میوه های مضر برای کم کاری تیروئید

کم کاری تیروئید، یک بیماری تقریباً شایع است که منجر به کاهش تولید هورمون تیروئید می‌شود. در این بیماری، هورمون تیروئید به اندازه کافی وارد جریان خون نخواهد شد. در نتیجه سوخت و ساز و متابولیسم بدن شخص کاهش پیدا می‌کند. کم کاری تیروئید با اسامی دیگری مانند تیروئید کم کار شناخته می‌شود. برخی از رایج‌ترین علائم این بیماری، شامل خستگی، اضافه وزن و مواردی مانند این هستند. 

روش‌های مختلفی برای درمان این بیماری وجود دارد. رایج‌ترین روش شامل مصرف داروها یا تغییر رژیم غذایی است. متاسفانه برخی میوه‌ها و مواد غذایی، علائم بیماری را افزایش می‌دهند. بنابراین اگر به این بیماری مبتلا هستید، باید توجه زیادی به رژیم غذایی خود داشته باشید. در ادامه این مطلب از مجله تخصصی فیت کلاب قصد داریم میوه‌های مضر برای کم کاری تیروئید را معرفی کنیم. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

کم کاری تیروئید چیست؟

قبل از هر چیزی، بهتر است بدانید کم کاری تیروئید چیست و چه ویژگی‌هایی دارد. در این بیماری، میزان تولید هورمون تیروئید کاهش پیدا می‌کند. اختلال در عملکرد غده تیروئید، باعث کاهش ترشح این هورمون می‌شود.

 به مرور زمان، متابولیسم بدن شخص کند خواهد شد و عملکرد اندام‌های داخلی بدن تحت تاثیر قرار می‌گیرد. این بیماری تقریباً شایع است و در برخی از بانوان و آقایان مشاهده می‌شود. بیماری کم کاری تیروئید در شدت‌های خفیف و شدید مشاهده می‌شود. برخی از علائم و خطرات تیروئید کم کار شامل موارد زیر هستند: 

  • دمای پایین بدن
  • کم خونی 
  • نارسایی قلبی 
  • گیجی
  • کما

در اغلب موارد، می‌توان بیماری کم کاری تیروئید را درمان کرد. برخی از مهم‌ترین دلایل بروز این بیماری شامل موارد زیر هستند:

  • تیروئیدیت (التهاب غده تیروئید)
  • درمان پرکاری تیروئید (پرتودرمانی و برداشتن تیروئید با جراحی)
  • کمبود ید 
  • شرایط ارثی 
  • بارداری

آیا رژیم های غذای سالم می توانند به افراد مبتلا به کم کاری تیروئید کمک کنند؟ 

آیا رژیم های غذای سالم می توانند به افراد مبتلا به کم کاری تیروئید کمک کنند؟ 
آیا رژیم های غذای سالم می توانند به افراد مبتلا به کم کاری تیروئید کمک کنند؟

[elementor-template id=”31890″]

دنبال کردن رژیم‌های غذایی سالم برای همه افراد مهم است. این مسئله صرفاً به بیماران مبتلا به کم‌کاری تیروئید مربوط نمی‌شود. پژوهش‌ها نشان می‌دهد، رژیم‌های غذایی سالم علائم بیماری کم کاری تیروئید را کاهش می‌دهند. همانطور که می‌دانید، مواد غذایی تاثیر بسیار زیادی بر سوخت و ساز و متابولیسم بدن شما دارند. 

بنابراین می‌توانید با افزایش مصرف برخی مواد غذایی خاص، متابولیسم بدن خود را افزایش دهید و از بروز علائم بیماری کم کاری تیروئید جلوگیری کنید. بر اساس پژوهش‌های انجام شده، دنبال کردن رژیم‌های غذایی سالم باعث بهبود عملکرد غده تیروئید، بهبود وزن بدن و کاهش علائم کم کاری تیروئید می‌شود. 

  • رژیم های مناسب برای بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید

رژیم‌های غذایی بدون گلوتن، رژیم‌های ضد التهابی و مواردی مانند این، برخی از برنامه‌های غذایی پرطرفدار هستند که برای درمان این بیماری مورد استفاده قرار می‌گیرند. رژیم‌های غذایی که حاوی سبزیجات و میوه‌ها باشند، تاثیر بهتری بر درمان بیماری خواهند داشت. 

ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در سبزیجات، از سلول‌های بدن در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند. کمبود برخی مواد مغذی، باعث افزایش علائم بیماری کم کاری تیروئید مانند خستگی، اضطراب و تغییرات خلق و خو می‌شود.

میوه های مضر برای بیماری تیروئید کم کار 

برخی از میوه‌ های مضر برای بیماری تیروئید کم کار شامل موارد زیر هستند: 

1.لیمو 

برخی پژوهش‌ها نشان می‌دهند، مصرف بیش از حد لیمو باعث افزایش علائم بیماری تیروئید کم کار می‌شود. این میوه حاوی ترکیباتی به نام اسید سیتریک است. اسید سیتریک به سرعت جذب بدن می‌شود و عملکرد غده تیروئید را مختل می‌کند. نیازی نیست لیمو را از برنامه غذایی خود حذف کنید. اما بهتر است مصرف آن را به حداقل برسانید. ترجیحاً آب لیمو را همراه با غذا میل کنید.

2.توت فرنگی

از دیگر میوه‌ های مضر برای کم کاری تیروئید، توت فرنگی است. ترکیباتی به نام گلوکوزینولات در توت فرنگی وجود دارد که بر عملکرد غده تیروئید تاثیر منفی می‌گذارند. این ترکیبات باعث کاهش جذب ید می‌شوند و عملکرد غده تیروئید را مختل خواهند کرد. در نتیجه بهتر است مصرف توت فرنگی را به حداقل برسانید. 

3.هلو

یکی دیگر از میوه های مضر برای کم کاری تیروئید، هلو است. اگرچه هلو مزایای زیادی برای بدن دارد و حاوی مواد مغذی گوناگونی است، اما باید به صورت متعادل مصرف شود. مصرف بیش از حد این میوه، باعث کاهش جذب ید در بدن می‌شود. این میوه اسیدی است و سرعت جذب برخی مواد معدنی مثل ید را کاهش می‌دهد. در نتیجه، می‌تواند باعث کاهش عملکرد غده تیروئید شود و خطر بروز بیماری کم کاری تیروئید را افزایش دهد.

همچنین بهتر است از مصرف برخی غذاهای نامناسب برای تیروئید کم کار مانند کلم بروکلی، کلم پیچ، قهوه، غذای سرخ شده، مواد غذایی حاوی قند مصنوعی، مواد لبنی و مواردی مانند این خودداری کنید.

میوه های مفید برای کم کاری تیروئید 

میوه‌ها حاوی مواد مغذی گوناگونی هستند. حتی اگر به بیماری کم کاری تیروئید مبتلا نیستید، پیشنهاد می‌کنیم به صورت روزانه ۲ تا ۳ وعده میوه مصرف کنید تا مواد مغذی مورد نیاز بدن فراهم شود. بهترین کار این است که میوه‌های فصلی را انتخاب کنید. بدن به راحتی ترکیبات مغذی موجود در میوه‌های فصلی را جذب می‌کند. در ادامه برخی از غذاهای مفید برای تیروئید کم کار را به شما معرفی می‌کنیم: 

1.سیب

سیب یکی از بهترین میوه‌ها برای درمان بیماری کم کاری تیروئید یا کاهش علائم آن است. احتمال بروز علائم این بیماری، تا حد زیادی به میزان جیوه موجود در بدن ارتباط دارد. به همین دلیل، سم‌زدایی بدن از مواد سمی الزامی است. سیب یکی از بهترین میوه‌ها برای سم‌زدایی بدن است. این میوه می‌تواند به دفع بسیاری از سموم کمک کند. همچنین حاوی ویتامین‌هایی مانند ویتامین آ است.

 برخی مطالعات نشان داده است، ویتامین آ نقش مهمی در حفظ هورمون‌های تیروئید دارد و به کنترل ترشح هورمون‌های مختلف بدن کمک می‌کند. همچنین به سنتز و ترشح هورمون‌های محرک تیروئید کمک می‌کند. به همین دلیل، سیب به یک میوه مفید و منحصر به فرد برای بیماری‌های تیروئیدی تبدیل شده است. 

بنابراین اگر به این بیماری مبتلا هستید، پیشنهاد می‌کنیم سیب را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. البته بهتر است قبل از مصرف این میوه با متخصصان تغذیه مشورت کنید. زیرا ممکن است این میوه برای بیماران دیابتی چندان مناسب نباشد. علاوه بر ویتامین، ترکیبات مغذی دیگری مثل فیبر در سیب وجود دارد که به احساس سیری کمک می‌کند. 

سیب‌های تازه و ارگانیک به پایین آوردن چربی خون سریع و حفظ سلامت عمومی بدن کمک می‌کنند. این میوه‌ها حاوی فیبر و آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که به کاهش کلسترول و بهبود سلامت قلب کمک می‌کنند.
  • مواد مغذی موجود در سیب

مصرف یک سیب کوچک قبل از وعده غذایی اصلی، باعث کاهش اشتها می‌شود و از پرخوری بیش از حد در وعده‌های غذایی اصلی جلوگیری خواهد کرد. کاهش وزن برای بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید اهمیت بسیار زیادی دارد. در صد گرم سیب، ترکیبات مغذی زیر وجود دارد: 

  • کالری: 52 کیلو کالری
  • کربوهیدرات: 13.8 گرم
  • فیبر: 2.4 گرم
  • چربی: 0.2 گرم
  • پروتئین: 0.3 گرم
  • شکر: 10.4 گرم
  • آب: 86%

2.توت ها

توت‌ها یکی دیگر از بهترین میوه‌ها برای بیماری کم کاری تیروئید هستند. مهم‌ترین ترکیبات مغذی موجود در توت‌ها، شامل آنتی اکسیدان، فیبر و ویتامین است. آنتی اکسیدان‌های موجود در توت، سلول‌های سرطانی را از بین می‌برند و نقش مهمی در سرکوب کردن عوامل بیماری زا دارند. این ترکیبات به کاهش علائم بیماری‌های تیروئیدی نیز کمک می‌کنند.

 مهم‌ترین توت‌های موثر بر درمان این بیماری، شامل زغال اخته و تمشک هستند. برخی مطالعات نشان داده است ترکیبات مغذی مانند ویتامین سی و منگنز، در زغال اخته و تمشک وجود دارند. این ترکیبات مغذی، باعث تقویت مکانیزم دفاعی بدن می‌شوند. علاوه بر این، از افزایش وزن ناشی از تیروئید کم کار جلوگیری خواهند کرد. توت‌های سیاه حاوی مقدار زیادی منگنز هستند.

 اخیراً یک مطالعه نشان داده است، شاه توت رادیکال‌های آزاد بدن را از بین می‌برد. التهاب ناشی از آسیب رادیکال‌های آزاد، باعث بروز بیماری‌هایی مثل تیروئید کم کار می‌شود. علاوه بر این، شاه توت قادر به بهبود سلول‌های آسیب دیده است و به ترمیم این سلول‌ها کمک می‌کند. 

  • مواد مغذی موجود در توت ها

در صد گرم شاه توت، مواد مغذی زیر وجود دارد: 

  • کالری: 43 کیلو کالری
  • منگنز: 32 درصد 
  • مس: 8%

3.موز 

پیشنهاد می‌کنیم موز را به برنامه غذایی خود اضافه کنید. این میوه یکی از پرطرفدارترین میوه‌ها برای کاهش علائم بیماری کم کاری تیروئید است. مهم‌ترین ترکیبات مغذی موجود در موز، شامل فلاونوئیدها و آنتی اکسیدان‌ها هستند.

 همچنین ماده‌ای به نام سلنیوم در موز وجود دارد که به بهبود سیستم ایمنی بدن و عملکرد غده‌های تیروئیدی کمک می‌کند. سلنیوم دارای خواص ضد التهابی می‌باشد و از آسیب رسیدن به سلول‌های بدن جلوگیری خواهد کرد.

  • مواد مغذی موجود در موز

 در صد گرم موز مواد مغذی زیر وجود دارد: 

  • کالری: 89 کیلو کالری
  • کربوهیدرات: 22.84 گرم
  • فیبر غذایی: 12.23 گرم 
  • چربی: 0.33 گرم 
  • فروکتوز: 2.6 گرم
  • پتاسیم: 358 میلی گرم
  • پروتئین: 1.09 گرم

پیشنهاد می‌کنیم برای کاهش علائم این بیماری، به صورت روزانه ۱ تا ۲ عدد موز با ابعاد متوسط مصرف کنید. یک موز با اندازه متوسط، تقریباً بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم وزن دارد و مواد مغذی مورد نیاز بدن را فراهم می‌سازد.

 بهترین زمان برای مصرف این میوه، در وعده صبحانه است. زیرا انرژی لازم انجام فعالیت‌های روزمره را فراهم می‌کند و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک خواهد کرد. البته بهتر است قبل از مصرف این میوه با پزشک مشورت کنید. متخصصان تغذیه، بهترین میزان مصرف یا زمان مصرف موز را برای شما مشخص خواهند کرد.

4.پرتقال

پرتقال منبع سرشار از مواد مغذی است. این میوه حاوی ترکیباتی به نام آنتی اکسیدان و ویتامین سی می‌باشد. همانطور که گفته شد، ویتامین سی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. همچنین تاثیر بسیار زیادی بر سنتز کلاژن دارد و خاصیت ارتجاعی پوست را تقویت خواهد کرد. برخی مطالعات نشان داده است مصرف منظم پرتقال، از بروز علائم تیروئید کم کار جلوگیری می‌کند. 

این میوه صرفاً بر درمان بیماری‌های تیروئیدی تاثیر نمی‌گذارد. بلکه دارای ویژگی‌های دیگر نیز می‌باشد. به عنوان مثال، استرس بدن را تنظیم می‌کند و از بروز اختلالاتی مانند اضطراب، فشار خون و بی‌خوابی جلوگیری خواهد کرد. همانطور که می‌دانید، این اختلالات بر میزان ترشح هورمون‌های تیروئیدی تاثیرگذار هستند. 

  • مواد مغذی موجود در پرتقال

در ۱۰۰ گرم پرتقال مواد مغذی زیر وجود دارد:

  • کالری: 147 کیلو کالری
  • فیبر غذایی: 3 گرم
  • پروتئین: 1 گرم
  • شکر: 12 گرم 
  • کلسیم: 6.4 میلی گرم
  • پتاسیم: 181 میلی گرم
  • آب: 84%

علاوه بر این موارد، پرتقال حاوی انواع ویتامین است. می‌توانید آب پرتقال را میل کنید یا آن را همراه با سالاد مصرف کنید. پیشنهاد می‌کنیم پرتقال را به عنوان میان وعده میل کنید تا تاثیر بهتری بر بدن شما داشته باشد.

5.آناناس

آناناس منبع سرشار از ویتامین B، ویتامین سی و منگنز است. این ویتامین‌ها باعث افزایش انرژی و متابولیسم بدن می‌شوند و از کاهش سوخت و ساز بدن در بیماری کم کاری تیروئید جلوگیری می‌کنند. منگنز نقش مهمی در جذب کلسیم دارد. علاوه بر این، برای حفظ سطح گلوکز خون و بهبود عملکرد اعصاب مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 تنظیم عملکرد سیستم عصبی و کاهش استرس، از بهترین راهکارهای درمان بیماری تیروئید کم کار است. علاوه بر این، آناناس به تقویت سد دفاعی بدن کمک می‌کند و از سلول‌ها در برابر عوامل بیماری‌ها محافظت خواهد کرد. از دیگر ترکیبات موجود در آناناس، بروملین است.

  • مواد مغذی موجود در آناناس

 این ماده دارای خواص ضد التهابی است و علائم تیروئید کم کار را کاهش می‌دهد. همچنین از بروز بیماری‌هایی مانند پوکی استخوان جلوگیری می‌کند. در ۱۰۰ گرم آناناس ترکیبات مغذی زیر وجود دارد: 

کالری: 82 کیلو کالری

فیبر غذایی: 2.3 گرم

چربی: 0.20 گرم

پروتئین: 0.89 گرم 

پتاسیم: 109 میلی گرم

کربوهیدرات: 13 گرم

پیشنهاد می‌کنیم آناناس را به عنوان میان وعده یا با معده خالی مصرف کنید. برخی پزشکان معتقد هستند، بیماران تیروئیدی باید آناناس را همراه با دارو و با معده خالی میل کنند.

[elementor-template id=”25429″]

سخن پایانی 

در این مطلب به طور کامل درباره میوه‌ های مضر برای کم کاری تیروئید توضیح داده شد. در این بیماری، میزان ترشح هورمون‌های تیروئیدی کاهش پیدا می‌کند. در نتیجه، سرعت سوخت و ساز و متابولیسم بدن کاهش خواهد یافت. همین مسئله باعث بروز علائمی مثل خواب آلودگی یا افزایش وزن می‌شود.

 می‌توان بیماری تیروئید کم کار را با کمک دارو یا تغییر رژیم غذایی درمان کرد. برای کاهش علائم این بیماری، باید مصرف برخی میوه‌های مفید مثل سیب، موز و آناناس را افزایش دهید. همچنین بهتر است از مصرف برخی مواد غذایی دیگر مثل نارنگی و هندوانه خودداری کنید. اگر به این بیماری مبتلا هستید، پیشنهاد می‌کنیم به متخصصان تغذیه مراجعه کرده و برنامه غذایی دریافت کنید. 

زیرا کنترل رژیم غذایی در بیماری‌های تیروئیدی اهمیت بسیار زیادی دارد. متخصصان تغذیه مجموعه فیت کلاب، بهترین میوه‌ها برای کاهش علائم بیماری تیروئید کم کار به شما پیشنهاد می‌دهند. همچنین یک برنامه غذایی کامل و منحصر به فرد در اختیار شما قرار خواهند داد. برای کسب اطلاعات بیشتر، پیشنهاد می‌کنیم با کارشناسان مجموعه تماس بگیرید.

2 Responses

  1. بسیار عالی و مفید، من به همراه چند تا از دوستانم این موارد را خواندیم ممنون و تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --