گرفتگی عضلات کمر؛ ۶ روش درمان برای اسپاسم عضلات کمر

گرفتگی عضلات کمر معمولا به صورت ناگهانی و غیرارادی اتفاق می‌افتد. هنگام گرفتگی عضلات کمر چند عضله درگیر می‌شوند. گرفتگی یا اسپاسم عضلات کمر به دلایل مختلفی ایجاد می‌شود. فیت کلاب در این مقاله قصد دارد به سوالات شما در مورد روش درمان گرفتگی عضلات کمر و کمبود کدام ویتامین باعث گرفتگی کمر می‌شود؟ پاسخ دهد. بنابراین توصیه می‌کنیم تا انتهای این مقاله از مجله فیت کلاب با ما همراه باشید.

گرفتگی عضلات کمر چیست؟

تحریک عضلات به صورت ناگهانی و غیرارادی را اسپاسم عضلات کمر می‌گویند. گرفتگی عضلات کمر معمولا با درد و انقباض همراه است. ۸۰ درصد مردم، گرفتگی عضلات کمر را تجربه می‌کنند. کمردرد و اسپاسم از مشکلات شایع میان تمام افراد در تمام سنین است. گرفتگی عضلات کمر می‌تواند هیچ نشانه‌ای نداشته باشد و با یک انقباض خفیف شروع شود و تجربه دردناکی را برای شما رقم بزند.

به طور کلی ورزشکاران و افرادی که ورزش های سنگین انجام می‌دهند، یا به انواع دیگر کمردرد مبتلا هستند، بیشتر دچار اسپاسم عضلات کمر می‌شوند.

گرفتگی عضلات کمر به دلایلی مانند عدم استفاده از عضلات، نشستن بی از حد، ضعف عضلانی و عدم تحرک اتفاق می‌افتد

بررسی علائم اسپاسم عضلات کمر

گرفتگی عضلات کمر به دلایلی مانند عدم استفاده از عضلات، نشستن بی از حد، ضعف عضلانی و عدم تحرک اتفاق می‌افتد. همچنین اگر به ندرت از عضلات کمر یا شکمتان استفاده می‌کنید، این عضلات ضعیف شده و دچار گرفتگی می‌شوند. از طرفی افراد ورزشکاری که ورزش‌های سنگینی انجام می‌دهند در معرض اسپاسم عضلات کمر هستند. چرا که فعالیت‌های آن‌ها می‌تواند به پارگی و کشیدگی عضله منجر شود.

اما گاهی اوقات نیز اسپاسم کمر به معنای وجود یکی از بیماری‌های زیر است:

  • آبسه اپیدورال
  • سنگ کیسه صفرا
  • سندرم شخص سفت
  • اسپوندیلیت آنکیلوزان
  • سنگ کلیه
  • عفونت کلیه
  • تومور

برخی اختلالات هم موجب ایجاد گرفتگی در کمر می‌شوند اما در واقع اسپاسم عضلات کمر نیستند. این اختلالات به شرح زیر است:

  • آرتریت ستون فقرات
  • فتق دیسک
  • تنگی کانال نخاعی
  • انحنای ستون فقرات (اسکولیوز یا لوردوز)
  • اسپوندیلولیز یا اسپوندیلولیستزیس
  • از دست دادن کنترل مثانه یا روده
  • ضعف عضلانی در بازوها یا پاها
  • احساسات عجیب، بی حسی یا ضعف در یک طرف بدن
  • از دست دادن تعادل و هماهنگی
  • از دست دادن حس در اندام‌ها

نکته مهم در مورد اسپاسم عضلات کمر این است که در صورت استفاده بیش از حد نیز ممکن است دچار گرفتگی شوید و چند هفته زمان نیاز است تا وضعیت به حالت اولیه بازگردد.
بررسی علل گرفتگی عضلات کمر

گرفتگی عضلات کمر ممکن است به دلایل مختلف در هر زمانی اتفاق بیفتد. برخی از مهمترین علل ایجاد این عارضه به شرح زیر هستند:

  • فشار و آسیب عضلانی: گرفتگی عضلات کمر ممکن است به دلیل بلند کردن اجسام سنگین، ورزش‌های سنگین، ضربه ناگهانی و مواردی از این دست باشد. در این فعالیت ها به عضلات، رباط‌ها و تاندون‌ها فشار وارد می‌شود.
  • وجود ضعف عضلانی: بهتر است بدانید هر چه عضلات شما ضعیف‌تر باشند، احتمال وارد شدن آسیب به آن‌ها بیشتر است. ضعف عضلانی موجب درد و گرفتگی در ناحیه کمر می‌شود.
  • وجود مشکل در آناتومی بدن: گاهی گرفتگی عضلات کمر به دلیل مشکلاتی است که در آناتومی و ستون فقرات افراد وجود دارد.
  • گرفتگی عضلات کمر بعد از ورزش‌: ورزشکاران گاهی بعد از تمرین دچار این مشکل می‌شوند.
  • کمبود آب و املاح در بدن: کمبود آب و املاح در بدن می‌تواند منجر به بیماری‌های زیادی شود که یکی از آن‌ها گرفتگی عضلات کمر است. کمبود املاحی مانند منیزیم و پتاسیم موجب اسپاسم عضلانی می‌شود. البته چرخه قاعدگی هم در ایجاد گرفتگی عضلات کمر بی تاثیر نیست.

در بیشتر موارد نمی‌توان علت گرفتگی عضلات کمر را تشخیص داد. اما روش‌های درمانی موجود برای این مشکل تقریبا ثابت هستند. فراموش نکنید برای درمان این عارضه حتما باید از یک متخصص کمک بگیرید.

[elementor-template id=”37773″]

۶ روش درمان گرفتگی عضلات کمر

برای درمان گرفتگی عضلات کمر روش‌های زیادی وجود دارد. آب درمانی، تمرینات ورزشی و استفاده از داروها از روش‌های درمانی گرفتگی در عضلات کمر هستند که در ادامه در مورد آن‌ها بیشتر توضیح می‌دهیم.

1.        اولین قدم برای درمان گرفتگی عضلات کمر؛ یک استراحت کوتاه

اسپاسم عضلات کمر در فعالیت‌های روزمره اختلال ایجاد می‌کند. فشار آوردن و استمرار در فعالیت نیز موجب تشدید درد و گرفتگی می‌شود. بنابراین بهتر است برای کاهش درد موقتا از انجام هر گونه فعالیت سنگین خودداری نمایید. نکته مهم در مورد استراحت کردن این است که نباید هیچ فشاری به خودتان وارد کنید. چرا که ممکن است با انجام یک فعالیت به ظاهر سبک هم آسیب بیشتری به خودتان وارد کنید.

سرما درمانی یک راهکار مناسب برای کاهش درد

2.      سرما درمانی یک راهکار مناسب برای کاهش درد

سرما درمانی یک راهکار کاربردی برای کاهش درد در هنگام گرفتگی عضلات کمر است. برای انجام این کار مقداری یخ را در یک حوله بپیچید و روی قسمت دردناک کمر قرار دهید. سرما درمانی و استفاده از کمپرس سرد به کاهش التهاب موضعی و کاهش درد کمک می‌کند. باید ۱۵ الی ۲۰ دقیقه این کار را ادامه دهید، سپس چند ساعت استراحت کنید و دوباره از کمپرس یخ استفاده نمایید.

3.     گرما درمانی یکی از روش‌های کاهش درد در زمان گرفتگی عضلات کمر

استفاده از کمپرس گرم یا پدهای حرارتی در ناحیه آسیب‌دیده، موجب افزایش گردش خون و کاهش درد می‌شود. این کار را نیز باید ۱۵ الی ۲۰ دقیقه ادامه دهید، سپس چند ساعت به پوست استراحت دهید و مجددا این کار را تکرار کنید.

4.      قرار گرفتن در یک موقعیت شیبدار و راحت

در زمان استراحت به پشت دراز بکشید و بالا تنه خود را در یک شیب ملایم و راحت قرار دهید. حتما یک بالشت را زیر زانوهایتان قرار دهید تا فشار کمتری به کمر شما وارد شود.

استفاده از داروهای ضد درد بدون نسخه

5.     استفاده از داروهای ضد درد بدون نسخه

داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAID) موجب کاهش درد و التهاب می‌شود. ایپوپروفن‌ها (ادویل و موترین)، ناپروکسن (Aleve) و آسپرین از داروهای غیراستروئیدی و بدون نسخه هستند. استامینوفن نیز به کاهش درد کمک می‌کند اما تاثیری روی کاهش التهاب ندارد.

6.      استفاده از شل کننده‌های عضلانی برای درمان گرفتگی عضلات کمر

استفاده از داروهای شل کننده باید با تجویز پزشک و تحت نظر او انجام شود. این داروها عضلات را به صورت مستقیم مورد هدف قرار نمی‌دهند بکله به صورت آرام بخش عمل می‌کنند. شل کننده‌های عضلانی فقط در حالتی که درد شدید باشد تجویز می‌شوند. مصرف این داروها عوارضی مانند سرگیجه، خواب آلودگی و کاهش زمان واکنش را به دنبال دارد.

تمرینات ویژه‌ای وجود دارند که به شما کمک می‌کنند تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن به سیکس پک دلخواه خود دست یابید. این تمرینات را امتحان کنید و تغییرات را احساس کنید.

وضعیت بدنی من به چه صورت است ؟

باید بدونیم وضعیت تناسب اندام ما به چه شکلی هست ؟ لاغریم ، اضافه وزن داریم یا وزنمون ایده آل هست. برای این که متوجه این قضیه بشیم یک شاخص معروف به اسم BMI یا شاخص توده بدنی داریم. برای حساب کردنش باید قد و وزنمون رو با جنسیت توی فرمول بزاریم از طریق جدول ها ببینیم توی چه شرایطی هستیم، اما اصلا نگران نباشید نیازی به حساب و کتاب کردن نیست. فقط کافی فرم زیر رو پر کنید و تا به صورت اتوماتیک شاخص توده بدنی شما حساب بشه و وضعیت بدنتون رو به شما نشان بده. بعد از پر کردن فرم اگر فکر کردی نیاز به یک برنامه اختصاصی تمرین و تغذیه دارید که با کمترین هزینه براتون طراحی و ارسال بشه کافی روی دکمه درخواست مشاوره کلیک کنی مشخصاتت رو بزنی تا کارشناس های ما تو اولین فرصت ( معمولا 2 روز بعد ) باهاتون تماس بگیرن و برای رسیدن به هدف راهنماییتون کنند. اگر هم عجله دارید برای دریافت برنامه اختصاصی می تونید توی سایت ثبت نام کنید و سفارش طراحی برنامه تمرین و تغذیه رو از قسمت دریافت برنامه جدید خودتون رو ثبت کنید.

 

محاسبه BMI - شاخص توده بدنی

bmi
loader...

تمام نکاتی که در مورد گرفتگی عضلات کمر باید بدانید

گرفتگی عضلات کمر یکی از دردهای شایع در جامعه است. در این مقاله در مورد روش‌های درمان، علل و چگونگی آن صحبت کردیم. لازم است بعد از برطرف شدن اسپاسم عضلات کمر حتما به یک پزشک یا فیزیوتراپیست مراجعه کنید و درمان را جدی بگیرید. همان طور که گفتیم برای درمان گرفتگی عضلات کمر می‌توانید از تمرین‌های ورزشی استفاده کنید و برای دریافت تمرینات صحیح و مناسب خودتان نیز می‌توانید با متخصصان ورزشی فیت کلاب در ارتباط باشید. از دیگر روش‌های درمانی برای گرفتگی عضلات کمر داشتن یک رژیم غذایی متعادل است، بد نیست بدانید متخصصان فیت کلاب در این زمینه هم توانایی کمک کردن به شما را دارند. برنامه‌های تنظیم شده در این مجموعه با توجه به خصوصیات فردی و وضعیت سلامتی افراد تنظیم می‌شود. شما می‌توانید از طریق شماره تماس ۰۲۱-۹۱۰۹۰۰۹۵ یا آدرس fitclub.com با متخصصان و کارشناسان ما در ارتباط باشید. همچنین در پایان اگر در مورد گرفتگی عضلات کمر سوالی دارید، از قسمت نظرات این مقاله با کارشناسان فیت کلاب در ارتباط باشید.

[elementor-template id=”25395″]

سوالات متداول

چگونه از گرفتگی عضلات کمر جلوگیری کنیم؟

اسپاسم عضلات کمر قابل پیشگیری نیست، اما می‌توانید با انجام ورزش‌های منظم و صحیح شدت آن را کاهش دهید.

آیا گرفتگی عضلات کمر عوارضی دارد؟

بله، ممکن است شما به طور همزمان علائمی مانند درد در سایر قسمت‌های بدن، سوزش، بی حسی و ضعف را تجربه کنید.

چه زمانی برای گرفتگی کمر باید به اورژانس مراجعه کرد؟

اگر نمی‌توانید درد را تحمل کنید و با گرما درمانی و سرما درمانی هم شدت درد کمتر نمی‌شود، سریعا به پزشک مراجعه نمایید.

آیا گرفتگی عضلات کمر خود به خود ایجاد می‌شود؟

بله، گاهی به صورت ناگهانی عضلات کمر دچار گرفتگی می‌شوند اما در موارد زیادی به دلایلی مانند فشار و حالت نامناسب بدنی در ایستادن، نشستن و خوابیدن این مشکل ایجاد می‌شود.

گرفتگی عضلات کمر چقدر زمان می برد؟

نمی توان بازه زمانی مشخصی را برای این مشکل تعیین کرد، به طور میانگین بین یک دقیقه تا ۱۵ دقیقه متغیر است.

کمبود کدوم ویتامین‌ها موجب گرفتگی عضلات کمر می‌شود؟

کمبود منیزیم و پتاسیم می‌تواند به لرزش، گرفتگی و اسپاسم عضلات منجر شود.

آیا گرفتگی کمر یک بیماری جدی است؟

بله، گاهی این گرفتگی به دلیل فتق دیسک اتفاق می‌افتد و با ایجاد التهاب و درد همراه است. در برخی موارد هم فقط یک رگ به رگ شدن ساده موجب ایجاد گرفتگی عضلات کمر می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --