سیپروهپتادین، یک محرک اشتها است که برای افزایش وزن در کودکان و بزرگسالان کماشتها کاربرد دارد. اثرات سیپروهپتادین به منظور افزایش اشتها و افزایش وزن احتمالاً به واسطه اثرات آنتی سروتونین آن بر مرکز تغذیه در هیپوتالاموس است. بیشتر از این دارو برای اثر ثانویه تحریک اشتها در بیماریهای مزمن استفاده میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مصرف سیپروهپتادین برای چاقی تا انتهای مطلب با فیت کلاب همراه باشید.
سیپروهپتادین چیست؟ نحوه عملکرد بر اشتها
سیپروهپتادین متعلق به گروهی از داروها است که به عنوان آنتیهیستامینهای آرامبخش شناخته میشوند. برای تسکین آلرژیها مانند تب یونجه و برخی بیماریهای پوستی آلرژیک استفاده میشود. میتوانید قرص سیپروهپتادین را بدون نسخه از داروخانه خریداری کنید.
اگر برخی از افراد در معرض موادی مانند گرده، خز حیوانات خانگی، گردوغبار خانه یا نیش حشرات قرار بگیرند. بدن آنها مقدار زیادی ماده شیمیایی به نام هیستامین تولید میکند. زمانی که ترشح هیستامین افزایش پیدا میکند علائم آلرژیک از جمله موارد زیر در فرد آشکار میشود
- بثورات پوستی
- عطسه
- آبریزش چشم
- آبریزش یا مسدود شدن بینی
از آنجا که سیپروهپتادین اثرات هیستامین را مسدود میکند. به تسکین علائم آلرژیک که در بالا اشاره کردیم، کمک میکند.
نحوه عملکرد سیپروهپتادین بر اشتها چگونه است؟ سیپروهپتادین به گیرندههای سروتونین 5-HT2 متصل و مانع از تحریک سروتونین میشود. سروتونین یک انتقالدهنده عصبی شیمیایی مهم در مغز است که بسیاری از عملکردها از جمله خواب، اشتها و حافظه را تنظیم میکند. سیپروهپتادین با کاهش سروتونین اشتها را تحریک میکند.
نکات مهم قبل از مصرف سیپروهپتادین؛ شرایط زمینهای خطرساز
برای اطمینان از اینکه این درمان برای شما مناسب است. قبل از شروع مصرف سیپروهپتادین، باید نکاتی را در نظر بگیرید. مهمترین نکات موارد زیر است. اگر شرایط ذکر شده را دارید حتماً با پزشک خود مطرح نمایید.
- شما باردار یا در حال تلاش برای بچهدار شدن یا شیردهی هستید.
- مشکل در کبد خود دارد.
- شما شرایطی مانند گلوکوم دارید که باعث افزایش فشار در چشم شما میشود.
- مشکلات پروستات دارید یا اگر در دفع ادرار با مشکل مواجه شدهاید.
- میدانید که زخم معده یا انسداد در روده کوچک خود دارید.
- شما مبتلا به صرع هستید.
- شما یک بیماری خونی ارثی نادر به نام پورفیری دارید.
- شما تا به حال به یک دارو واکنش آلرژیک داشتهاید.
قبل از مصرف حتماً داروهایی که مصرف میکنید را به پزشک خود اطلاع دهید.
طریقه مصرف قرص سیپروهپتادین برای چاقی؛ قرص و شربت
حتماً توجه داشته باشید که طریقه مصرف قرص سیپروهپتادین برای چاقی بهخصوص برای کودکان باید طبق دستور پزشک باشد. پزشک معمولاً ۲ تا ۳ بار در روز تجویز میکند. اگر از شربت سیپروهپتادین استفاده میکنید. از یک قاشق به عنوان معیار برای میل کردن شربت سیپروهپتادین در نظر داشته باشید.
دوز دارو در افراد مختلف بر اساس سن و شرایط آنها متفاوت است. در طریقه مصرف قرص سیپروهپتادین بهتر است آن را قبل یا بعد از وعدههای غذایی مصرف نمایید. حتماً آن را همراه با میزان زیادی آب میل کنید. در صورت فراموش کردن یک دوز، وعدههای دیگر را طبق برنامه مصرف نمایید.
طریقه مصرف قرص سیپروهپتادین برای چاقی متفاوت است. پزشک معالج با توجه به شرایط جسمانی شما این دارو را پیشنهاد میدهد. با وجود آنکه سیپروهپتادین در افزایش وزن مؤثر است. نمیتوان از عوارض سیپروهپتادین در درازمدت غافل شد؛ زیرا به هر حال هر داروی شیمیایی عوارض مخصوص به خود را دارد. به شما پیشنهاد میکنیم بهجای مصرف داروهای شیمیایی برای چاق شدن از یک غذای رژیمی سالم و همچنین ورزشهای مناسب کمک بگیرید. وزن خود را بهصورت اصولی بالا ببرید تا به سلامت شما آسیبی وارد نشود. برای افزایش وزن اصولی به متخصصان تغذیه و تناسباندام فیت کلاب مراجعه نمایید.
دوز مصرف سیپروهپتادین؛ با توجه به سن بیمار
دوز باید با توجه به نیازها و پاسخ بیمار جداگانه تنظیم شود. هر قرص حاوی 4 میلیگرم سیپروهپتادین هیدروکلراید است.
- بیماران اطفال 2 تا 6 سال: کل دوز روزانه برای بیماران اطفال ممکن است بر اساس وزن بدن یا مساحت بدن محاسبه شود. دوز معمول 2 میلیگرم (½ قرص) دو یا سه بار در روز است. در صورت لزوم با اندازه و پاسخ بیمار تنظیم میشود. دوز نباید بیش از 12 میلیگرم در روز باشد.
- سن 7 تا 14 سال: دوز معمول 4 میلیگرم (1 قرص) دو یا سه بار در روز است . دوز نباید بیش از 16 میلیگرم در روز باشد.
- بزرگسالان: مجموع دوز روزانه برای بزرگسالان نباید بیش از 0.5 میلیگرم بر کیلوگرم در روز باشد. محدوده درمانی 4 تا 20 میلیگرم در روز است که اکثر بیماران به 12 تا 16 میلیگرم در روز نیاز دارند. یک بیمار گاه به گاه ممکن است به 32 میلیگرم در روز برای تسکین کافی نیاز داشته باشد.
پیشنهاد میشود دوز با 4 میلیگرم (1 قرص) سه بار در روز شروع و با توجه به اندازه و پاسخ بیمار تنظیم شود.
مصرف بیش از حد؛ اقدامات احتیاطی هنگام Overdosage
واکنشهای مصرف بیش از حد آنتیهیستامین ممکن است از افسردگی سیستم عصبی مرکزی تا تحریک به ویژه در بیماران اطفال متفاوت باشد. همچنین علائم و نشانههای آتروپین مانند (خشکی دهان، مردمکهای ثابت و متسع، گرگرفتگی و غیره) و همچنین علائم گوارشی ممکن است رخ دهد.
اگر استفراغ خود به خود رخ نداده باشد. باید با شربت ایپکاک به بیمار وادار به استفراغ شود. اگر بیمار قادر به استفراغ نیست، شستشوی معده انجام شود. ایزوتونیک یا ½ ایزوتونیک سالین لاواژ انتخابی است. اقدامات احتیاطی در برابر آسپیراسیون به ویژه در نوزادان و کودکان باید انجام شود.
هنگامی که علائم و نشانههای تهدیدکننده زندگی CNS وجود دارد. ممکن است فیزوستیگمین سالیسیلات داخل وریدی در نظر گرفته شود. دوز و دفعات مصرف به سن، پاسخ بالینی و عود پس از پاسخ بستگی دارد.
آیا سیپروهپتادین میتواند مشکلاتی ایجاد کند؟ عوارض سیپروهپتادین
بیشتر داروها علاوه بر اثرات مفیدشان، میتوانند عوارض جانبی ناخواستهای ایجاد کنند. اگرچه همه آنها را تجربه نمیکنند. جدول زیر شامل رایجترین عوارض مرتبط با سیپروهپتادین است. اثرات ناخواسته اغلب با تطبیق بدن با داروی جدید بهبود مییابند، اما در صورت ادامه یا دردسرساز شدن، با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید.
عوارض جانبی سیپروهپتادین | راهکار رفع عوارض |
احساس خستگی یا خوابآلودگی، تاری دید | تا زمانی که احساس خوبی ندارید رانندگی نکنید. از ابزار یا ماشینآلات استفاده نکنید. الکل ننوشید |
سردرد | مقدار زیادی آب بنوشید و از داروساز خود بخواهید که مسکن مناسب را به شما توصیه کند. اگر سردرد ادامه داشت، به پزشک خود اطلاع دهید |
مشکل در دفع ادرار | اگر این مشکل ایجاد شد با پزشک خود صحبت کنید |
خشکی دهان | سعی کنید شیرینیهای بدون قند بخورید یا آدامسهای بدون قند بجوید. |
اگر علائم دیگری را تجربه کردید که فکر میکنید ممکن است ناشی از این دارو باشد. برای مشاوره بیشتر با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید.
چه داروهایی با سیپروهپتادین تداخل دارند؟ رعایت موارد احتیاط
پزشک خود را از تمام داروهایی که در حال حاضر مصرف میکنید مطلع کنید. او میتواند شما را در مورد هرگونه تداخل دارویی راهنمایی کند. هرگز بدون توصیه پزشک شروع به مصرف، قطع ناگهانی یا تغییر دوز هیچ دارویی نکنید. تداخلات شدید سیپروهپتادین عبارتاند از:
- ایزوکاربوکسازید
- لینزولید
- متیلن بلو
- متیراپون
- فنلزین
- پروکاربازین
- راساگیلین
- سافینامید
- سلژیلین
- تدیزولید
تداخلات جدی سیپروهپتادین عبارتاند از:
- اکسیبات های کلسیم/منیزیم/پتاسیم/سدیم
- الکسادولین
- متوکلوپرامید داخل بینی
- پیتولیسانت
- سدیم اکسیبات
سیپروهپتادین تداخلات متوسطی با حداقل 220 داروی مختلف دارد.
تداخلات خفیف سیپروهپتادین عبارتاند از:
- گیلاس زمستانی – پنیر باد
- بریمونیدین
- اکالیپتوس
- گزنه
- حکیم
- جینسینگ سیبری
تداخلات دارویی ذکر شده در بالا همه تداخلات احتمالی یا عوارض جانبی نیستند. مهم است که همیشه پزشک خود را از تمام داروهای تجویزی که استفاده میکنید مطلع کنید.
<h2 style=”text-align: justify;”>چاق شدن اصولی با رژیم غذایی و ورزش مناسب در فیت کلاب
در این مقاله به بررسی شرایط مصرف سیپروهپتادین برای چاقی پرداختیم. لاغری ممکن است مشکلات برخی از افراد باشد. افراد زیادی از سیپروهپتادین برای چاقی استفاده میکنند. اگر شما عزیزان قصد مصرف سیپروهپتادین دارید ابتدا اطلاعات خود را بالا ببرید. در این مطلب سعی کردیم مهمترین اطلاعات را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. توجه داشته باشید که به راحتی با رژیم غذایی اصولی و ورزشهای حجم ساز میتوانید چاق شوید.
برای دریافت برنامه غذایی و ورزشی مناسب با شرایط خود به فیت کلاب مراجعه نمایید. شما عزیزان میتوانید برنامه مخصوص خود را دریافت و در باشگاه نزدیک محل زندگی خود انجام دهید. برای مشاوره نیز میتوانید با شماره 02191090095 تماس بگیرید.
سؤالات متداول
آیا سیپروهپتادین به افزایش وزن کمک میکند؟
سیپروهپتادین هیدروکلراید اشتها را تحریک میکند و میتواند منجر به افزایش وزن در بزرگسالان کم وزن شود. سایر افراد با وزن متوسط پس از مصرف دارو در معرض خطر چاقی قرار دارند. افزایش اشتها یکی از عوارض جانبی سیپروهپتادین است که میتواند منجر به افزایش وزن شود.
آیا سیپروهپتادین برای افزایش اشتها استفاده میشود؟
سیپروهپتادین هیدروکلراید، افزایش وزن را در بیماران نشان داده است؛ زیرا دارای خواص تحریک اشتها است. با این حال، اگر میخواهید اشتهای خود را افزایش دهید، با پزشک مشورت کنید. آنها میتوانند جایگزینهایی را نیز برای افزایش اشتهای شما پیشنهاد کنند. برای این منظور سیپروهپتادین را بدون نسخه مصرف نکنید.
آیا سیپروهپتادین برای خواب استفاده میشود؟
یکی از عوارض جانبی سیپروهپتادین خوابآلودگی است. این دارو را میتوان برای کمک به کنترل اختلالات خواب در نظر گرفت. با این حال، اگر یک اختلال خواب مزمن را تجربه میکنید، قبل از مصرف سیپروهپتادین با پزشک مشورت کنید.