سریعترین راه برای افزایش شیر مادر

کاهش شیر مادر، یکی از مهم‌ترین مسائلی است که باعث نگرانی بسیاری از بانوان بعد از زایمان می‌شود. در حدود یک یا دو سال بعد از زایمان، شیر مهم‌ترین وعده غذایی کودک را تشکیل می‌دهد. در نتیجه، حفظ شیر مادر و جلوگیری از کاهش آن اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت. متاسفانه عوامل مختلفی باعث کاهش شیر مادر می‌شوند.

 یکی از مهم‌ترین عوامل، تغذیه نامناسب یا مشکلات ذهنی و افسردگی است. در هر صورت، نیازی نیست در رابطه با این مسئله نگران باشید. زیرا می‌توانید با استفاده از چند راهکار ساده مثل مصرف قرص افزایش شیر مادر، شیر مادر را افزایش دهید. در ادامه این مطلب از مجله تخصصی فیت کلاب به طور کامل درباره سریعترین راه برای افزایش شیر مادر توضیح می‌دهیم. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید. 

دلایل کاهش شیر مادر چیست؟ 

<yoastmark class=

دلایل مختلفی باعث کاهش شیر مادر می‌شود. در ادامه برخی از این دلایل را برای شما بیان می‌کنیم.

1.تأخیر در شیردهی پس از زایمان

یکی از مهم‌ترین دلایل، تاخیر در شیردهی پس از زایمان است. ممکن است مادر به دلایل مختلف، تا چند هفته بعد از زایمان توانایی شیردهی نداشته باشد. علاوه بر این، جدایی مادر و نوزاد نیز باعث تاخیر در شیردهی پس از زایمان می‌شود. به عنوان مثال اگر نوزاد به دلیل ابتلا به بیماری‌های مختلف مثل زردی چند روز در بیمارستان بستری شده باشد، شیر مادر به علت تاخیر در شیردهی کاهش خواهد یافت.

2.اتصال ضعیف به سینه

یکی دیگر از مهم‌ترین دلایل کاهش شیر مادر، اتصال ضعیف به سینه است. عوامل مختلفی مثل صاف یا وارونه بودن نوک سینه، بسته شدن زبان نوزاد هنگام مکیدن، خواب آلودگی نوزاد و مواردی مانند این، باعث اتصال ضعیف لب نوزاد به نوک سینه می‌شود که به مرور زمان شیر مادر را کاهش خواهد داد.

3.بیماری مادر 

برخی بیماری‌های سینه ممکن است بر کاهش شیر مادر تاثیرگذار باشند. به عنوان مثال بیماری‌هایی مانند ورم پستان یا خونریزی شدید بعد از تولد نوزاد، باعث ضعیف و بیمار شدن مادر می‌شود. در نتیجه، میزان شیر در پستان‌ها کاهش خواهد یافت. در چنین حالتی، نوزاد باید تا چند روز از شیر خشک تغذیه کند که همین عامل باعث تاخیر در شیردهی و کاهش شیر مادرنوشیدنی‌های

ابتلا به برخی بیماری‌های خاص مثل سندروم تخمدان پلی کیستیک، کم کاری تیروئید، دیابت و مواردی مانند این، در نهایت باعث کاهش شیر مادر خواهد شد. همچنین مصرف داروهای فشار خون، داروهای سرماخوردگی یا آنفولانزا و قرص‌های ضد بارداری، شیر مادر را کاهش می‌دهد.

4.تغذیه 

بدون شک یکی از مهم‌ترین دلایل کاهش شیر مادر، تغذیه ناسالم بعد از زایمان است. تغذیه مادر اهمیت بسیار زیادی دارد و می‌تواند بر افزایش و کاهش حجم شیر تاثیرگذار باشد. به عنوان مثال مصرف بیش از حد کافئین، باعث کاهش شیر می‌شود. متاسفانه بسیاری از مادران به این مسئله توجهی ندارند و به صورت روزانه چند لیوان قهوه یا چای مصرف می‌کنند. بهتر است برای جلوگیری از کاهش شیر، میزان مصرف قهوه را به دو الی سه فنجان کاهش دهید. همچنین بهتر است مصرف نوشیدنی‌های الکلی، غذاهای فرآوری شده و بسته‌بندی شده را تا حد امکان کاهش دهید.

 به جای آن، میزان مصرف سبزیجات، میوه‌ها، شیر و مواد غذایی مانند این را افزایش دهید. به عنوان مثال، زردآلو یکی از بهترین میوه های افزایش دهنده شیر مادر برای دستیابی به نتایج بهتر، پیشنهاد می‌کنیم از یک برنامه رژیم غذایی استفاده کنید. برنامه رژیم غذایی که توسط مربیان مجموعه فیت کلاب ارائه می‌شود، با شرایط جسمانی مادر سازگاری دارد. این برنامه به گونه‌ای تعیین می‌شود که از کاهش شیر مادر جلوگیری شود. 

چگونه می توان متوجه شد شیر مادر کم شده است؟

<yoastmark class=

یکی از ساده‌ترین روش‌ها، توجه به رفتار نوزاد است. تاکنون تحقیقات گوناگونی روی این مسئله انجام شده است. نتایج نشان می‌دهد، کودکان هنگام کاهش شیر مادر رفتار متفاوتی دارند. شما به راحتی می‌توانید با توجه به عملکرد و رفتار نوزاد خود، این مسئله را تشخیص دهید. در ادامه یکی از رفتارهای رایج نوزاد که نشان دهنده کاهش شیر مادر است را به شما معرفی می‌کنیم: 

  • تمایل به تغذیه مکرر 

یکی از مهم‌ترین رفتارهای نوزاد که نشان دهنده کم شدن شیر مادر است، تمایل برای تغذیه مکرر شیر می‌باشد. حدود یک الی دو ساعت طول می‌کشد تا شیر مادر در بدن نوزاد تجزیه شود. در حالی که مدت زمان گوارش شیر خشک بیشتر است. به همین دلیل نوزاد شما هر دو الی ۳ ساعت یکبار، گرسنه خواهد شد.

 از زمانی که شیر مادر کم باشد، کودک زودتر از ۲ الی ۳ ساعت گرسنه می‌شود. یعنی تقریباً هر یک و نیم ساعت یک بار، باید به نوزاد خود شیر بدهید. علاوه بر این علاقه زیاد نوزاد برای مکیدن شیر، نشان می‌دهد که شیر شما کاهش یافته است. البته زمانی که کودک رشد جهشی داشته باشد، تمایل زیادی برای مصرف شیر خواهد داشت. بنابراین علاقه زیاد نوزاد برای مصرف شیر، صرفاً به معنی کاهش شیر مادر نیست.

راه های افزایش شیر مادر 

روش‌های مختلفی برای افزایش شیر مادر وجود دارد. در ادامه برخی از این روش‌ها را برای شما بیان می‌کنیم. 

1.مکیدن سینه توسط نوزاد

یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای افزایش شیر مادر، مکیدن سینه توسط نوزاد است. مکیدن نوک سینه، باعث تحریک ترشح شیر در پستان می‌شود. بنابراین این روش به عنوان یکی از سریع‌ترین روش‌های تولید شیر در پستان‌ها شناخته می‌شود. سوال مهم این است که چگونه نوزاد را برای مکیدن نوک سینه ترغیب کنیم؟ این کار چندان ساده نیست. باید از کارهایی که باعث کاهش تمایل نوزاد برای مکیدن سینه می‌شود، دوری کنید.

 به عنوان مثال، برای تغذیه نوزاد از شیر خشک استفاده نکنید. زمانی که نوزاد به اندازه کافی گرسنه باشد، تمایل زیادی برای مکیدن شیر خواهد داشت. جالب است بدانید، سرعت تولید شیر در پستان مادر با سرعت مکیدن نوزاد ارتباط مستقیمی دارد. یعنی هر چقدر نوزاد سریع‌تر فرایند مکیدن را انجام دهد، شیر بیشتری در پستان تولید خواهد شد. 

2.عدم فعالیت های ورزشی شدید

سریعترین راه برای افزایش شیر مادر، عدم انجام فعالیت‌های ورزشی شدید است. فعالیت‌های بدنی، باعث تحریک تولید اسید لاکتیک در بدن می‌شود. در چنین حالتی، اسید لاکتیک وارد شیر شده و باعث ایجاد طعم تلخ در شیر خواهد شد. در نتیجه، نوزاد از مصرف شیر خودداری خواهد کرد. بنابراین بهتر است تا حد امکان از انجام فعالیت‌های ورزشی شدید خودداری کنید. سوال مهمی که برای بسیاری از مادران باردار ایجاد می‌شود، این است که:

 چگونه از افزایش وزن بعد از زایمان جلوگیری کنیم؟

 با توجه به اینکه امکان انجام فعالیت‌های ورزشی شدید ندارید، بهتر است به مجموعه‌های معتبر مثل مجموعه فیت کلاب مراجعه کرده و برنامه ورزشی مناسب شرایط خود را دریافت کنید. به طور کلی نباید در روزهای اول بعد از زایمان، فعالیت بدنی داشته باشید. اما بعد از گذشت چند ماه، می‌توانید برخی فعالیت‌های بدنی معمولی را انجام دهید. یکی از بهترین روش‌ها برای کاهش ترشح شیر مادر، شستشوی سینه قبل از شیردهی است. همچنین قبل از اینکه به نوزاد شیر دهید، مقداری کمی از شیر خود را دوشیده و آن را دور بریزید.

3.محدود کردن مصرف برخی مواد غذایی

توجه به تغذیه، از سریعترین راه‌های افزایش شیر مادر است. همانطور که گفته شد، کافئین تاثیر بدی بر حجم شیر در پستان‌ها دارد. بنابراین، بهتر است در ابتدا مصرف مواد غذایی حاوی کافئین مثل نوشابه‌های کافئین‌دار را کاهش دهید. مصرف بیش از حد کافئین نه تنها بر کاهش شیر تاثیر می‌گذارد، بلکه باعث بی‌اشتهایی و کم خوابی نوزاد خواهد شد. به‌ جای قهوه، دمنوش برای افزایش شیر مادر مصرف کنید. 

از دیگر غذاهای نامناسب که باعث کاهش شیر مادر می‌شود، غذاهای حاوی مقدار زیادی ادویه هستند. همچنین مواد غذایی مانند سیر و پیاز، باید تا حد امکان از رژیم غذایی حذف شوند. غذاهای تند که ادویه بسیار زیادی دارند، طعم شیر مادر را تغییر خواهند داد. در این حالت، نوزاد تمایلی برای مصرف شیر نخواهد داشت. در نتیجه سرعت مکیدن کودک کاهش پیدا می‌کند و میزان شیر مادر کم خواهد شد. 

4.کاهش مصرف شیرخشک

یکی دیگر از سریعترین راه‌ها برای افزایش شیر مادر، کاهش مصرف شیر خشک است. متاسفانه، بسیاری از مادران باردار عادت دارند به فرزند خود شیر خشک بدهند. بهتر است نوزاد تا حد امکان از شیر شما تغذیه کند. علاوه بر شیر خشک، هرگونه مواد غذایی دیگر مثل آبمیوه بر اشتهای نوزاد تاثیر می‌گذارد. در نتیجه، نوزاد تمایل زیادی برای مکیدن سینه و مصرف شیر مادر نخواهد داشت. بنابراین بدن مادر به مرور زمان شیر کمتری تولید خواهد کرد. برای جلوگیری از این مسئله، پیشنهاد می‌کنیم تا شش ماهگی به فرزند خود شیر خشک ندهید. 

5.عادات اشتباه 

برخی از عادات اشتباه، باعث کاهش شیر مادر می‌شود. سریعترین راه برای افزایش شیر مادر، ترک این عادات اشتباه است. به عنوان مثال تغذیه نوزاد با شیشه، یکی از مهم‌ترین عوامل موثر بر کاهش شیر در پستان‌ها است. جالب است بدانید، نوزادان با مکیدن شیر از شیشه رابطه بسیار خوبی دارند. زیرا مکیدن شیر از شیشه، آسان‌تر از مکیدن شیر از سینه مادر می‌باشد. بنابراین اگر فرزند شما به تغذیه با شیشه عادت کند، تمایلی برای مکیدن شیر از سینه نخواهد داشت. بدیهی است که در چنین حالتی، شیر مادر کاهش می‌یابد.

عادت دیگر، مکیدن پستانک است. متاسفانه بسیاری از مادران برای متوقف کردن گریه نوزاد، از پستانک استفاده می‌کنند. نوزادانی که به مکیدن پستانک عادت دارند، به سختی می‌توانند سینه مادر را به دهان بگیرند؛ در نتیجه مدام بی‌قراری می‌کنند. بنابراین مجبور خواهید شد از روش دیگری برای سیر کردن و تغذیه فرزند خود استفاده کنید.

6.افزایش تعداد دفعات شیردهی

تعداد دفعات شیردهی نیز بر افزایش شیر مادر موثر هستند. برخی مادران تصور می‌کنند، زمانبندی خاصی برای شیر دادن به نوزاد وجود دارد. در حالی که به هیچ وجه اینطور نیست. در واقع زمانی که نوزاد احساس گرسنگی کرد، باید به او شیر دهید. معمولاً تا چند هفته اول بعد از زایمان، نوزادان تمایل زیادی برای خوابیدن دارند. 

به همین دلیل، شما باید در زمان‌های مختلف و به صورت مکرر به نوزاد شیر دهید تا احساس گرسنگی نداشته باشد. به مرور زمان، تعداد ساعات خواب نوزاد کاهش پیدا می‌کند. در نتیجه، در ساعات بیداری انرژی بیشتری از دست داده و تمایل بیشتری برای مصرف شیر خواهد داشت. با توجه به اینکه در هفته‌های اول تعداد دفعات شیردهی به نوزاد کم است، احتمال کم شدن شیر در پستان‌ها وجود دارد. بنابراین بهتر است به صورت مداوم به فرزند خود شیر دهید تا از بروز این مشکل جلوگیری شود.

7.استراحت کافی 

یکی دیگر از سریعترین راه‌ها برای افزایش شیر مادر، استراحت کافی است. بدن مادر برای تولید شیر به انرژی نیاز دارد. اگر فعالیت‌های بدنی شدیدی طی روز داشته باشید، بخش زیادی از انرژی بدن شما مصرف خواهد شد.

در نتیجه، بدن نمی‌تواند به میزان کافی شیر تولید کند. به همین دلیل، متخصصان زنان و زایمان توصیه می‌کنند مادران باردار تا چند ماه اول بعد از زایمان به اندازه کافی استراحت کنند. باید از نظر ذهنی کاملاً آماده باشید تا شیر زیادی در پستان‌ها تولید شود. برای همین، حمایت‌های عاطفی از طرف همسر یا اطرافیان اهمیت بسیار زیادی دارد‌.

اگر تا این جای مقاله به جواب سوالات خودتون نرسیدین میتوانید با مراجعه به تالارگفتوگو فیت کلاب سوالات خودتون رو از متخصصین ما بپرسید.

بررسی کلی 

در این مطلب به طور کامل درباره سریعترین راه‌های افزایش شیر مادر توضیح داده شد. متاسفانه به دلایل مختلف مثل عدم تمایل نوزاد برای مکیدن شیر یا تغذیه نامناسب، شیر مادر کاهش می‌یابد. در این حال می‌توان با استفاده از چند روش ساده مثل عدم تغذیه نوزاد با شیر خشک یا تغییر رژیم غذایی، حجم شیر پستان‌ها را افزایش داد.

 با توجه به اینکه رژیم غذایی بعد از زایمان اهمیت بسیار زیادی دارد، پیشنهاد می‌کنیم برای دریافت برنامه غذایی به یک مجموعه معتبر مانند فیت کلاب مراجعه کنید. متخصصان تغذیه مجموعه فیت کلاب، ابتدا شرایط جسمانی شما را ارزیابی می‌کنند. سپس بهترین برنامه رژیم غذایی برای بعد از زایمان را در اختیار شما قرار خواهند داد. 

این برنامه با کمترین هزینه نسبت به سایر مراکز در اختیار شما قرار می‌گیرد. همچنین می‌توانید تا زمان به پایان رسیدن دوره شیردهی، با کارشناسان این مجموعه در ارتباط باشید و سوالات و ابهامات خود را برطرف کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --