سالاد معمولاً به عنوان پیش غذا یا در کنار وعده غذایی اصلی مصرف میشود. سالاد بدون سس طعم خاصی ندارد. به همین دلیل ممکن است بعد از مدتی، طعم سالاد تکراری و یکنواخت به نظر برسد. اگر یکی از علاقهمندان سالاد هستید، پیشنهاد میکنیم از دستورالعملهای سس سالاد رژیمی که در ادامه معرفی میشود مطلع شوید. برخی سسهای رژیمی باعث افزایش ارزش غذایی سالاد میشوند. سالاد به تنهایی ارزش غذایی بالایی دارد و سرشار از ویتامین یا مواد معدنی و فیبر است.
سسهای رژیمی حاوی مواد مغذی هستند و انواعی از گروههای مغذی مورد نیاز بدن شما را فراهم میسازند. این سسها جایگزین کاملاً مناسبی برای سسهای صنعتی و کارخانهای هستند. برای تهیه سسهای صنعتی از مقدار زیاد مواد افزودنی استفاده میشود. این مواد افزودنی آسیب بسیار زیادی به بدن وارد میکنند. در ادامه این مطلب از مجله تخصصی فیت کلاب قصد داریم به طور کامل درباره سس سالاد رژیمی توضیح دهیم. بنابراین پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
طرز تهیه انواع سس رژیمی سالاد
دستورالعملهای تهیه سس سالاد رژیمی شامل موارد زیر هستند:
1.سس رنچ ماست یونانی
پرطرفدارترین سس سالاد رژیمی با ماست، سس رنچ ماست یونانی است که طعم بسیار لذیذی دارد و در تمام نقاط جهان مصرف میشود. آشپزهای مشهور در تمام نقاط دنیا از این سس برای تهیه غذاهای خاص خود استفاده میکنند. مهمترین مزیت سس رنچ رژیمی، این است که در بازه زمانی کوتاهی تهیه میشود و مواد اولیه سادهای دارد. برخی مواد اولیه برای تهیه این سس شامل موارد زیر هستند:
- ۳/۴ لیوان ماست یونانی کم چرب
- ۱ عدد سیر خرد شده یا ۱ قاشق چایخوری پودر سیر
- ۱/۴ لیوان جعفری تازه خرد شده یا ۲ قاشق غذاخوری جعفری خشک
- ۱/۴ پیاز متوسط خرد شده یا یک قاشق چایخوری پودر پیاز
- ۲ قاشق غذاخوری پیازچه تازه خرد شده
- ۱ قاشق چایخوری نمک
- ۱/۴ قاشق چایخوری فلفل
- ۲ قاشق چایخوری خردل دیژون
- ۲ قاشق غذاخوری آب لیموی تازه
- ۱/۴ فنجان کفیر
طرز تهیه سس رژیمی رنچ ماست یونانی
برای تهیه این سس ابتدا مقداری ماست را در داخل یک کاسه بریزید. میتوان برای تهیه این سس از خامه ترش نیز استفاده کرد. اما اگر خامه ترش در دسترس شما نیست، از ماست و کفیر استفاده کنید. سپس مقداری ادویه مانند نمک و سیر پوره شده، سس خردل و آبلیمو را به ماست اضافه کنید. سپس محتویات کاسه را به طور کامل هم بزنید.
مقداری جعفری را بشویید و کاملاً خرد کنید. سپس ساقه پیازچه را نیز خرد کنید و به همراه شوید خشک شده، به مواد داخل کاسه اضافه کنید. در مرحله بعد، باقی مواد اولیه را اضافه کرده و تمام ترکیبات را با یکدیگر مخلوط کنید. سپس سس را برای بازه زمانی چند ساعت در یخچال قرار دهید.
[elementor-template id=”37773″]
2.سس سالاد چیلی لیمو
سس سالاد چیلی لیمو، یکی از لذیذترین سسها است که همراه با سالادهای مخلوط سرو میشود. همانطور که میدانید، میتوان برای تهیه سالاد از کاهو، حبوبات، نخود پخته شده و تکههای کوچک نان برشته شده، تکههای مرغ و میگو استفاده کرد. این سالادهای مخلوط طعم بسیار بینظیری دارند. اما بهتر است همراه با برخی سسها مانند سس سالاد چیلی و لیمو سرو شوند. مواد اولیه برای تهیه این سس شامل موارد زیر هستند:
- ۴ قاشق غذاخوری آب لیمو تازه
- ۱/۴ لیوان سرکه قرمز
- ۱ قاشق غذاخوری سس سویا
- ۱ قاشق غذاخوری عسل
- ۱/۳ لیوان روغن زیتون بکر
- ۱ عدد سیر خرد شده یا ۱ قاشق چایخوری پودر سیر
- ۱/۲ قاشق چایخوری چیلی (یا فلفل قرمز)
- ۱ قاشق چایخوری پودر زیره
- ۱/۲ قاشق چایخوری نمک
طرز تهیه سس سالاد چیلی لیمو
برای تهیه این سس مقداری روغن زیتون، آب لیموترش، عسل، سیر، پودر چیلی، زیره سبز و نمک را در یک مخلوط کن بریزید. سپس تمام مواد اولیه را با یکدیگر ترکیب کنید. سس چیلی لیموی شما آماده است. همانطور که مشاهده کردید، این سس در بازه زمانی بسیار کوتاهی تهیه میشود. میتوانید سس را مدتی در یخچال قرار دهید.
3.سس سالاد عسل و خردل
یکی دیگر از سسهای سالاد رژیمی، سس سالاد عسل و خردل است که برای مزهدار کردن مرغ و گوشت کبابی نیز مورد استفاده قرار میگیرد. البته میتوان این سس را همراه سالاد نیز سرو کرد. اگر به غذاهای تند علاقه دارید، سس عسل و خردل گزینه کاملاً مناسبی برای شما خواهد بود.
مواد اولیه لازم برای تهیه این سس شامل موارد زیر هستند:
- ۱/۴ لیوان خردل
- ۱/۴ لیوان عسل
- ۱/۴ لیوان سرکه
- ۱/۴ لیوان روغن زیتون
- ۱/۴ قاشق چایخوری فلفل سیاه
- ۱قاشق چایخوری نمک
طرز تهیه سس عسل و خردل
ابتدا نصف فنجان سس خردل با یک قاشق غذاخوری سرکه انگور قرمز را در یک کاسه با اندازه متوسط بریزید. سپس ترکیبات داخل کاسه را با یکدیگر مخلوط کنید تا به یک مایه یک دست تبدیل شود. یک چهارم فنجان عسل به محتویات داخلی کاسه اضافه کنید. مجدداً تمامی مواد را با یکدیگر ترکیب کنید. سپس ادویهها را اضافه کنید تا سس خردل و عسل شما آماده شود. اگر غلظت سس زیاد بود، کمی روغن زیتون به آن اضافه کنید.
4.سس رژیمی ایتالیایی
دستورالعملهای گوناگونی برای تهیه سس رژیمی ایتالیایی وجود دارد. این سس از سبزیجات مختلف، مغز و پنیر پارمزان تهیه میشود. به همین دلیل طعم و عطر بینظیری دارد. میتوانید این سس را همراه با انواع سالاد سبز، پاستا، مرغ، ماهی، میگو و دیپ نان سرو کنید. مواد اولیه برای تهیه سس رژیمی سبزیجات ایتالیایی شامل موارد زیر هستند:
- ۲/۳ لیوان روغن زیتون
- ۱/۴ لیوان سرکه قرمز
- ۳ قاشق غذاخوری پودر پنیر پارمزان
- ۱ قاشق غذاخوری جعفری خرد شده تازه یا ۲ قاشق غذاخوری جعفری خشک
- ۱ قاشق غذاخوری ریحان خرد شده تازه یا ۲ قاشق غذاخوری ریحان خشک
- ۱ قاشق غذاخوری اورگانو خرد شده تازه یا ۲ قاشق غذاخوری اورگانو خشک
- ۱ عدد سیر خرد شده یا ۱ قاشق چایخوری پودر سیر
- ۲ قاشق چایخوری پودر پیاز
- ۱ قاشق چایخوری عسل
- ۱ قاشق چایخوری نمک
- ۱/۴ قاشق چایخوری فلفل
طرز تهیه سس سالاد ایتالیایی
برای تهیه این سس، مقداری آب لیمو ترش تازه در یک استکان بریزید. سپس ادویهها را به آن اضافه کنید. در مرحله بعد، روغن زیتون و سرکه را در یک ظرف دیگر بریزید و با یکدیگر ترکیب کنید. پیشنهاد میکنیم برای مخلوط کردن مواد اولیه از همزن برقی استفاده کنید.
در مرحله بعد، مخلوط آبلیمو و ادویه را به روغن زیتون و سرکه اضافه کنید. حالا میتوانید باقی مواد اولیه مثل سیر، ریحان، جعفری و پودر پنیر پارمزان را به محتویات داخل ظرف اضافه کنید و تمام مواد اولیه را هم بزنید.
5.سس سالاد سرکه لیمو
یکی از سسهای پرطرفدار و لذیذ، سس سالاد سرکه لیمو است. این سس سالاد رژیمی طعم ترشی دارد و برای غذاهای کبابی و سالاد مناسب است. میتوانید برای تهیه این سس از سبزیجات معطر نیز استفاده کنید. اگر به دنبال یک سس رژیم با کالری پایین هستید، سس سالاد سرکه لیمو گزینه کاملاً مناسبی برای شما خواهد بود. مواد اولیه برای تهیه این سس شامل موارد زیر هستند:
- ۱/۴ لیوان سرکه قرمز
- ۲ قاشق غذاخوری خردل
- ۱/۲ لیوان روغن زیتون
- ۴ قاشق غذاخوری آب لیموی تازه
- ۱ عدد سیر خرد شده یا ۱ قاشق چایخوری پودر سیر
- ۱ قاشق غذاخوری عسل
- ۱ قاشق چایخوری نمک
- ۱/۴ قاشق چایخوری فلفل
- ۱ قاشق غذاخوری اورگانو تازه خرد شده یا ۲ قاشق غذاخوری اورگانو خشک
طرز تهیه سس سالاد سرکه لیمو
ابتدا یک عدد لیمو ترش را در بین دو دستان خود قرار دهید و فشار دهید. این مسئله باعث میشود آب بیشتری از لیمو ترش خارج شود. سپس آب لیمو را بگیرید و درون یک کاسه بریزید. در مرحله بعد، سایر مواد اولیه را به آن اضافه کنید. از یک همزن دستی برای مخلوط کردن محتویات داخل کاسه استفاده کنید. این سس میتواند برای بازه زمانی طولانی مدت در یخچال نگهداری شود و به راحتی خراب نمیشود.
6.سس سالاد کنجد زنجبیل
کنجد یکی از بهترین مواد غذایی برای تهیه سس سالاد رژیمی است. یکی از مهمترین مزایای سس سالاد کنجد و زنجبیل، این است که کالری بسیار پایینی دارد. این سس برای افرادی که به بیماریهایی مانند چربی خون بالا مبتلا هستند، کاملاً مناسب است. مواد اولیه برای تهیه این سس شامل موارد زیر هستند:
- ۱/۴ لیوان سرکه سفید
- ۲ قاشق غذاخوری روغن کنجد بو داده
- ۱/۲ لیوان روغن زیتون
- ۱ عدد سیر خرد شده یا ۱ قاشق چایخوری پودر سیر
- ۲ قاشق غذاخوری سس سویا
- ۱ قاشق غذاخوری عسل
- ۱/۴ قاشق چایخوری فلفل
- ۲ قاشق غذاخوری زنجبیل تازه خرد شده یا ۲ قاشق چایخوری پودر زنجبیل
طرز تهیه سس سالاد کنجد زنجبیل
سس سالاد کنجد و زنجبیل، یک سس آسیایی است که همراه با سالاد، گوشت و مرغ سرو میشود. برای تهیه این سس، ابتدا مقداری سیر و زنجبیل را رنده کنید. سپس آنها را در یک ظرف بریزید. در مرحله بعد، مقداری روغن زیتون، سرکه سیب و سس سویا به آن اضافه کنید. عسل و آب را نیز به سس اضافه کنید. مایه سس را درون یک شیشه بریزید و درب آن را قرار دهید.
سپس شیشه را به خوبی تکان دهید تا مواد اولیه با یکدیگر ترکیب شوند. در مرحله بعد، در شیشه را باز کنید. سپس شیشه را برای بازه زمانی ۶۰ دقیقه در مایکروویو قرار دهید. با انجام این کار، عسل به طور کامل آب خواهد شد. مجدداً شیشه را از مایکروفر خارج کرده و به خوبی تکان دهید. میتوانید برای سرو سالاد کلم و سالاد اسفناج، از این سس استفاده کنید.
اگر تا این جای مقاله به جواب سوالات خودتون نرسیدین میتوانید با مراجعه به تالارگفتوگو فیت کلاب سوالات خودتون رو از متخصصین ما بپرسید.
7.سس خیار خامه ای
این یک سس خامهای کم چرب است که طعم بسیار خوبی دارد. برای تهیه سس خیار خامهای، از ماست طبیعی بدون چربی استفاده میشود. این سس خانگی نسبت به سایر سسهای صنعتی، چربی اشباع شده کمتری دارد. برای تهیه این ماده به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
- 125 گرم ماست بدون چربی
- نصف خیار خرد شده
- 1 قاشق چایخوری آب لیمو
- 1 حبه سیر
- فلفل تازه آسیاب شده برای طعم دادن
برای تهیه این سس تمام مواد اولیه را در یک غذاساز بریزید و با یکدیگر مخلوط کنید. سپس سس را برای بازه زمانی چند ساعت در یخچال قرار دهید. اگر مخلوط کن ندارید، خیار را به صورت ریز خرد کرده و با بقیه مواد اولیه ترکیب کنید تا یک سس غلیظ و خامهای داشته باشید.
[elementor-template id=”25395″]
سخن پایانی
در این مطلب به طور کامل درباره سس سالاد رژیمی توضیح داده شد. افرادی که رژیمهای غذایی لاغری یا رژیمهای سالمخوری را دنبال میکنند، باید توجه بسیار زیادی به سس سالاد داشته باشند. زیرا اغلب سسهای صنعتی حاوی مقدار بسیار زیادی مواد افزودنی و قند هستند. در نتیجه ممکن است بر افزایش وزن تاثیرگذار باشند.
پیشنهاد میکنیم تا حد امکان از مصرف سسهای صنعتی خودداری کنید. سسهای خانگی گزینههای سالمتر و مناسبتری هستند و طعم بینظیری به غذا میبخشند. میتوانید از سسهای رژیمی و خانگی برای سرو انواع سالاد، کباب، میگو، مرغ و مواردی مانند این استفاده کنید.
اگر برای تهیه این سسها به دستورالعملهای بیشتری نیاز دارید، پیشنهاد میکنیم با متخصصان تغذیه مجموعه فیت کلاب مشورت کنید. متخصصان این مجموعه، بهترین برنامه غذایی را در اختیار شما قرار میدهند تا سلامتی بدن خود را حفظ کنید و بدنی خوش فرم داشته باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر، با کارشناسان این مجموعه تماس بگیرید.