چرا همیشه خسته ام؛ بررسی دلایل خستگی مزمن

طبیعی است که گاهی اوقات احساس خستگی کنید. اما اگر همیشه خسته هستید و دلیل آن را نمی‌دانید. می‌تواند نشانه‌ای از یک مشکل باشد. آیا برای بیدار ماندن در طول روز تلاش می‌کنید یا انرژی ندارید؟ اگر بیش از حد احساس خستگی می‌کنید یا انرژی کمی دارید، تنها نیستید. خستگی ممکن است در اثر عوامل ساده‌ای مانند کمبود خواب، سرماخوردگی یا آنفولانزا ایجاد شود. با این حال، می‌تواند ناشی از شرایط سلامت زمینه‌ای نیز باشد. شما باید علت اصلی اینکه چرا همیشه خسته ام را پیدا کنید. برای آگاهی از تمام علل خستگی پایان‌ناپذیر، این مطلب از فیت کلاب را از دست ندهید.

چرا دائماً احساس خستگی می‌کنم؟ بررسی 9 دلیل اصلی

احساس خستگی در همه افراد با شدت‌های مختلف، امری نسبتاً رایج است. خستگی می‌تواند ناشی از علل مختلفی، مانند کار زیاد، تا دیر وقت بیدار ماندن یا به راحتی نخوابیدن باشد. بسیاری از مردم احساس خستگی مداوم را گزارش می‌کنند که یکی از دلایل رایج برای مراجعه افراد به پزشک عمومی است. چه چیزی می‌تواند باعث شود همیشه احساس خستگی کنید؟ برای بهبود سطح انرژی خود چه کاری می‌توانید انجام دهید؟

قبل از اینکه پزشک عمومی خود را ببینید. به این فکر کنید که چه چیزی می‌تواند شما را خسته کند. بسیاری از علل خستگی را می‌توان با ایجاد تغییرات ساده در سبک زندگی برطرف کرد. در ادامه 9 دلیل متداول که علت اصلی خستگی مداوم است را توضیح می‌دهیم.

1) سبک زندگی پرمشغله؛ شایع‌ترین دلیل اینکه چرا همیشه خسته ام

سبک زندگی پرمشغله شایع‌ترین دلیل خستگی مداوم است. انرژی زیادی برای کار، زندگی اجتماعی و خانواده صرف می‌کنید و زمان کمی برای استراحت دارید. سبک زندگی مدرن بسیار پرمشغله است. استفاده تقریباً مداوم ما از دستگاه‌های تلفن همراه و ساعات صرف شده در رسانه‌های اجتماعی کمکی به آن نمی‌کند. همه اینها رها شدن را سخت‌تر می‌کند.

  • در صورت امکان ساعات کاری خود را کاهش دهید.
  • اگر در خانه کار می‌کنید. یک فضای کاری مشخص ایجاد کنید. این فضای کاری مشخص به شما کمک می‌کند تا زمان کاری خود را تنظیم کنید.
  • میزان رفت‌وآمدهای غیرضروری خود را کاهش دهید.
  • میزان استس خود را کاهش دهید. نه گفتن به کارهایی که قادر به انجام آنها نیستید.

ایجاد تعادل بین کار و زندگی می‌تواند به شما کمک کند کمتر احساس خستگی کنید. برای ایجاد تعادل می‌توانید از افراد با تجربه کمک بگیرید.

2) رژیم غذایی ضعیف؛ رژیم غذایی نامتعادل

رژیم غذایی نامتعادل باعث ایجاد احساس خستگی می‌شود؛ زیرا بدن شما انرژی و مواد مغذی مورد نیاز را ندارد. خوردن بیش از حد کربوهیدرات‌های تصفیه شده، مانند نان سفید، ماکارونی، برنج و دسرهای شیرین، باعث احساس خستگی بیشتر می‌شود. زیرا این مواد غذایی یکباره سطح قند خون شما را بالا می‌برد. به دنبال آن بدن شما برای برگرداندن به حالت عادی میزان قند خون را به پایین می‌آورد. این حالت می‌تواند باعث احساس خستگی شود.

به جای داشتن رژیم غذایی کربوهیدرات‌های تصفیه شده، بهتر است که میوه، سبزیجات، آجیل و دانه‌های کافی مصرف کنید. همه اینها منابع عالی فیبر هستند که به حفظ سطح انرژی شما در طول روز کمک می‌کنند. همچنین باید مطمئن شوید که مواد مغذی کافی را از رژیم غذایی خود دریافت می‌کنید تا به سطح انرژی شما کمک کند. کمبود آهن و ویتامین D، می‌تواند باعث خستگی شود. خوردن غذاهای غنی از آهن، مانند اسفناج، نخود و لوبیا، می‌تواند کمک‌کننده باشد. همچنین مصرف مکمل‌های ویتامین بسیار مؤثر هستند. به خصوص در ماه‌های زمستان که از قرار گرفتن در معرض نور خورشید ویتامین D زیادی دریافت نمی‌کنید.

سطوح بالای استرس باعث ایجاد احساس خستگی

3) استرس زیاد؛ از بین برنده آرامش

سطوح بالای استرس باعث ایجاد احساس خستگی می‌شود. نگرانی در مورد کار، خانواده و امور مالی شما می‌تواند آرامش و خواب راحت شبانه را سخت کند. نگاهی به اینکه چگونه می‌توانید استرس خود را کاهش دهید به سلامت روان شما کمک می‌کند. درعین‌حال الگوی خواب شما را نیز بهبود می‌بخشد. استرس و خواب، بر احساس خستگی تأثیر می‌گذارند. استرس بالا می‌تواند پاسخی برای سؤال چرا همیشه خسته ام است.

شما باید در مورد استرس کاری با کارفرمای خود صحبت کنید. کمک مالی بگیرید یا بودجه‌ای واقع‌بینانه برای کاهش نگرانی‌های مالی در نظر داشته باشید. خانواده و دوستان خود در جریان علت استرس خود قرار دهید. همچنین می‌توانید استرس را با روش‌های مختلفی مانند پیاده‌روی، مدیتیشن، خواندن کتاب یا حمام کردن کنترل کنید.

4) کمبود خواب باکیفیت بالا؛ علائم کیفیت پایین خواب

حتی اگر هفت ساعت یا بیشتر در طول شب می‌خوابید. اگر خواب با کیفیتی نداشته باشید، همچنان احساس خستگی خواهید کرد. کیفیت خواب، میزان خواب شما در شب است. مشکل در به خواب رفتن و بیدار شدن دوره‌ای در طول شب نشان‌دهنده کیفیت پایین خواب شماست. عوامل سبک زندگی مانند ورزش محدود، مصرف کافئین و عادات بد خواب اغلب باعث کمبود خواب باکیفیت می‌شوند. وقتی خواب به تأخیر می‌افتد یا مختل می‌شود. الگوی خواب شما می‌تواند از بین برود. این حالت باعث می‌شود مغز شما به طور کامل استراحت نکند و بدن شما به طور کامل ترمیم نشود. در نتیجه، ممکن است شما خوابیده باشید، اما احساس خستگی می‌کنید.

5) اختلالات خواب؛ اختلالات رایج

اختلالات خواب شرایطی هستند که به طور مستقیم بر کیفیت و مدت خواب شما تأثیر می‌گذارند. علاوه بر احساس خستگی مداوم، علائم اختلال خواب شامل مشکلات خواب یا بیدار ماندن در طول روز است. اختلالات خواب رایجی که می‌تواند باعث احساس خستگی شود عبارت‌اند از:

  • بی‌خوابی: این وضعیت خوابیدن و به خواب رفتن را دشوار یا غیرممکن می‌کند. در نتیجه منجر به خواب‌آلودگی بیش از حد در طول روز می‌شود.
  • پاراسومنیا: این اختلال با فعالیت‌های شبانه غیرمعمول مشخص می‌شود که خواب را مختل می‌کند. این فعالیت‌ها شامل صحبت کردن در خواب، راه رفتن در خواب و خوردن مرتبط با خواب است.
  • آپنه خواب: این وضعیت باعث می‌شود که در هنگام خواب به طور موقت تنفس را متوقف کنید. باعث خروپف، نفس‌نفس‌زدن و کیفیت پایین خواب می‌شود.
  • اختلالات ریتم شبانه‌روزی: مشکلات مربوط به چرخه خواب و بیداری داخلی بدن شما (ریتم شبانه‌روزی) می‌تواند خواب شبانه و بیدار ماندن در روز را سخت کند.

برای تشخیص علمی و دقیق اختلالات خواب باید به متخصص مراجعه نمایید.

6) مشکلات تیروئید؛ کم کاری یا پرکاری تیروئید

احساس خستگی دائمی می‌تواند نشان‌دهنده سطوح بالا یا پایین هورمون تیروئید باشد. غده تیروئید شما نزدیک جلوی گردن قرار دارد و هورمون‌های لازم برای تنظیم متابولیسم را تولید می‌کند. تیروئید پرکار، بیش از حد هورمون تیروئید تولید می‌کند. در نتیجه، تنفس، ضربان قلب و هضم غذا همگی می‌توانند تسریع شوند. این امر مستلزم مصرف انرژی بیشتر بدن است که باعث می‌شود افراد احساس خستگی کنند. سایر علائم پرکاری تیروئید می‌تواند شامل موارد زیر باشد.

  • تحریک‌پذیری
  • مشکل خواب
  • کاهش وزن
  • نوسانات خلقی
  • تورم گردن ناشی از بزرگ شدن تیروئید (گواتر)
  • اسهال
  • لرزش دست
  • مشکل تحمل گرما
  • ضربان قلب تند

کم کاری تیروئید باعث می‌شود تیروئید به اندازه کافی هورمون تیروئید تولید نکند. بدون هورمون تیروئید کافی، تنفس، ضربان قلب و هضم شما کند می‌شود. این می‌تواند باعث شود که شما احساس تنبلی و خستگی کنید.

7) کم‌خونی؛ فقر آهن

اختلالی است که خون شما را برای حرکت اکسیژن در بدنتان مشکل می‌کند. علت رایج کم‌خونی، کمبود آهن است. آهن مانند واگن قطار عمل می‌کند که اکسیژن را در خون شما حمل می‌کند. افراد کم آهن، واگن کافی در قطار ندارند. آنها خسته هستند. وقتی می‌ایستند سرگیجه، مه مغزی و تپش قلب می‌گیرند. پزشک می‌تواند با یک آزمایش خون ساده شما را از نظر کم‌خونی بررسی کند.

اضافه وزن و احساس خستگی

8) اضافه وزن؛ چاقی

حفظ وزن بدن سالم برای سلامت کلی ضروری است. چاقی نه تنها به طور قابل توجهی با خطر بیشتر بسیاری از بیماری‌های مزمن مرتبط است. بلکه ممکن است خطر خستگی مزمن را نیز افزایش دهد. یکی از دلایل رایج خستگی در طول روز آپنه انسدادی خواب است که چاقی خطر ابتلا به آن را به شدت افزایش می‌دهد. همچنین بدون توجه به آپنه خواب با افزایش خواب‌آلودگی در طول روز مرتبط است. این امر نشان می‌دهد چاقی مستقیماً بر چرخه خواب تأثیر می‌گذارد.

حفظ وزن بدن سالم ممکن است از خواب خوب و سطوح انرژی پشتیبانی کند. توجه داشته باشید که برای جلوگیری از افزایش وزن و کاهش خستگی باید خواب باکیفیت داشته باشید.

9) هیدراتاسیون ناکافی؛ کم‌آبی بدن

هیدراته ماندن برای حفظ سطح انرژی مهم است. واکنش‌های بیوشیمیایی که هر روز در بدن اتفاق می‌افتد از آب بدن شما استفاده می‌کند. این مقدار آب باید جایگزین شود. کم‌آبی زمانی اتفاق می‌افتد که شما مایعات کافی برای جایگزین آب از دست رفته در ادرار، مدفوع، عرق و نفس خود نمی‌نوشید. کم‌آبی منجر به کاهش سطح انرژی و کاهش توانایی تمرکز می‌شود.

اکثرا شنیده‌اید که روزانه مصرف 8 لیوان آب ضروری است. نیاز به هیدراتاسیون به عوامل مختلفی از جمله وزن، سن، جنس و سطح فعالیت شما بستگی دارد. نکته کلیدی این است که نوشیدنی کافی برای حفظ هیدراتاسیون خوب داشته باشید. علائم شایع کم‌آبی بدن شامل تشنگی، خستگی، سرگیجه و سردرد است.

چرا همیشه خسته ام؟ چگونه کمتر احساس خستگی کنیم

اگر بیماری دارید که باعث خستگی شما می‌شود. مدیریت این وضعیت به شما کمک می‌کند که احساس هوشیاری بیشتری داشته باشید. تغییر عادات سبک زندگی نیز باعث می‌شود کمتر احساس خستگی کنید. برخی از راه‌هایی که به کاهش احساس اینکه چرا همیشه خسته ام کمک می‌کند عبارت‌اند از:

  • هر شب در ساعت مشخصی به رختخواب بروید و هر روز صبح در ساعت مشخصی از خواب بیدار شوید.
  • در اتاقی تاریک، خنک و ساکت بخوابید.
  • از خوردن وعده‌های غذایی زیاد قبل از خواب خودداری کنید.
  • سیگار را ترک کنید.
  • الکل را قبل از خواب محدود کنید.
  • از نوشیدن بیش از حد کافئین در طول روز خودداری و بعدازظهرها کافئین ننوشید.
  • یک روال ورزشی ثابت داشته باشید.

از استفاده از وسایل الکترونیکی که نور آبی محرک مغز تولید می‌کنند، مانند کامپیوتر و تلفن خودداری کنید. سطوح استرس را با فعالیت‌های آرامش‌بخش مانند مدیتیشن، تمرینات تنفسی یا یوگا کاهش دهید.

اگر تا این جای مقاله به جواب سوالات خودتون نرسیدین میتوانید با مراجعه به تالارگفتوگو فیت کلاب سوالات خودتون رو از متخصصین ما بپرسید

کاهش میزان خستگی خود با کمک فیت کلاب

چرا همیشه خسته ام؟ دلایل زیادی وجود دارد که چرا شما ممکن است این‌قدر احساس خستگی کنید. نخوابیدن کافی یا داشتن خواب بی‌کیفیت دو دلیل رایج برای خستگی هستند. اگر بیشتر اوقات احساس خستگی می‌کنید، ممکن است یک بیماری زمینه‌ای علت آن باشد. استرس، افسردگی، اختلالات خواب، کمبود مواد مغذی، مشکلات تیروئید و شرایط سلامت مزمن همگی می‌توانند شما را خسته کنند. داروها همچنین می‌توانند بر میزان خستگی شما تأثیر بگذارند.

برای درک علت اصلی خستگی خود و یافتن روش‌های کنترل آن می‌توانید از فیت کلاب کمک بگیرید. فیت کلاب با داشتن متخصصان زبده در این زمینه می‌تواند به شما کمک کند. برای مشاوره نیز می‌توانید با شماره 02191090095 تماس بگیرید.

سؤالات متداول

کدام یک از بیماری‌های زمینه‌ای موجب خستگی مزمن می‌شود؟

بسیاری از شرایط سلامتی می‌تواند بر سطح انرژی شما تأثیر بگذارد و شما را به طور مزمن خسته کند. بیماری قلبی، کبد، خودایمنی، کلیه، سرطان و غیره می‌تواند منجر به خستگی مزمن در شما شود.

آیا دارو می‌تواند باعث ایجاد خستگی شود؟

برخی از داروها به عنوان یک عارضه جانبی می‌توانند باعث ایجاد احساس خواب‌آلودگی یا خستگی در شما شوند. داروهایی مانند آنتی‌هیستامین‌ها، داروهای ضدافسردگی، داروهای ضد اضطراب و داروهای فشار خون می‌توانند باعث ایجاد خستگی شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --