ریسک‌ها و اثرات جانبی مصرف کارنیتین در لاغری؛ نکات استفاده از آن

کارنیتین به بدن کمک می‌کند تا چربی را به انرژی تبدیل کند. بدن شما آن را در کبد و کلیه‌ها می‌سازد و در ماهیچه‌های اسکلتی، قلب، مغز و اسپرم ذخیره می‌کند. به‌طورکلی تمام کارنیتین مورد نیاز توسط بدن شما تولید می‌شود. بااین‌حال، برخی از افراد ممکن است کارنیتین کافی نداشته باشند. زیرا بدن آنها نمی‌تواند به اندازه کافی کارنیتین بسازد یا نمی‌تواند آن را به بافت‌ها منتقل کند. پس برخی از افراد به صورت مکمل این ماده را دریافت می‌کنند. برخی از مطالعات نشان می‌دهد که ممکن است برخی از مزایای سلامتی از جمله افزایش کاهش وزن، بهبود عملکرد مغز و موارد دیگر را ارائه دهد. آیا درباره اثرات جانبی کارنیتین چیزی می‌دانید؟ در این مطلب از فیت کلاب درباره اثرات مصرف این ماده نکات مهمی را ارائه می‌دهیم.

ال کارنیتین چیست؟ شکل فعال بیولوژیکی کارنیتین

ال کارنیتین یک مکمل غذایی و مغذی است. با انتقال اسیدهای چرب به داخل میتوکندری سلول‌های شما، نقش مهمی در تولید انرژی ایفا می‌کند. میتوکندری‌ها به عنوان موتور در سلول‌های شما عمل می‌کنند. چربی‌ها را می‌سوزانند تا انرژی قابل استفاده ایجاد کنند. بدن شما می‌تواند ال کارنیتین را از اسیدهای آمینه لیزین و متیونین تولید کند. برای اینکه بدن شما آن را در مقادیر کافی تولید کند، به مقدار زیادی ویتامین C نیز نیاز دارید. علاوه بر ال کارنیتین تولید شده در بدن، می‌توانید مقادیر کمی از آن را با مصرف محصولات حیوانی مانند گوشت یا لبنیات را نیز به دست آورید.

وگان‌ها یا افرادی که مشکلات ژنتیکی خاصی دارند ممکن است نتوانند به اندازه کافی این ماده را تولید یا به دست آورند. همان‌گونه که گفته شد ال-کارنیتین شکل فعال بیولوژیکی استاندارد کارنیتین است که در بدن، غذاها و بیشتر مکمل‌ها یافت می‌شود. کارنیتین انواع متفاوتی دارد که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم.

  • دی کارنیتین: نشان داده شده است که این شکل غیر فعال، باعث کاهش سطح کارنیتین خون و افزایش تجمع چربی می‌شود و در نتیجه منجر به التهاب کبد و استرس اکسیداتیو می‌گردد.
  • استیل ال کارنیتین: اغلب ALCAR نامیده می‌شود. این مؤثرترین شکل برای مغز شما است. استیل ال کارنیتین برای افراد مبتلا به بیماری‌های عصبی مفید است.
  • پروپیونیل ال کارنیتین: مصرف این فرم برای بهبود مشکلات گردش خون، مانند بیماری عروق محیطی و فشار خون بالا توصیه می‌شود. بر اساس برخی تحقیقات، ممکن است تولید اکسید نیتریک را افزایش دهد که جریان خون را بهبود می‌بخشد.
  • ال-کارنیتین ال تارتارات: این نوع به سرعت جذب می‌شود به خاطر همین معمولاً به مکمل‌های ورزشی اضافه می‌شود. به بهبود درد عضلانی و ریکاوری در ورزش نیز کمک می‌کند.

برای اکثر افراد، استیل-ال-کارنیتین و ال-کارنیتین برای استفاده عمومی مؤثرترین هستند. توجه داشته باشید که همیشه باید فرمی را انتخاب کنید که برای نیازها و اهداف شخصی شما بهترین است. در مصرف این ماده توجه داشته باشید که ممکن عوارض جانبی نیز برای شما داشته باشد. مصرف آن را حتماً زیر نظر متخصص تغذیه انجام دهید. برای آشنایی با اثرات جانبی کارنیتین تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

آیا ال کارنیتین برای زنان مفید است؟ فواید بی‌نظیر

ال کارنیتین ممکن است به طور خاص برای زنان باردار یا شیرده، یائسه یا سندرم تخمدان پلی کیستیک مفید باشد. در دوران بارداری و شیردهی، نیاز بدن به ال کارنیتین ممکن است افزایش یابد. بااین‌حال، زنان نباید مکمل‌های ال کارنیتین را در دوران بارداری یا در دوران شیردهی بدون مشورت با پزشک مصرف کنند.

برخی تحقیقات اولیه نشان داده‌اند که ال کارنیتین ممکن است به کاهش برخی از علائم یائسگی مانند خستگی و گرگرفتگی کمک کند. تحقیقات بیشتری برای تأیید این مزایای بالقوه مورد نیاز است. همچنین ال کارنیتین ممکن است در مدیریت برخی از علائم PCOS، یک اختلال هورمونی رایج در زنان در سنین باروری مفید باشد.

آیا به کاهش وزن کمک می‌کند؟ کاهش وزن با کارنیتین

ال کارنیتین باعث انتقال بیشتر اسیدهای چرب به سلول‌های شما می‌شود تا برای انرژی سوزانده شوند. به خاطر همین گاهی اوقات به عنوان مکمل کاهش وزن استفاده می‌شود. یک بررسی از 37 مطالعه نشان داد که مکمل کارنیتین به طور قابل توجهی وزن بدن، شاخص توده بدنی (BMI) و توده چربی را کاهش می‌دهد. بااین‌حال، هیچ تأثیری بر چربی شکم یا درصد چربی بدن نداشت.

تجزیه‌وتحلیل دیگری از 9 مطالعه بر روی افراد چاق یا افراد مسن نشان داد که افراد به طور متوسط ​ 1.3 کیلوگرم وزن بیشتری در هنگام مصرف ال کارنیتین از دست دادند. علاوه بر این، یک متاآنالیز از شش مطالعه نشان داد که ال-کارنیتین می‌تواند وزن بدن، BMI و چربی شکم را در افراد مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک کاهش دهد. بااین‌حال، تحقیقات بیشتری برای درک اینکه چگونه ممکن است بر کاهش وزن طولانی مدت تأثیر بگذارد، مورد نیاز است.

عوارض جانبی کارنیتین

اثرات جانبی کارنیتین چیست؟ عوارض جانبی

ال-کارنیتین می‌تواند عوارض جانبی از جمله مشکلات گوارشی، بوی بد بدن، تشنج، خطرات احتمالی قلبی و واکنش‌های آلرژیک ایجاد کند. مکمل ال کارنیتین می‌تواند باعث مشکلات گوارشی از جمله تهوع، استفراغ، گرفتگی عضلات شکم و اسهال شود. یک عارضه جانبی منحصربه‌فرد مکمل ال-کارنیتین، بوی بدن بد است که شبیه بوی ماهی می‌باشد. این به دلیل تجمع و دفع ماده‌ای به نام تری متیل آمین در عرق و ادرار است.

گزارش‌های نادری از تشنج در افرادی که ال کارنیتین مصرف می‌کنند، چه با اختلالات تشنجی و چه بدون آن، گزارش شده است. بااین‌حال، مشخص نیست که آیا ال-کارنیتین علت مستقیم این تشنج‌ها بوده است یا خیر. برخی تحقیقات ارتباط احتمالی بین مکمل ال-کارنیتین و افزایش خطر تصلب شرایین را دریافته‌اند، وضعیتی که در آن شریان‌ها به دلیل تجمع چربی، کلسترول و سایر مواد سخت می‌شوند. این به طور بالقوه با افزایش سطح ترکیبی به نام TMAO در خون مرتبط است. مانند هر ماده دیگری، برخی افراد ممکن است واکنش آلرژیک به ال کارنیتین داشته باشند. علائم می‌تواند شامل مشکل در تنفس، کهیر، تورم صورت، لب‌ها، زبان یا گلو باشد.

[elementor-template id=”37773″]

برای کنترل سریع حالت تهوع، قرص برای حالت تهوع می‌تواند مفید واقع شود. برای دریافت اطلاعات و مشاوره‌های بیشتر، با مجله تخصصی فیت کلاب همراه باشید.

تداخلات دارویی؛ بالا رفتن مضرات آن

اگر با هر یک از داروهای زیر تحت درمان هستید، نباید بدون مشورت با پزشک خود از کارنیتین استفاده کنید. حتماً قبل از مصرف با پزشک خود مشورت نمایید. زمانی که مصرف این مکمل را شروع کردید حتماً به تغییرات بدن خود توجه داشته باشید. اگر دچار مشکلات و تغییرات جسمانی شدید مصرف آن را قطع و با پزشک در میان بگذارید.

  • AZT: در یک مطالعه آزمایشگاهی، مکمل‌های ال-کارنیتین از بافت عضلانی در برابر عوارض جانبی سمی ناشی از AZT، دارویی که برای درمان HIV و ایدز استفاده می‌شود، محافظت می‌کند.
  • دوکسوروبیسین: درمان با ال-کارنیتین ممکن است از سلول‌های قلب در برابر عوارض جانبی سمی دوکسوروبیسین، یک داروی شیمی‌درمانی که برای درمان سرطان استفاده می‌شود، محافظت کند. بدون اینکه اثربخشی دارو کاهش یابد. همیشه قبل از استفاده از درمان‌های مکمل یا جایگزین (CAM) همراه با شیمی‌درمانی با انکولوژیست خود صحبت کنید.
  • ایزوترتینوئین (آکوتان): آکوتان، یک داروی قوی که برای آکنه شدید استفاده می‌شود. می‌تواند باعث مشکلات کبدی شود، همان‌طور که با آزمایش خون اندازه‌گیری می‌شود. همچنین کلسترول بالا و درد و ضعف عضلانی را نشان می‌دهد. این علائم مانند علائم کمبود کارنیتین است.
  • هورمون تیروئید: کارنیتین ممکن است مانع از ورود هورمون تیروئید به سلول‌ها شود و از نظر تئوری ممکن است جایگزینی هورمون تیروئید را کم اثر کند. اگر هورمون جایگزین تیروئید مصرف می‌کنید، قبل از مصرف کارنیتین با پزشک خود صحبت کنید.
  • والپروئیک اسید (Depakote): داروی ضد تشنج والپروئیک اسید ممکن است سطح کارنیتین خون را کاهش دهد. مصرف مکمل‌های ال کارنیتین ممکن است از هر گونه کمبود جلوگیری کند. همچنین ممکن است عوارض جانبی اسید والپروئیک را کاهش دهد. بااین‌حال، مصرف کارنیتین ممکن است خطر تشنج را در افراد با سابقه تشنج افزایش دهد.
  • داروهای رقیق کننده خون: کارنیتین ممکن است خطر خونریزی را در افرادی که از داروهای رقیق کننده خون مصرف می‌کنند افزایش دهد.

ازآنجایی‌که مکمل‌ها ممکن است عوارض جانبی داشته باشند یا با داروها تداخل داشته باشند، باید آنها را فقط تحت نظارت یک پزشک حاذق مصرف کنید. از مصرف خودسرانه مکمل‌های حاوی این ماده جدا خودداری نمایید. عوارض جانبی این مکمل‌ها اگر به درستی مصرف نشوند بسیار زیاد و خطرناک هستند.

دوز مصرف روزانه ال-کارنیتین

وضعیت بدنی من به چه صورت است ؟

باید بدونیم وضعیت تناسب اندام ما به چه شکلی هست ؟ لاغریم ، اضافه وزن داریم یا وزنمون ایده آل هست. برای این که متوجه این قضیه بشیم یک شاخص معروف به اسم BMI یا شاخص توده بدنی داریم. برای حساب کردنش باید قد و وزنمون رو با جنسیت توی فرمول بزاریم از طریق جدول ها ببینیم توی چه شرایطی هستیم، اما اصلا نگران نباشید نیازی به حساب و کتاب کردن نیست. فقط کافی فرم زیر رو پر کنید و تا به صورت اتوماتیک شاخص توده بدنی شما حساب بشه و وضعیت بدنتون رو به شما نشان بده. بعد از پر کردن فرم اگر فکر کردی نیاز به یک برنامه اختصاصی تمرین و تغذیه دارید که با کمترین هزینه براتون طراحی و ارسال بشه کافی روی دکمه درخواست مشاوره کلیک کنی مشخصاتت رو بزنی تا کارشناس های ما تو اولین فرصت ( معمولا 2 روز بعد ) باهاتون تماس بگیرن و برای رسیدن به هدف راهنماییتون کنند. اگر هم عجله دارید برای دریافت برنامه اختصاصی می تونید توی سایت ثبت نام کنید و سفارش طراحی برنامه تمرین و تغذیه رو از قسمت دریافت برنامه جدید خودتون رو ثبت کنید.

 

محاسبه BMI - شاخص توده بدنی

bmi
loader...

 

آیا مصرف هر روز ال کارنیتین خوب است؟ دوز مصرف روزانه

مفید بودن یا نبودن مصرف ال-کارنیتین هر روز بستگی به شرایط سلامت فردی، عادات غذایی و اهداف خاص سلامت دارد. زمانی که ال کارنیتین در دوزهای توصیه شده مصرف شود، عموماً برای اکثر بزرگسالان بی‌خطر است.  برای افراد سالمی که رژیم غذایی متعادلی مصرف می‌کنند، مکمل ال کارنیتین به طور معمول ضروری نیست. دوز مناسب ال کارنیتین می‌تواند به دلیل خاص مصرف آن همراه با وضعیت سلامتی، سن و وزن بستگی داشته باشد. به طور معمول، دوزها می‌توانند از حدود 500 تا 2000 میلی‌گرم در روز، به دو یا سه دوز تقسیم شوند.

بااین‌حال، میزان توصیه شده رژیم غذایی (RDA) برای ال-کارنیتین وجود ندارد، زیرا بدن به طور معمول قادر به تولید ال-کارنیتین کافی در صورت وجود پروتئین کافی در رژیم غذایی است. پس، یک ماده مغذی ضروری در نظر گرفته نمی‌شود. بااین‌حال، شایان‌ذکر است که دوزهای بالای 3 گرم در روز عوارض جانبی جدی‌تری ایجاد می‌کنند.

دریافت رژیم بدون خطر حاوی کارنیتین از متخصصین تغذیه فیت کلاب

تحقیقات بیشتری درباره تاثیر ال کارنیتین در کاهش وزن و چربی‌سوزی نیاز است. متأسفانه افراد زیادی برای اینکه زودتر به هدف لاغری خود در کمترین زمان ممکن برسند این مکمل را مصرف می‌کنند. برای اینکه اثرات جانبی کارنیتین را به حداقل برسانید باید زیر نظر یک متخصص تغذیه حاذق باشید.

در این زمینه می‌توانید از متخصصین تغذیه فیت کلاب کمک بگیرید. فیت کلاب بزرگ‌ترین مجموعه ورزشی در شمال تهران است که با داشتن متخصصین تغذیه و تناسب‌اندام در کنار شما عزیزان هستند. برای دریافت برنامه ورزشی و تغذیه‌ای متناسب با شرایط زندگی خود باید وارد سایت شوید و ثبت‌نام اولیه را انجام دهید. برای مشاوره نیز می‌توانید با شماره 02191090095 تماس بگیرید.

[elementor-template id=”25395″]

سؤالات متداول

ال-کارنیتین چیست؟

ال-کارنیتین ترکیبی است که در بدن از لیزین و متیونین تولید می‌شود. همچنین در غذا، عمدتاً در محصولات گوشتی یافت می‌شود و می‌توان آن را به عنوان مکمل مصرف کرد.

کارنیتین چگونه کار می‌کند؟

نحوه عملکرد کارنیتین کاملاً مشخص نیست. در بافت‌هایی مانند ماهیچه، کارنیتین به انتقال اسیدهای چرب با زنجیره بلند به داخل میتوکندری برای تولید انرژی کمک می‌کند.

عوارض جانبی کارنیتین چیست؟

عوارض جانبی به‌طورکلی خفیف است. دوزهای بالا (5 گرم یا بیشتر در روز) ممکن است باعث اسهال شود. سایر عوارض جانبی نادر شامل افزایش اشتها، بوی بدن و بثورات پوستی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --