهیه این سوپ شامل موارد زیر هستند:
- ۱۵۰ گرم گوشت
- ۱۰۰ گرم جو پوست کنده
- ۲ قاشق غذاخوری پیاز داغ
- گشنیز تازه به مقدار لازم
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
مراحل تهیه سوپ جو و گوشت رژیمی
طرز تهیه سوپ جو رژیمی با گوشت به این صورت است که ابتدا به سراغ گوشت بروید و گوشتها را به طور کامل بپزید. میتوانید با توجه به سلیقه خود از انواع گوشت مثل گوشت گوسفند یا گوشت گوساله استفاده کنید. اما پیشنهاد میکنیم از گوشت گوساله کم چرب استفاده کنید. زیرا گوشت گوسفند چربی بسیار زیادی دارد و ممکن است برای شما مناسب نباشد. گوشتها را خرد کرده و درون یک قابلمه بریزید.
سپس مقدار بسیار کمی روغن زیتون، فلفل، زردچوبه و پیاز داغ به آن اضافه کنید. اجازه دهید تا گوشت روغن بیاندازد. بهتر است گوشت را تا جایی تفت دهید که تغییر رنگ دهد. در مرحله بعد، سه لیوان آب سرد به گوشت اضافه کنید. سپس دو ساعت صبر کنید تا گوشتها پخته شوند. یک قابلمه دیگر روی حرارت قرار دهید و جو پوست کنده را به آن اضافه کنید. سپس ۳ لیوان آب روی جو بریزید.
در حدود یک الی دو ساعت صبر کنید تا جو نرم شود و لعاب بیاندازد. حالا گوشت پخته شده را از قابلمه خارج کرده و ریش ریش کنید. گوشت ریش ریش شده را به جو اضافه کنید. سپس تمام مواد اولیه را با گوشتکوب برقی پوره کنید یا مواد اولیه را درون مخلوط کن بریزید. سپس آب گوشت را به پوره اضافه کنید.
میتوانید ۲ الی ۳ لیوان آب نیز اضافه کنید. سپس پوره را در یک قابلمه بریزید و برای بازه زمانی یک الی دو ساعت روی حرارت قرار دهید تا بپزد و قوام بیاید. در نهایت نمک و ادویه را به سوپ اضافه کنید. میتوانید از آبلیمو و گشنیز برای سرو این سوپ استفاده کنید.
[elementor-template id=”31901″]
اگر تا این جای مقاله به جواب سوالات خودتون نرسیدین میتوانید با مراجعه به تالارگفتوگو فیت کلاب سوالات خودتون رو از متخصصین ما بپرسید.
سخن پایانی
اگرچه من سرآشپز نیستم! ولی در این مطلب سعی کردم بهترین و مفیدترین روشهای تهیه سوپ جو رژیمی رو به شما آموزش بدم. واقعیت اینه که طرز تهیه غذاهای رژیمی کار چندان سختی نیست. سوپ که دیگه جای خود داره! با چند تا ترفند ساده میتونی یه غذای رژیمی و مفید داشته باشی.
به عنوان مثال برای سرخ کردن یا تفت دادن مواد اولیه از روغن زیتون یا باقی روغنهای گیاهی استفاده کنی یا درصد گوشت و مرغ سوپ رو تا حد امکان پایین بیاری. به خصوص اگر رژیمهای لاغری رو دنبال میکنی و تو مسیر کاهش وزن قرار داری، پیشنهاد میکنم حتماً به مقدار مصرف گوشت و مرغ توجه داشته باشی.
با این حال اگر این دستورالعملها، تو رو راضی نمیکنن و به دنبال یک برنامه اختصاصی برای خودت هستی، بهتره از متخصصان تغذیه مجموعه فیت کلاب مشاوره دریافت کنی. متخصصهای این مجموعه هر روز دارن به تعداد زیادی از متقاضیان، برنامه و مشاوره میدن. بهتره تو هم به جمع همه خوش اندامها بپیوندی و به فکر سلامتی بدنت باشی. برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر، با کارشناس این مجموعه تماس بگیر.