طرز تهیه 5 مدل گرانولا رژیمی و خوشمزه 😋

دو ساعته دارم با مربی بحث می‌کنم که آقا من به غیر از نون و پنیر و گردو و مربا و عسل و غیره نمی‌تونم چیز دیگه‌ای رو به عنوان صبحانه بخورم! تازه از بیرون اومده بودم دیدم از طرف مربی برام پیام اومده. پیام رو باز کردم دیدم برنامه غذایی برام فرستاده. با خوشحالی داشتم نگاه می‌کردم که دیدم برای صبحانه نوشته گرانولا و عسل. حالا عسل به کنار، گرانولا رو کجای دلم بزارم. اصلا این ماده چی هست؟! 

زنگ زدم میگم آقا من اصلاً این ماده رو نمی‌شناسم، تمایلی هم برای مصرف گرانولا ندارم. بزار همون صبحانه معمولی خودمو بخورم. دیدم راضی نمی‌شه!  گوشی رو قطع کردم یه سر به گوگل زدم. انصافا تصاویرش خیلی اشتهاآور بود.

 حالا امیدوار بودم مزش هم خوب باشه. صبح بلند شدم کمی از گرانولایی که شب قبل تهیه کرده بودم رو طبق دستورالعمل پختم و خیلی خوشم اومد و‌ تا جایی طرفدار این غذا شدم که رفتم دنبال تمامی دستورالعمل‌های تهیه گرانولا گشتم. حالا نمی‌خوام وقت شما رو هم بگیرم؛ بعضی از دستورالعمل‌های مورد علاقه خودم رو در ادامه معرفی کردم تا شما هم بهتر با این غذای لذیذ و منحصر به فرد آشنا شین. 

اگر شما هم تا الان اسم این غذا به گوشتون نخورده بود یا حتی اگر از طرفداران این ماده هستین، پیشنهاد می‌کنم حتماً نتیجه زحمات منو رو در ادامه این مطلب از مجله تخصصی فیت کلاب بخونین و از دستورالعمل‌هایی که در ادامه معرفی کردم استفاده کنین.

طرز تهیه انواع گرانولا سالم

طرز تهیه انواع گرانولا سالم
طرز تهیه انواع گرانولا سالم

برای تهیه گرانولا از مواد اولیه مفید مثل جو دو سرپرک، آجیل و مغز استفاده می‌شود. می‌توان این غذا را به عنوان صبحانه یا میان وعده میل کرد. علاوه بر این می‌توانید گرانولا را همراه با شیر، ماست و میوه سرو کنید. با توجه به اینکه گرانولا با مواد غذایی مختلف سازگاری دارد، بهترین گزینه برای جذب مواد مغذی بدن است. در ادامه طرز تهیه گرانولا رژیمی را برای شما بیان می‌کنیم: 

1.گرانولا رژیمی با عسل

مواد اولیه لازم برای تهیه این غذا شامل موارد زیر هستند: 

  • جودوسر پرک نصف پیمانه
  • تخمه کدو یک قاشق غذاخوری
  • پرک کینوا یا دانه کینوا ۲ قاشق غذاخوری 
  • بادام هندی خام ۱۵ عدد 
  • کنجد خام ۱ قاشق غذاخوری
  • عسل ۲ قاشق چای‌خوری
  • وانیل نوک قاشق چای‌خوری
  • دانه چیا یک قاشق غذاخوری 
  • تخم کتان یک قاشق غذاخوری 
  • سیب خشک در صورت تمایل ۲۰ گرم
  • کرنبری خشک در صورت تمایل ۲۰ گرم

[elementor-template id=”37773″]

طرز تهیه گرانولا رژیمی با عسل

برای تهیه این غذای خوشمزه، ابتدا مواد اولیه خشک به جز سیب خشک و کرن بری را با یکدیگر ترکیب کنید. این ترکیب را در سینی فر بچینید. سپس سینی را برای بازه زمانی ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید. فر باید روی دمای ۱۷۰ درجه قرار گیرد. بعد از اینکه مواد داخل فر پخته شد، آن‌ها را خارج کنید و کنار بگذارید تا خنک شود.

 سپس سیب خشک خرد شده و کرن بری را به باقی مواد اولیه اضافه کنید. عسل و وانیل را در یک ظرف بریزید و روی حرارت قرار دهید. سپس تمامی مواد اولیه را در یک ظرف بریزید و گرانولا را به آن اضافه کنید. می‌توانید این غذا را با مقدار کمی تخم کتان یا دانه چیا تزیین کنید.

2.گرانولای رژیمی با شیره افرا

مواد اولیه لازم برای تهیه گرانولای رژیمی با شیره افرا شامل موارد زیر هستند: 

  • جو دو سر پرک شده ۳ فنجان
  • جوانه گندم ½ فنجان
  • بذر کتان ¼ فنجان
  • شربت افرا ¼ فنجان
  • روغن نارگیل ¼ فنجان

طرز تهیه گرانولای رژیمی با شیره افرا

طرز تهیه گرانولا با جو پرک و شیره افرا به این صورت است که ابتدا باید فر را روی دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت قرار دهید. در مرحله بعد، شربت افرا و روغن نارگیل را در یک تابه بریزید و تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید. 

برای کاهش کالری گرانولا بهتر است از روغن نارگیل استفاده نکنید. مواد خشک را در یک کاسه دیگر بریزید و با یکدیگر ترکیب کنید. سپس مواد را به تابه اضافه کنید. مواد اولیه را روی کف سینی فر بچینید و برای بازه زمانی ۱۵ تا ۱۸ دقیقه در فر قرار دهید. 

3.گرانولا با شیر

برای تهیه گرانولا با شیر به مواد اولیه زیر نیاز دارید: 

  • جو دو سرپرک نپخته به اندازه 5 فنجان
  • 1/3 فنجان بادام درشت(خرد شده)
  • زنجبیل خرد شده به مقدار 2 قاشق غذاخوری
  • عسل به اندازه 1/2 فنجان
  • کره یا مارگارین به اندازه 4 قاشق غذاخوری
  • زنجبیل آسیاب شده به اندازه 1 تا 2 قاشق غذاخوری
  • نمک به اندازه 1/4 قاشق چای‌خوری
  • میوه خشک به اندازه 3/4 فنجان
  • کشمش 1/4 فنجان
  • دانه چیا 1/4 فنجان
  • کنجد 1/4 فنجان
  • شیر به اندازه 1 فنجان کامل

طرز تهیه گرانولا با شیر 

طرز تهیه گرانولا رژیمی با شیر به این صورت است که ابتدا باید مقداری بادام، جو و زنجبیل در یک ظرف بزرگ بریزید. سپس این ترکیبات را با یکدیگر مخلوط کنید. در یک ظرف دیگر مقداری کره، عسل، نمک و زنجبیل آسیاب شده بریزید و تمام مواد را هم بزنید تا با یکدیگر مخلوط شوند. سپس محتویات هر دو ظرف را با یکدیگر ترکیب کنید و جو دو سر را به مواد اولیه اضافه کنید.

 مواد اولیه را روی قالب یا سینی فر بریزید. پیشنهاد می‌کنیم کف سینی کاغذ روغنی پهن کنید. سینی فر را برای بازه زمانی ۱۸ تا ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید. ۵ دقیقه یکبار محتویات سینی را هم بزنید. بعد از اینکه رنگ گرانولا تغییر کرد و قهوه‌ای یا طلایی شد، سینی را از فر خارج کنید. می‌توانید برای تزیین غذا از میوه‌های خشک استفاده کنید. در صورت لزوم، می‌توان مقدار بیشتری شیر به این غذا اضافه کرد. سپس شیر را به آن اضافه کنید.

4.گرانولا و کره بادام زمینی

برای تهیه گرانولا و کره بادام زمینی از مواد اولیه زیر استفاده کنید: 

  • 3 فنجانجو دوسر نورد قدیمی
  • 1 فنجان بادام ورقه شده
  • 1/2 قاشق چایخوری دارچین آسیاب شده
  • 1/4 قاشق چایخورینمک کوشر
  • 1/2 فنجان کره بادام صاف
  • 1/3 فنجان شربت افرا
  • 1/4 فنجان روغن نارگیل
  • 1 قاشق چای خوری عصاره وانیل
  • 1 فنجان گیلاس خشک

دستور تهیه گرانولا و کره بادام زمینی

با توجه به اینکه کره بادام زمینی به تنهایی چاق کننده است، بهتر است به مقدار مصرف این ماده توجه داشته باشید. اگر رژیم‌های لاغری را دنبال می‌کنید، باید قبل از تهیه این غذا با متخصص تغذیه مشورت کنید. طرز تهیه گرانولا رژیمی با کره بادام زمینی به این صورت است که ابتدا باید کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. سپس مقداری گرانولا، بادام دارچین و نمک را در یک کاسه بزرگ بریزید و با یکدیگر ترکیب کنید.

 در یک ظرف دیگر کره بادام زمینی، شربت افرا و روغن نارگیل بریزید. سپس این مواد اولیه را با یکدیگر مخلوط کنید. سپس ترکیب را در یک قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید. محتویات قابلمه را به صورت مداوم هم بزنید تا یک ترکیب یک دست و غلیظ تهیه شود. بعد از گذشت ۲ دقیقه، قابلمه را از روی حرارت بردارید و مقداری وانیل به آن اضافه ‌ کنید.

 کره بادام زمینی را روی گرانولا پخته شده و باقی مواد بریزید. سپس ترکیب به دست آمده را در سینی فر قرار دهید. حدود ۴۰ تا ۴۵ دقیقه صبر کنید تا گرانولا طلایی و قهوه‌ای شود. سپس آن را از فر خارج کنید. صبر کنید تا سینی فر خنک شود. در مرحله بعد، گرانولا را در یک کاسه بریزید و آن را با گیلاس تزیین کنید.

5.گرانولا پرتقال و بادام

برای تهیه این غذا به مواد اولیه زیر نیاز دارید: 

  • پرتقال، ترجیحا ارگانیک
  • 2 قاشق غذاخوری شکر
  • 4 فنجان جو دو سر 
  • 1 ½ فنجان بادام خام
  • 1 قاشق چایخوری نمک دریایی قاشق چایخوری دارچین آسیاب شده
  • ½ فنجان روغن زیتون یا روغن نارگیل ذوب شده
  • ½ فنجان عسل یا شربت افرا
  • 1 قاشق غذاخوری عصاره وانیل
  • ¾ فنجان کشمش 

طرز تهیه گرانولا و پرتقال 

طرز تهیه گرانولا و پرتقال به این صورت است که باید فر را روی دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت قرار دهید تا گرم شود. سپس کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. در یک کاسه کوچک مقداری پوست پرتقال و شکر بریزید. 

سپس پوست پرتقال و شکر را با یکدیگر ترکیب کنید. تا جایی که رنگ شکر نارنجی شود. در یک کاسه بزرگ مقداری جو، بادام، نمک و دارچین بریزید. سپس شکرها را از پوست پرتقال جدا کرده و به کاسه بزرگ اضافه کنید. در مرحله بعد روغن زیتون، عسل و وانیل را درون کاسه بریزید. سپس تمام مواد را با یکدیگر ترکیب کنید.

 گرانولا را نیز به کاسه اضافه کنید. سپس ترکیب را در سینی فر بریزید و به صورت یکنواخت پخش کنید. حدود ۴۰ تا ۴۵ دقیقه صبر کنید تا رنگ گرانولا تغییر کند. بعد از آن می‌توانید غذا را از فر خارج کنید. برای تزیین غذا از کشمش استفاده کنید. 

نکته مهم درباره طرز تهیه گرانولا رژیمی با فر یا بدون فر

نکته مهم درباره طرز تهیه گرانولا رژیمی با فر یا بدون فر
نکته مهم درباره طرز تهیه گرانولا رژیمی با فر یا بدون فر

اگر مثل من یکی از طرفداران گرانولا رژیمی هستید و به فر دسترسی ندارید، پیشنهاد می‌کنیم قبل از یادگیری طرز تهیه گرانولا رژیمی بدون فر به برخی نکات توجه داشته باشید. برای تهیه گرانولا به رژیمی بدون فر، باید دستورالعمل‌های قبلی را دنبال کنید. ولی با این تفاوت که گرانولا باید در قابلمه و روی گاز پخته شود. نکات مهم برای تهیه این غذا شامل موارد زیر هستند: 

  1. تفاوت چندانی بین گرانولای رژیمی آماده شده در فر و گرانولای آماده شده روی گاز وجود ندارد. مهم‌ترین مسئله این است که در کف ظرف خود کاغذ روغنی پهن کنید.
  2. ضخامت موادی که روی سینی فر یا درون قابلمه می‌ریزید، باید حداقل ۲ سانتی‌متر یا بیشتر باشد. به این ترتیب، به راحتی می‌توان گرانولا را از کاغذ روغنی جدا کرد.
  3. زمانی که گرانولا پخته شد، کمی صبر کنید تا دمای آن کاهش یابد. به این ترتیب گرانولا بافت تردی پیدا می‌کند.
  4. می‌توانید برای سرو این غذا از مواد اولیه مختلف مثل موز، شیر، انبه یا ماست استفاده کنید.
  5. اگر قصد دارید مقدار زیادی گرانولا بپزید و در یخچال نگه دارید، پیشنهاد می‌کنیم برای نگهداری این غذا از ظروف دربسته استفاده کنید. 
  6. برای اینکه غذا به طور کامل پخته شود، ۲ الی سه بار آن را هم بزنید. به این ترتیب، تمام بخش‌های غذا به صورت یکنواخت پخته خواهد شد.

[elementor-template id=”25395″]

اگر تا این جای مقاله به جواب سوالات خودتون نرسیدین میتوانید با مراجعه به تالارگفتوگو فیت کلاب سوالات خودتون رو از متخصصین ما بپرسید.

سخن پایانی

اگر حوصله کردین و این مطلب را تا انتها مطالعه کردین، خیلی از شما متشکرم! سعی کردم بعضی از مفیدترین دستورالعمل‌ها را به شما پیشنهاد بدم تا بتونین گرانولا رو در بازه زمانی کوتاهی تهیه کنین و سریع‌تر به باقی کارهای زندگیتون برسین. فراموش نکنین که وقتی کلمه رژیمی به عنوان دستورالعمل شما اضافه میشه، یعنی باید تا حد امکان از مواد اولیه مفید استفاده کنین. 

مثلاً اگر رژیم‌های لاغری رو دنبال می‌کنین. قطعاً باید از مقدار کمتری کره بادام زمینی یا ترکیبات چاق کننده استفاده کنین. کوچک‌ترین تغییر در رژیم غذایی می‌تونه تاثیرات زیادی روی چاقی یا لاغری شما داشته باشه. به خاطر همین توصیه می‌کنم روش بهتری رو امتحان کنین. راه حل کامل‌تر و بهتر اینه که با متخصص‌های مجموعه فیت کلاب صحبت کنین یا برنامه غذایی دریافت کنین. 

این افراد بسیار با تجربه هستن و اطلاعات زیادی درباره رژیم‌های غذایی مورد علاقه شما دارن. حتی می‌تونن برنامه غذایی اختصاصی شما رو ارائه بدن. برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر حتماً با کارشناس‌های مجموعه تماس بگیرین و گپ و گفتی داشته باشین.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --