آجیل سویا چیست؟

آجیل سویا یک منبع سرشار از پروتئین است که مواد مغذی مورد نیاز بدن شما را تامین می‌کند. این ماده غذایی می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد و از بروز بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری کند. افرادی که علائم یائسگی را تجربه می‌کنند، می‌توانند برای کاهش علائم بیماری آجیل سویا مصرف کنند. مصرف بیش از حد این ماده، باعث بروز مشکلات گوارشی می‌شود. 

بنابراین بهتر است حتماً قبل از مصرف آن با متخصص تغذیه مشورت کنید. آجیل سویا یا دانه سویا، نوعی حبوبات مربوط به آسیای شرقی است. این ماده هزاران سال است که در رژیم غذایی افراد بومی آسیایی گنجانده می‌شود. این گیاه، امروزه در آسیا و آمریکای جنوبی و شمالی رشد می‌کند. در اغلب کشورهای آسیایی، آجیل سویا به صورت کامل میل می‌شود.

 اما برخی کشورها، محصولات فرآوری شده سویا را مصرف می‌کنند. به عنوان مثال آرد سویا، پروتئین سویا، توفو، شیر سویا، سس سویا و روغن سویا، برخی از محصولات فراوری شده آجیل سویا هستند. این ماده غذایی حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان است که به حفظ سلامتی بدن کمک می‌کند. در ادامه این مطلب ا زمجله تخصصی فیت کلاب قصد داریم به طور کامل درباره آجیل سویا و ویژگی‌های آن توضیح دهیم. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

تفاوت سویا با آجیل سویا چیست؟ 

تفاوت سویا با آجیل سویا چیست؟ 
تفاوت سویا با آجیل سویا چیست؟

قبل از هر چیزی، بهتر است ببینید تفاوت سویا با آجیل سویا چیست. گیاه سویا حاوی تعدادی دانه سبز رنگ است. این دانه‌های سبز رنگ بعد از رشد کامل چیده می‌شوند. برای تهیه آجیل سویا، دانه‌های سبز رنگ در آب خیسانده می‌شوند. سپس با انجام برخی فرایندها، به آجیل سویا تبدیل خواهند شد. برای اینکه آجیل سویا مزه بهتری داشته باشد، از طعم دهنده‌ها استفاده می‌شود. 

این دانه مغذی حاوی مقدار پروتئین، چربی سالم، ویتامین و مواد معدنی است. ارزش غذایی آجیل سویا و سویای سبز با یکدیگر متفاوت است. همچنین روش‌های آماده‌سازی و روش مصرف آجیل سویا با سویای سبز تفاوت دارد. اگر تاکنون این ماده غذایی را میل کرده باشید، به خوبی می‌دانید که آجیل سویا بافتی ترد دارد.

[elementor-template id=”37773″]

 برای ترد شدن این ماده غذایی، آن را به طور کامل در آب خیس می‌کنند. سپس آن را مزه‌دار کرده و می‌پزند. در مقابل، سویای خام یا سویای سبز به صورت پخته خرید و فروش نمی‌شود. زیرا برشته کردن سویای سبز حدود ۲۰ درصد آب آن را از بین می‌برد. قیمت سویا آجیلی بسیار مناسب است و معمولا با طعم‌های مختلف در بازار وجود دارد. 

ارزش غذایی آجیل سویا 

ارزش غذایی آجیل سویا 
ارزش غذایی آجیل سویا

بخش زیادی از این ماده غذای حاوی پروتئین است. اما حاوی مقدار کمی کربوهیدرات و چربی نیز می‌باشد. در صد گرم دانه سویای پخته شده ترکیبات زیر وجود دارد: 

  • کالری: 172
  • آب: 63%
  • پروتئین: 18.2 گرم
  • کربوهیدرات: 8.4 گرم
  • شکر: 3 گرم
  • فیبر: 6 گرم
  • چربی غیراشباع: 1.98 گرم
  • چربی اشباع نشده: 5.06 گرم پروتئین

خواص آجیل سویا برای سلامتی 

 

این ماده غذایی دارای خواص گوناگونی است و به حفظ سلامتی بدن کمک می‌کند در ادامه برخی از مهم‌ترین خواص آجیل سویا برای سلامتی را بیان می‌کنیم: 

  • کاهش خطر سرطان 

یکی از مهم‌ترین فواید این ماده برای سلامتی، کاهش خطر سرطان است. تاکنون مطالعات گوناگونی درباره این مسئله انجام شده است. برخی پژوهش‌ها نشان می‌دهد، مصرف فراورده‌های سویا به صورت مکرر، خطر ابتلا به بیماری سرطان سینه را کاهش می‌دهند. همچنین یک پژوهش نشان داده است، این ماده در مردان از بروز بیماری سرطان پروستات جلوگیری می‌کند. برخی از ترکیبات موجود در سویا مانند ایزوفلاون، ممکن است به این مسئله تاثیرگذار باشد. 

  • کمک به کنترل وزن

یکی دیگر از مهم‌ترین مزایا و خواص آجیل سویا، این است که به کنترل وزن کمک می‌کند. در سال ۲۰۱۹ یک پژوهش درباره تاثیر آجیل سویا بر کنترل وزن انجام شد. در این پژوهش، تاثیر مکمل‌های ایزوفلاون سویا بر وزن بدن موش‌ها ارزیابی شد. نتیجه مطالعه نشان داد، این ترکیبات از تجمع چربی در اطراف اندام‌های داخلی موش‌ها جلوگیری می‌کنند. بنابراین، پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که ایزوفلاون سویا می‌تواند تا حدودی به کنترل وزن و مدیریت چاقی کمک کند.

وضعیت بدنی من به چه صورت است ؟

باید بدونیم وضعیت تناسب اندام ما به چه شکلی هست ؟ لاغریم ، اضافه وزن داریم یا وزنمون ایده آل هست. برای این که متوجه این قضیه بشیم یک شاخص معروف به اسم BMI یا شاخص توده بدنی داریم. برای حساب کردنش باید قد و وزنمون رو با جنسیت توی فرمول بزاریم از طریق جدول ها ببینیم توی چه شرایطی هستیم، اما اصلا نگران نباشید نیازی به حساب و کتاب کردن نیست. فقط کافی فرم زیر رو پر کنید و تا به صورت اتوماتیک شاخص توده بدنی شما حساب بشه و وضعیت بدنتون رو به شما نشان بده. بعد از پر کردن فرم اگر فکر کردی نیاز به یک برنامه اختصاصی تمرین و تغذیه دارید که با کمترین هزینه براتون طراحی و ارسال بشه کافی روی دکمه درخواست مشاوره کلیک کنی مشخصاتت رو بزنی تا کارشناس های ما تو اولین فرصت ( معمولا 2 روز بعد ) باهاتون تماس بگیرن و برای رسیدن به هدف راهنماییتون کنند. اگر هم عجله دارید برای دریافت برنامه اختصاصی می تونید توی سایت ثبت نام کنید و سفارش طراحی برنامه تمرین و تغذیه رو از قسمت دریافت برنامه جدید خودتون رو ثبت کنید.

 

محاسبه BMI - شاخص توده بدنی

bmi
loader...

 

  • کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 

در سال ۲۰۱۹ یک پژوهش درباره تاثیر آجیل سویا بر خطر ابتلا به بیماری دیابت نوع ۲ انجام شد. نتیجه این مطالعه نشان داد، ترکیبات موجود در دانه سویا از بروز بیماری دیابت جلوگیری می‌کنند یا به کنترل آن کمک خواهند کرد. اگرچه مکانیسم اثر این مسئله هنوز ناشناخته است. در بیماری دیابت نوع ۲، میزان جذب گلوکز به وسیله سلول‌های بدن کاهش پیدا می‌کند. 

در نتیجه آسیب شدیدی به بدن وارد خواهد شد. همین مسئله باعث می‌شود، میزان ترشح انسولین کاهش یابد. ایزوفلاون‌های سویا، باعث افزایش ترشح انسولین می‌شوند. این هورمون می‌تواند گلوکز بیشتری را در اختیار سلول‌ها قرار داده و میزان جذب قند را افزایش دهد. همین مسئله بسیاری از علائم بیماری دیابت را کاهش می‌دهد.

  • مرطوب کننده طبیعی پوست

یکی از مهم‌ترین خواص آجیل سویا این است که از خشک شدن پوست صورت جلوگیری می‌کند. این ماده یک مرطوب کننده طبیعی است که به هیدراته شدن بدن کمک می‌کند و شادابی یا درخشندگی پوست را افزایش می‌دهد. همچنین از تجمع چربی اضافی زیر سطح پوست جلوگیری خواهد کرد. افرادی که پوست خشک دارند، باید یک روتین پوستی آبرسان داشته باشند. در کنار روتین پوستی، می‌توان برخی مواد غذایی مفید مثل آجیل سویا را مصرف کرد.

 جالب است بدانید، دانه سویا از پیری زودرس جلوگیری می‌کند. به عنوان مثال لکه‌های تیره روی سطح پوست را از بین می‌برد و مانع از کدر شدن پوست خواهد شد. همچنین برخی خطوط عمیق پیری را از بین می‌برد. در گیاه سویا ماده‌ای به نام استروژن وجود دارد. استروژن از بروز چین و چروک و افتادگی پوست جلوگیری می‌کند و نقش مهمی در شادابی صورت دارد.

  • تقویت مو و ناخن 

از دیگر خواص این ماده، تقویت مو و ناخن است. مصرف این ماده غذایی برای مدت ۶ ماه، از ریزش مو و ضعیف شدن ناخن‌ها جلوگیری می‌کند. بنابراین برای اینکه موهای براق و درخشان داشته باشید، پیشنهاد می‌کنیم آجیل سویا را به برنامه غذایی خود اضافه کنید. همچنین برخی پژوهش‌ها نشان می‌دهد، این ماده دارای خواص مرطوب کنندگی و ضد قارچی است. 

  • کمک به سلامت رحم بانوان 

خواص سویا آجیلی برای زنان بسیار متعدد است. دانه سویا تاثیر بسیار زیادی بر سلامت رحم بانوان دارد. این ماده غذایی سرشار از ویتامین B و اسید فولیک است. مصرف این ویتامین در دوران بارداری توصیه می‌شود. زیرا به حفظ سلامتی مادر باردار و جنین کمک خواهد کرد. این ماده غذایی باعث تقویت رشد لوله‌های عصبی در جنین می‌شود.

 مقدار زیادی ویتامین و مواد معدنی مثل منیزیم، منگنز، آهن و مس در سویا وجود دارد که به رشد جنین کمک می‌کند. البته توصیه می‌کنیم قبل از مصرف این ماده، با متخصص زنان و زایمان مشورت کنید. زیرا ممکن است شرایط شما برای مصرف آجیل سویا مناسب نباشد. یکی دیگر از مهم‌ترین تاثیرات این ماده بر بدن بانوان، کاهش علائم یائسگی است. 

همانطور که گفته شد، ماده‌ای به نام ایزوفلاون در دانه سویا وجود دارد. این ماده نقش مهمی در تولید مثل دارد. علائم یائسگی بسیار آزاردهنده هستند. زیرا سطح ترشح هورمون استروژن در زمان یائسگی کاهش پیدا می‌کند. در نتیجه احتمال بروز برخی علائم مثل گرگرفتگی، عصبانیت، زودرنجی، گرسنگی و مواردی مانند این افزایش پیدا خواهد کرد. ایزوفلاون به سلول‌های گیرنده استرون متصل می‌شود و از بروز این علائم جلوگیری می‌کند.

  • حفظ سلامت عروق خونی

برخی آنتی اکسیدان‌های گیاهی بسیار قوی مانند امگا ۳ در آجیل سویا وجود دارد که به حفظ سلامت عروق خونی کمک می‌کند. این ماده باعث بهبود انعطاف پذیری مویرگ‌ها می‌شود و از خونریزی مویرگی جلوگیری می‌کند. امگا ۳ نقش بسیار مهمی در تعدیل فشار خون دارد و از دیواره رگ‌ها در مقابل تجمع کلسترول حفاظت خواهد کرد.

  • پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی 

طی چند سال گذشته، محققان تحقیقات گوناگونی درباره تاثیر دانه سویا بر بیماری‌های قلبی و عروقی انجام داده‌اند. نتیجه این پژوهش‌ها نشان می‌دهد، پروتئین سویا باعث کاهش کلسترول نامناسب خون و کاهش تری گلیسیریدها می‌شود. از طرفی میزان سطح کلسترول خوب خون را افزایش می‌دهد. افرادی که چربی خون بالایی دارند، می‌توانند این ماده غذایی را به برنامه غذایی خود اضافه کنند. 

  • تأثیر مثبت روی مو

یکی دیگر از خواص آجیل سویا این است که باعث احیا، نرمی و براقی مو می‌شوند. با قرار دادن عصاره سویا بر روی مو به مدت سه ماه، می‌توانید لطافت و شادابی را به موهای خود بازگردانید.

عوارض مصرف آجیل سویا

این ماده غذایی فواید بسیار زیادی برای سلامتی دارد و معمولاً با عوارض چندانی همراه نیست. ولی برخی افراد باید میزان مصرف آن را محدود کنند. در ادامه برخی از عوارض مصرف بیش از حد این ماده را برای شما بیان می‌کنیم:

  • سرکوب عملکرد تیروئید

مصرف بیش از حد سویا و فرآورده‌های آن، باعث سرکوب شدن عملکرد تیروئید می‌شود. این مسئله در نهایت منجر به بروز بیماری کم کاری تیروئید خواهد شد. در این بیماری، میزان تولید هورمون‌های تیروئید تا حد زیادی کاهش می‌یابد. تیروئید غده بزرگی است که بر فرآیند رشد کنترل دارد و انرژی بدن را تنظیم می‌کند. برخی مطالعات حیوانی و انسانی نشان می‌دهد که ایزوفلاون‌های موجود در دانه سویا، باعث کاهش ترشح هورمون‌های تیروئیدی می‌شوند.

 برای اثبات این مسئله، یک پژوهش روی ۳۷ فرد بزرگسال ژاپنی انجام شد. در این پژوهش مشخص شد مصرف ۳۰ گرم آجیل سویا به صورت روزانه، باعث سرکوب عملکرد تیروئید می‌شود. برخی از رایج‌ترین علائم شرکت کنندگان شامل ناراحتی، خواب آلودگی، یبوست و بزرگ شدن غده تیروئید بود که بعد از قطع مصرف دانه سویا کاهش پیدا کرد. 

  • نفخ و اسهال

این ماده غذایی حاوی مقدار زیادی فیبر نامحلول است که باعث نفخ و اسهال می‌شود. افرادی که به صورت عادی نفخ زیادی دارند، بهتر است قبل از مصرف این ماده با پزشک مشورت کنند. اگرچه نفخ یا اسهال بخشی از عوارض دردناک آجیل سویا نیستند، اما ممکن است برای برخی افراد آزاردهنده یا ناخوشایند باشند. 

همچنین مطالعات نشان می‌دهد فیبرهای نامحلول موجود در این ماده، خطر ابتلا به اختلالات گوارشی را افزایش می‌دهد. توجه داشته باشید که فیبرهای نامحلول به تنهایی تاثیر نامطلوبی عملکرد دستگاه گوارش ندارند، بلکه به بهبود هضم مواد غذایی کمک می‌کنند. اما اگر پیش از اندازه مصرف شوند، آسیب شدیدی به بدن شما وارد خواهند کرد.

  • بروز آلرژی 

آلرژی به دانه سویا یک مسئله کاملاً شایع است. در برخی موارد، بدن به ترکیبات موجود در آجیل سویا  واکنش نشان می‌دهد. به همین دلیل، بهتر است ابتدا مقداری از این ماده غذایی را تست کنید. 

[elementor-template id=”25463″]

فایده مصرف آجیل سویا برای بدنسازان

مصرف آجیل سویا فواید بسیار زیادی برای بدنسازان دارد. در ادامه برخی از این فواید را برای شما بیان می‌کنیم:

  1. کالری سویا آجیلی انرژی مورد نیاز بدن ورزشکاران را تامین می‌کند. 
  2. آجیل سویا حاوی مقدار زیادی پروتئین است و به رشد عضلات ورزشکاران کمک می‌کند. 
  3. فیبر و کربوهیدرات موجود در این ماده، شما را برای مدت طولانی سیر نگه می‌دارد. در نتیجه شخص به سراغ میان وعده‌های نامناسب نخواهد رفت.

سخن پایانی 

در این مطلب به طور کامل درباره آجیل سویا توضیح داده شد. این ماده غذایی سرشار از مواد مغذی مورد نیاز بدن است و پروتئین، کربوهیدرات یا چربی‌های سالم مورد نیاز بدن شما را تامین می‌کند. آجیل سویا معمولاً به صورت طعم‌دار مصرف می‌شود و یک میان وعده عالی برای ورزشکاران یا بدنسازان است. 

این ماده غذایی خطر بروز بیماری سرطان را کاهش می‌دهد و به کنترل بیماری دیابت نوع دو کمک می‌کند. علاوه بر این، تاثیر بسیار زیادی بر مدیریت وزن دارد. برخی پژوهش‌ها نشان می‌دهد، آجیل سویا بر سلامتی پوست نیز موثر است. البته این ماده نباید به شکل افراطی مصرف شود. بهتر است قبل از مصرف دانه سویا با متخصصان تغذیه مشورت کنید. 

زیرا برخی افراد به صورت طبیعی نسبت به این ماده غذایی حساسیت دارند. متخصصان تغذیه مجموعه فیت کلاب، بهترین میزان مصرف دانه سویا را به شما پیشنهاد می‌دهند علاوه بر این، می‌توانید از متخصصان یا مربیان این مجموعه برنامه غذایی دریافت کنید. اگر قصد دارید بدنی سالم داشته باشید یا به تناسب اندام برسید، پیشنهاد می‌کنیم با کارشناسان مجموعه فیت کلاب تماس گرفته و برای دریافت برنامه غذایی اقدام کنید.

2 Responses

  1. سلام ببخشید همه میگن در ۱۰۰ گرم سویا آجیلی ۳۵الی۳۶ گرم پروتئین هست اما تو مقاله شما نوشته ۱۸ گرم بلاخره کدوم درسته؟؟؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --